Gaming Κυκλοφορίες - Νοέμβριος 2022

Η χρονιά κλείνει θεαματικά!
04 Νοεμβρίου 2022 10:48
Gaming Κυκλοφορίες - Νοέμβριος 2022

Όπως φαίνεται, το 2022 θα κλείσει με εντυπωσιακό τρόπο, αφού ο Νοέμβριος έρχεται πραγματικά φορτωμένος με αμέτρητες αξιοσημείωτες κυκλοφορίες για όλα τα γούστα!

Φυσικά, μια από τις μεγαλύτερες αφίξεις του μήνα είναι το God of War: Ragnarok. Η πολυαναμενόμενη συνέχεια αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για τα PS4 και PS5 στις 9 Νοεμβρίου του 2022. Το παιχνίδι θα ολοκληρώσει το σκανδιναβικό saga της ιστορίας, με τους Kratos και Atreus να είναι αντιμέτωποι με πολλούς νέους κινδύνους, καθώς το Ragnarök πλησιάζει.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα, πατώντας εδώ θα βρείτε το αναλυτικό review των Unboxholics, στο οποίο ο Σάκης Καρπάς επισήμανε:

Το God of War: Ragnarok είναι ο ορισμός του sequel και η απόλυτη διαφήμιση για το που έχουν φτάσει τα παιχνίδια. Είναι το block buster που βάζει τα γυαλιά σε αντίστοιχες παραγωγές άλλων κλάδων της ψυχαγωγίας. Με εξαίρεση την λιγάκι πιο ανάλαφρη και χιουμοριστική προσέγγιση στους διαλόγους  και στο ύφος του γενικότερα, που εμένα δε με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, ο τίτλος είναι καλύτερος σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους τομείς από τον προκάτοχό του.

Συνεχίζοντας, μια ημέρα νωρίτερα, στις 8 Νοεμβρίου αναμένεται και το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο της ιστορικής σειράς Sonic. Ο λόγος γίνεται για το Sonic Frontiers, το οποίο υπόσχεται μια Sonic εμπειρία που όμοιά της δεν έχουμε βιώσει ξανά, με δράση υψηλής ταχύτητας σε ένα εντελώς ανοιχτό περιβάλλον. Αναλυτικότερα, οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να παλέψουν με πανίσχυρους εχθρούς, καθώς εξερευνούν τα πυκνά δάση, τους τεράστιους καταρράχτες και τις απέραντες ερήμους των Starfall Islands, στο μεγαλύτερο παιχνίδι της σειράς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Sonic Team, Takashi Iizuka. Μάλιστα, πολλοί παρομοιάζουν το Frontiers ως την Breath of the Wild στιγμή του franchise, κάτι που μένει να δούμε αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα πολύ σύντομα.

Ο Νοέμβριος θα είναι και ένας εξαιρετικός μήνας για τους κατόχους Nintendo Switch, αφού η υβριδική κονσόλα αναμένεται να υποδεχθεί ports ποιοτικών εμπειριών όπως τα Resident Evil 2 και 3 remakes, το It Takes Two και το Sifu. Βέβαια, τα φώτα είναι στραμμένα στην κολοσσιαία αποκλειστική κυκλοφορία του συστήματος από την Game Freak.

Στις 18 Νοεμβρίου, λοιπόν, αναμένονται τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet, η ολοκαίνουργια γενιά του πασίγνωστου franchise. Πρόκειται για τα πρώτα πλήρως open-world RPGs, όσον αφορά τα βασικά κεφάλαια της σειράς, δίνοντας πολύ μεγάλη έμφαση στην ελευθερία προσέγγισης. Έτσι, οι παίκτες θα μπορούν να ολοκληρώσουν τα τρία βασικά storylines με όποια σειρά θέλουν. Το ένα από αυτά θα τους στείλει σε «κυνήγι θησαυρού», ενώ από το παιχνίδι δε θα λείπουν και τα κλασικά Pokémon Gyms και οι Gym Leaders, τα οποία όμως οι παίκτες θα μπορούν να ολοκληρώσουν με όποια σειρά θέλουν.

Παράλληλα, γνωρίζουμε ήδη και τα τρία νέα αρχικά Pokémon. Ο λόγος για τα Sprigatito, Fuecoco και Quaxly, τα οποία εκπροσωπούν αντίστοιχα τα grass-type, fire-type και water-type. Φυσικά, τα παιχνίδια θα έχουν πολλά ακόμη νέα πλάσματα, όπως το μεγάλο Pokémon πάγου Cetitan, το Fidough που είναι ένα σκυλί φτιαγμένο από ψωμί και το Paldean Wooper, το οποίο θα θυμίσει κάτι στους fans των Pokémon Gold & Silver παιχνιδιών.

Οι τεράστιες κυκλοφορίες του Νοεμβρίου συνεχίζονται με το επόμενο μεγάλο battle royale, το Call of Duty Warzone II που θα έρθει να γεμίσει ακόμη περισσότερο το πακέτο που ακούει στο όνομα Call of Duty: Modern Warfare 2. Ήδη το παιχνίδι της Activision κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ εσόδων του franchise και να ξεπεράσει ακόμη και τα αρχικά box office των μεγαλύτερων κινηματογραφικών επιτυχιών της χρονιάς, όντας το Call of Duty με το καλύτερο ντεμπούτο όλων των εποχών. Το σερί αυτό αναμένεται, λοιπόν, να συνεχιστεί στις 16 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ο Νοέμβριος αναμένεται να είναι δραστήριος και για τους Xbox κατόχους, οι οποίοι με τη σειρά τους αναμένουν δύο αποκλείστηκες κυκλοφορίες που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Xbox Game Pass. Η πρώτη είναι το Pentiment, το νέο περίεργο μεσαιωνικό παιχνίδι της Obsidian. Πρόκειται για ένα narrative adventure, επικεφαλής του οποίου είναι ο lead designer του λατρεμένου Fallout: New Vegas και των Pillars of Eternity, Josh Sawyer. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως το εικαστικό της εμπειρίας είναι εμπνευσμένο από τα χειρόγραφα και τις ξυλογραφίες που έχουν διατηρηθεί από τον μεσαίωνα.

Στο Pentiment θα αναλαμβάνετε το ρόλο του Andreas Maler στον 16ο αιώνα, ενός καλλιτέχνη που εργάζεται στο παλιό σενάριο του Kiersau Abbey σε μια περίοδο μεγάλης κοινωνικής αναταραχής. Τελειώνοντας το αριστούργημά του, ο Andreas μπλέκεται άθελά του σε μια σειρά δολοφονιών που λαμβάνουν χώρα επί 25 χρόνια. Οι αγρότες, οι κλέφτες, οι τεχνίτες, οι μοναχοί, οι ευγενείς, ακόμη και οι άγιοι πρέπει να ερευνηθούν και να ανακριθούν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Έτσι, οι παίκτες θα κληθούν να αποφασίσουν για όλες τις επιλογές του Andreas, από το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο και τον τρόπο ζωής του, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο θα ερευνά τις δολοφονίες.

Το δεύτερο αποκλειστικό του Νοεμβρίου για το Xbox Game Pass είναι το Somerville. Έχουμε να κάνουμε με ένα side-scrolling adventure που φτιάχνεται από την Jumpship του Dino Patti, πρώην CEO και συνιδρυτή της Playdead (Limbo, Inside). Το παιχνίδι έχει, πράγματι, παρόμοια αισθητική με τις δημιουργίες της τελευταίας, με αρκετά σκοτεινό, βαρύ και ηλεκτρισμένο κλίμα. Στον απόηχο μιας παγκόσμιας καταστροφής, ο παίκτης πρέπει να ενώσει και πάλι την οικογένειά του, ενώ προσπαθεί να λύσει το μυστήριο των “επισκεπτών της Γης”, αναφέρει η περιγραφή του τίτλου.

Ο Νοέμβριος αναμένεται να φέρει και το The Devil in Me, το φινάλε της πρώτης σεζόν της ανθολογίας τρόμου Dark Pictures, η οποία ξεκίνησε με το Man of Medan το 2019.

Στο νέο αυτό κεφάλαιο, μια ομάδα δημιουργών ντοκιμαντέρ δέχεται ένα περίεργο τηλεφώνημα, το οποίο τους προσκαλεί σε ένα μυστηριώδες ξενοδοχείο που είναι ένα σύγχρονο αντίγραφο του περίφημου ‘Murder Castle’ του κατά συρροή δολοφόνου H.H. Holmes. Η ομάδα πιστεύει πως πρόκειται για μια ευκαιρία που δεν πρέπει να αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη, μιας και θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει για να κερδίσει το πολυπόθητο ενδιαφέρον του κοινού.

Το ξενοδοχείο αυτό, λοιπόν, είναι το τέλειο σκηνικό για το νέο τους ντοκιμαντέρ, αλλά αναμενόμενα τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως μοιάζουν εκ των προτέρων. Εν τέλει το συνεργείο ανακαλύπτει ότι κάποιοι τους παρακολουθούν και μάλιστα τους χειραγωγούν. Κάπως έτσι, ξαφνικά διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τα νούμερα τηλεθέασης!

Άλλη μια τεράστια κυκλοφορία του μήνα είναι το Dragonflight expansion του World of Warcraft! Με αυτό οι παίκτες του MMO θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στα Dragon Isles. Η νέα αυτή περιοχή θα χωρίζεται σε πέντε ζώνες και θα φέρει στο προσκήνιο τους Dracthyr. Πρόκειται για ένα νέο πλήρως playable race δράκων, οι οποίοι μπορούν να πάρουν ανθρωποειδής μορφή. Φυσικά, οι Dracthyr χαρακτήρες θα μπορούν να μπουν είτε στο Alliance είτε στο Horde, όντας μάλιστα το μοναδικό race που θα έχει πρόσβαση στο ολοκαίνουργιο Evoker class, το οποίο είναι μια ακόμη από τις νέες προσθήκες του expansion. Ως Evokers, οι παίκτες θα μπορούν να ειδικευτούν στο healing των συμμάχων τους ή στις μάχες ως mid-range damage dealers.

Φυσικά, το Dragonflight φέρνει, όπως προδίδει και το όνομά του, το Dragonriding. Συγκεκριμένα, οι παίκτες θα μπορούν να καβαλήσουν δράκους, με την δραστηριότητα να διαφέρει σημαντικά από τα απλά flying mounts που υπάρχουν στο παιχνίδι από την εποχή του Burning Crusade. Όπως επισημαίνουν οι developers της Blizzards, οι δράκοι θα είναι πιο δυναμικοί και θα μπορούν να κάνουν ειδικές κινήσεις στον αέρα, όπως για παράδειγμα απότομες βουτιές για να χάσουν ραγδαία ύψος.

Τέλος, οι νέες προσθήκες δε σταματούν εδώ, αφού το expansion θα φέρει και διάφορες quality of life βελτιώσεις. Η πιο αξιοσημείωτη είναι το φρεσκαρισμένο user interface, το οποίο οι παίκτες θα μπορούν να προσαρμόσουν στα μέτρα τους, ενώ σημαντικές είναι και οι αλλαγές που έχουν γίνει στους crafting μηχανισμούς και το νέο talent σύστημα.

Άλλες αξιοσημείωτες κυκλοφορίες είναι το ιδιαίτερο Evil West από την Focus, το Dark Tide για τους λάτρεις του Warhammer και το ξεκαρδιστικό Goat Simulator 3.

Φυσικά, αυτές είναι μόλις μερικές από τις νέες αφίξεις του Νοεμβρίου. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλες τις κυκλοφορίες του μήνα και μια ακόμη ειδική αναφορά στους τίτλους που ξεχωρίζουν.

1 Νοεμβρίου

Lonesome Village (PC, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Missile Command: Recharged (PlayStation 4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Doraemon Story of Seasons: Friends of the Great Kingdom (PC)
The Legend of Tianding (PlayStation 4 & PS5)
Against the Storm (PC)
Pawsecuted (PC)

2 Νοεμβρίου

Hatup (PlayStation 4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Godlike Burger (PlayStation 4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Shatter Remastered Deluxe (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Spellbook Demonslayers (PC - Early Access)
Tanuki Sunset (PlayStation 4 & PS5)
The Past Within (Android, iOS & PC)
TFM: The First Men (PC - Early Access)
Mario Party (Switch)
Mario Party 2 (Switch)
Traha Global (PC)

3 Νοεμβρίου

Horse Tales: Emerald Valley Ranch (PC, PS4, PS5 & Switch)
How to Say Goodbye (PC)
WRC Generations – The FIA WRC Official Game (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Ghost Song (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Surviving the Aftermath - Shattered Hope (PC, PS4 & Xbox One)
Malice (PC)
Beneath Oresa (PC)
From Space (PC & Switch)
The Entropy Centre (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Kingshunt (PC)
The Chant (PC, PS5 & Xbox Series X)
Sword and Fairy: Together Forever (Xbox One & Xbox Series X)
Honey, I Joined a Cult (PC)
DarKnot (PC)
Golazo! 2 (Xbox One & Xbox Series X)
Space Tail: Every Journey Leads Home (PC & Switch)
Totally Accurate Battle Simulator (Switch)
Yuppie Psycho (Xbox One & Xbox Series X)
The Samurai Collection: QUByte Classics (PlayStation 4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Endling: Extinction is Forever (PlayStation 5 & Xbox Series X)
RoboCo (PC - Early Access)

4 Νοεμβρίου

Bratz: Flaunt Your Fashion (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Silver Nornir (PC, Xbox One & Xbox Series X)
Cthulhu: Books of Ancients (PC)
It Takes Two (Switch)
Aeterna Noctis (Switch)
Espresso Tycoon Prologue: Underwater (PC)
Harvestella (PC & Switch)
Tanuki Sunset (PlayStation 4 & PS5)
Caterpillar (Xbox One & Xbox Series X)

5 Νοεμβρίου

CounterAttack (Xbox One & Xbox Series X)

7 Νοεμβρίου

Astro Colony (PC)
The Unliving (PC)
A Castle Full of Cats (PC)
Soulstone Survivors (PC - Early Access)

8 Νοεμβρίου

Football Manager 2023 (Android, Apple Arcade, iOS, PC, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Cobra Kai 2: Dojos Rising (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Sonic Frontiers (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Sifu (Switch)
Return to Monkey Island (PlayStation 4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
A Little to the Left (PC)

9 Νοεμβρίου

God of War Ragnarok (PlayStation 4 & PS5)

10 Νοεμβρίου

Garfield Lasagna Party (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Dying Light 2 Stay Human: Bloody Ties (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Fabular: Once Upon a Spacetime (PC - Early Access)
Police Simulator: Patrol Officers (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Roboplant (PC - Early Access)
Pro Basketball Manager 2023 (PC)
Lunistice (PC & Switch)
Lord of the Click 3 (Xbox One)
Shadow of the Guild (PC)
Orbital Bullet - The 360° Rogue-lite (PC & Switch)
Robo Legend (PC)
Kaiju Wars (Xbox Series X)
This Way Madness Lies (PC)

11 Νοεμβρίου

The Lost Village (PC)
Atari 50: The Anniversary Celebration (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Tactics Ogre: Reborn (PC, PS4, PS5 & Switch)
Paper Flight: Speed Rush (PC, Xbox One & Xbox Series X)
Valkyrie Elysium (PC)
Resident Evil 2 (Switch)
Legend of Keepers (Xbox One & Xbox Series X)

12 Νοεμβρίου

Kingdom Under Fire: War of Heros Gold Edition (PC)

14 Νοεμβρίου

9 Years of Shadows (PC)
McPixel 3 (PC, Switch & Xbox Series X)
The Oregon Trail (PC & Switch)
Flat Eye (PC)

15 Νοεμβρίου

Bendy and the Dark Revival (PC)
Floodland (PC)
Edengate: The Edge of Life (PC, PS4 & Xbox One)
Syberia: The World Before (PlayStation 5 & Xbox Series X)
RWBY: Arrowfell (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Do Not Open (PC & PS5)
Somerville (PC, Xbox One & Xbox Series X)
Bravery and Greed (PC, PS4, Switch & Xbox One)
Pentiment (PC, Xbox One & Xbox Series X)
Smurfs Kart (Switch)
Super Buckyball Tournament (PC)

16 Νοεμβρίου

Call of Duty: Warzone 2 (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Drakensang Online (PC)

17 Νοεμβρίου

My Fantastic Ranch (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Starsand (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Goat Simulator 3 (PC, PS5 & Xbox Series X)
Crysis 3 Remastered (PC)
Crysis 2 Remastered (PC)
Crusader Kings 3: Northern Lords (PlayStation 5 & Xbox Series X)
Cardfight!! Vanguard Dear Days (PC & Switch)
Creature Lab (PC)
Frozen Flame (PC - Early Access)
Monochrome Mobius: Rights and Wrongs Forgotten (PC)

18 Νοεμβρίου

Ys VIII: Lacrimosa of DANA (PlayStation 5)
The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
As Far as the Eye (Xbox One)
Resident Evil 3 (Switch)
Pokemon Violet (Switch)
Pokemon Scarlet (Switch)
Finding Paradise (Android, iOS & Switch)
Marvel's Spider-Man: Miles Morales (PC)

21 Νοεμβρίου

Cats and the Other Lives (PC)
Reknum: Fantasy of Dreams (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)

22 Νοεμβρίου

Just Dance 2023 (PlayStation 5, Switch & Xbox Series X)
Evil West (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
ZERO Sievert (PC - Early Access)
Gungrave G.O.R.E. (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Ship of Fools (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)

25 Νοεμβρίου

Kids VS Parents (Switch)

28 Νοεμβρίου

World of Warcraft: Dragonflight (PC)

29 Νοεμβρίου

Sable (PlayStation 4 & PS5)
The Knight Witch (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)

30 Νοεμβρίου

FRONT MISSION 1st: Remake (Switch)
Gundam Evolution (PlayStation 4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Vayan (PC - Early Access)
Warhammer 40,000: Darktide (PC)


Ποιο είναι το παιχνίδι που περιμένετε περισσότερο αυτό το μήνα; Πείτε μας στα σχόλια!