Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 5/1

Με αυτές τις ταινίες ξεκινάει ο Ιανουάριος
05 Ιανουαρίου 2023 13:30
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 5/1

Σκέφτεστε να πάτε κινηματογράφο απόψε ή μέσα στο Σαββατοκύριακο; Σε αυτό το άρθρο και κάθε Πέμπτη, θα βρίσκετε όλες τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στη χώρα μας. Σήμερα 5 Ιανουαρίου έχουμε αρκετές νέες περμιέρες, όπως το M3GAN για εσάς που θέλετε να δείτε μία ταινία τρόμου με την παρέα σας, το A Man Called Otto, τη νέα ταινία του Tom Hanks και άλλες. 

Ας δούμε τις ταινίες, όμως, πιο αναλυτικά: 


A Man Called Otto (Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο) 

Βασισμένο στο κωμικό και συγκινητικό μπεστ σελερ, η ταινία “Ένας Άνθρωπος Που Τον Έλεγαν Όττο” (A Man Called Otto) αφηγείται την ιστορία του Otto Anderson (Tom Hanks), ενός γκρινιάρη μεσήλικα που έχει πρόσφατα χηρεύσει. Ο σχολαστικά οργανωμένος και μοναχικός κόσμος του δέχεται ένα δυνατό ταρακούνημα όταν μια νέα ζωηρή οικογένεια μετακομίζει στο απέναντι σπίτι. Ο Όττο συναντά το ταίρι του στην πολύ έξυπνη κι ακόμη πιο πολύ έγκυο Marisol κι οδηγούνται σε μια απίθανη φιλία που θα ανατρέψει την καθημερινότητά του. Μια αστεία και συγκινητική ιστορία για το πώς οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε ακόμη και στα πιο απροσδόκητα μέρη. 

(Βασισμένο στο κωμικό και συγκινητικό μπεστ σελερ, η ταινία “Ένας Άνθρωπος Που Τον Έλεγαν Όττο” (A Man Called Otto) αφηγείται την ιστορία του Otto Anderson (Tom Hanks), ενός γκρινιάρη μεσήλικα που έχει πρόσφατα χηρεύσει. Ο σχολαστικά οργανωμένος και μοναχικός κόσμος του δέχεται ένα δυνατό ταρακούνημα όταν μια νέα ζωηρή οικογένεια μετακομίζει στο απέναντι σπίτι. Ο Όττο συναντά το ταίρι του στην πολύ έξυπνη κι ακόμη πιο πολύ έγκυο Marisol κι οδηγούνται σε μια απίθανη φιλία που θα ανατρέψει την καθημερινότητά του. Μια αστεία και συγκινητική ιστορία για το πώς οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε ακόμη και στα πιο απροσδόκητα μέρη. 

M3GAN 

Ένας από τους πιο ευρηματικούς δημιουργούς στο σινεμά του τρόμου – ο Τζέιμς Γουάν, ο σκηνοθέτης πίσω από τις σειρές ταινιών «Saw», «Insidious» και «Conjuring», και η Blumhouse, η εταιρεία παραγωγής των ταινιών «Halloween», «Νεκρό Τηλέφωνο» και «Ο Αόρατος Άνθρωπος»- παρουσιάζουν μια νέα ταινία τρόμου. 

Το M3GAN είναι ένα θαύμα τεχνητής νοημοσύνης, μια κούκλα που μοιάζει να έχει κανονική ζωή και έχει προγραμματιστεί να είναι ο καλύτερος σύντροφος ενός παιδιού και ο μεγαλύτερος σύμμαχος ενός γονιού. Σχεδιασμένη από την πανέξυπνη ρομποτολόγο μιας εταιρείας παιχνιδιών, την Τζέμα (την υποδύεται η Άλισον Γουίλιαμς του «Get Out!»), η M3GAN μπορεί να ακούει, να παρακολουθεί και να μαθαίνει καθώς γίνεται φίλη και δασκάλα, συμπαίκτης και προστάτης για το παιδί με το οποίο συνδέεται. 

Όταν η Τζέμα γίνεται ξαφνικά η κηδεμόνας της ορφανής 8χρονης ανιψιάς της, της Κέιντι (την υποδύεται η Βάιολετ ΜακΓκρόου του «The Haunting of Hill House»), αντιλαμβάνεται ότι είναι ακόμη ανέτοιμη να γίνει γονιός. Κάτω από έντονη πίεση στη δουλειά της, η Τζέμα αποφασίζει να ταιριάξει την πρωτότυπη M3GAN με την ανιψιά της, σε μια προσπάθεια να λύσει και τα δύο προβλήματα - μια απόφαση που θα έχει αφάνταστες συνέπειες. 

Operation Fortune: Ruse de Guerre (Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη) 

Ο υπερ-κατάσκοπος Όρσον Φόρτουν (Τζέισον Στέιθαμ) πρέπει να εντοπίσει και να σταματήσει την πώληση μιας νέας θανατηφόρας τεχνολογίας από τον εκατομμυριούχο Μπρόκερ Γκρεγκ Σάιμοντς (Χιου Γκραντ). Αναγκασμένος να συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους μυστικούς πράκτορες (Όμπρεϊ Πλάζα, Κάρι Έλγουις, Μπάγκσι Μαλόουν), ο Φόρτουν και η ομάδα του στρατολογούν τον μεγαλύτερο Χολυγουντιανό σταρ Ντάνι Φρανκέσκο (Τζος Χάρτνετ) για να τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο.

Marmaduke (Μάρμαντιουκ) 

Ένας θρυλικός εκπαιδευτής σκύλων πιστεύει πως μπορεί να μεταμορφώσει τον Μάρμαντιουκ από ένα απείθαρχο, μα αξιολάτρευτο Γερμανικό Μολοσσό στον επόμενο νικητή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκύλων. 


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται: 

  • Shotgun Wedding (Γάμος Μετ’ Εμποδίων) 
  • Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody 
  • Puss in Boots: The Last Wish (Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία) 
  • Army Baby 
  • Avatar: The Way of Water 
  • White Noise (Λευκός Θόρυβος) 
  • Καραγκιόζης the Movie 
  • Lyle, Lyle, Crocodile (Λάιλ, Ο Φίλος Μου Ο Κροκόδειλος) 
  • Black Panther: Wakanda Forever