Gaming Κυκλοφορίες - Αύγουστος 2022

Το καλοκαίρι κλείνει με αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις
01 Αυγούστου 2022 12:51
Gaming Κυκλοφορίες - Αύγουστος 2022

Και κάπως έτσι μπήκαμε στον τελευταίο καλοκαιρινό μήνα, ο οποίος αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να συρρικνώσουμε το backlog μας πριν την το κλείσιμο της χρονιάς που ως συνήθως είναι φορτωμένο με κυκλοφορίες. Βέβαια, ο Αύγουστος μας προετοιμάζει για αυτό που θα ακολουθήσει, φέρνοντας πολλές αξιοσημείωτες κυκλοφορίες. Ας δούμε, λοιπόν, τι νέο κυκλοφορεί αυτό το μήνα!

Δε χωρά αμφιβολία πως μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες κυκλοφορίες του μήνα είναι το Marvel’s Spider-Man Remastered που επιτέλους καταφθάνει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρόκειται για την περιπέτεια του ανθρώπου αράχνη που έχουν λατρέψει οι κάτοχοι PS4 και PS5 και για την οποία σίγουρα δε χρειάζονται συστάσεις. Αρκεί να γνωρίζετε πως τη μεταφορά του πονήματος της Insomniac Games έχει αναλάβει η Nixxes Software, η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από το PlayStation και ειδικεύεται στα PC ports.

Στις 12 Αυγούστου, λοιπόν, και οι PC gamers θα έχουν επιτέλους την ευκαιρία να απολαύσουν το super-hero παιχνίδι που έχει σαρώσει σε πωλήσεις τα τελευταία χρόνια.

Άλλη μια μεγάλη κυκλοφορία του Αυγούστου είναι το open-world παιχνίδι δράσης Saints Row που αναμένεται στις 23 Αυγούστου για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S όσον αφορά τις κονσόλες και αποκλειστικά μέσω του Epic Games Store όσον αφορά το PC.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το νέο Saints Row είναι πρακτικά μια επανεκκίνηση για τη σειρά, αφήνοντας πίσω τα προηγούμενα αριθμημένα κεφάλαια και μεταφέροντας τη δράση στη φανταστική πόλη Santo Ileso, που βασίζεται στις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Η πόλη αυτή, λοιπόν, βρίσκεται υπό τον έλεγχο τριών εγκληματικών συμμοριών και οι παίκτες αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν μια νέα δική τους ομάδα από τα δυσαρεστημένα μέλη αυτών των συμμοριών για να πάρουν πίσω την εξουσία. Το παιχνίδι διαθέτει έναν εξαιρετικά πλούσιο character creator με αμέτρητες επιλογές, ενώ θα προσφέρει drop-in co-op με έναν δεύτερο παίκτη.

Στο τέλος του μήνα, στις 26 Αυγούστου για την ακρίβεια, αναμένεται και ένα νέο JRPG από την λατρεμένη ATLUS. Ο λόγος γίνεται για το Soul Hackers 2, το οποίο ανήκει στο γνωστό Megami Tensei franchise. Η δράση του θα μας μεταφέρει στον 21ο αιώνα, κατά τη διάρκεια ενός πολέμου μεταξύ της Yatagarasu και της Phantom Society, δύο αντίθετων φατριών των Devil Summoners. Η ιστορία ακολουθεί δύο υπερφυσικά "Aion" όντα που ονομάζονται Ringo και Figue, τα οποία κατεβαίνουν στον ανθρώπινο κόσμο από τη γενέτειρά τους στη ροή δεδομένων, προκειμένου να αποτρέψουν ένα κατακλυσμικό γεγονός που προβλέπουν ότι θα καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον πάταγο του Stray τον Ιούλιο και ο Αύγουστος αναμένεται να έχει έντονο indie άρωμα. Συγκείμενα, στις 11 Αυγούστου αναμένεται το Cult of the Lamb, ένα φαινομενικά χαριτωμένο παιχνίδι της Devolver Digital, το οποίο παίρνει μια αρκετά σκοτεινή τροπή και σας καλεί να ξεκινήσετε τη δική σας αίρεση.

Παράλληλα, μέσα στο μήνα, οι συνδρομητές του Xbox Game Pass θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και το νέο πόνημα του Sam Barlow, δημιουργό των βραβευμένων Her Story και Telling Lies, το οποίο ήταν να καταφθάσει αρχικά τον Ιούλιο και έλαβε αναβολή για τις 30 Αυγούστου. Ο λόγος γίνεται για το Immortality, το οποίο για άλλη μια φορά είναι ένα FMV παιχνίδι, το οποίο περιγράφεται ως ένα "investigative horror" επηρεασμένο από το σινεμά.

Συγχρόνως, στις ιδιαίτερες indie αφίξεις του μήνα συγκαταλέγεται και το Rollerdrome, το οποίο είναι ένα third person action shooter που φιλοδοξεί να ενώσει την βίαια και υψηλών οκτανίων δράση με έναν ασυνήθιστο μηχανισμό, αφού ο κεντρικός χαρακτήρας θα μπορεί να κινείται ομαλά και ταχύτατα στο περιβάλλον, φορώντας skate rollers πατίνια!

Τέλος, το πολυβραβευμένο Inscryption, το οποίο θεωρείται από πολλούς ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του προηγούμενου έτους, θα έρθει επιτέλους στις κονσόλες. Αναλυτικότερα, η ιδιαίτερη εμπειρία που φέρνει τον ψυχολογικό τρόμο σε ένα παιχνίδι με κάρτες, θα κάνει το ντεμπούτο της στα PS4 και PS5 λίγο πριν εκπνοή του Αυγούστου.

Άλλη μια κυκλοφορία που ενδιαφέρει σίγουρα πολλούς είναι Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection. Πρόκειται για ένα compilation πακέτο, το οποίο θα φέρει ξανά στο προσκήνιο 13 λατρεμένα Χελωνονιντζάκια παιχνίδια από την δεκαετία του ‘80 και του ’90 και αναμένεται να καταφθάσει στα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X | S, Nintendo Switch και PC στις 30 Αυγούστου.

Στις 30 του μηνός αναμένεται και το F1 Manager 2022 για PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4 και Xbox One. Έχουμε να κάνουμε με ένα επίσημο παιχνίδι προσομοίωσης της Formula 1 που αναπτύσσεται από την Frontier Developments και αναθέτει στους παίκτες το ρόλο του Team Principal, έναν από τους πιο πιεστικούς ρόλους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τους παίκτες να πρέπει να οδηγήσουν την ομάδα που θα επιλέξουν στην κατάκτηση της κορυφής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ελέγχοντας κάθε πτυχή, από την εύρεση του κατάλληλου προσωπικού, μέχρι την ανάπτυξη του μονοθέσιου, έπειτα από αξιολόγησή του κάθε εξαρτήματος.

Το παιχνίδι μιλά στους λάτρεις του σπορ που θέλουν να μπουν σε πιο βαθιά νερά από αυτά του F1 22 που αναπτύσσει η EA και η Codemasters, όντας μια πιο σκληροπυρηνική επιλογή.

Άξιο αναφοράς είναι και το Thymesia, το οποίο συγκαταλέγεται στο genre των souls-like και αναμένεται στις 9 Αυγούστου για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, PS5 και Xbox Series X|S. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ομάδας ανάπτυξης, πρόκειται για ένα εξαντλητικό action-RPG με ταχύτατο σύστημα μάχης και έναν περίτεχνο μηχανισμό πανώλης που αφορά τα όπλα. Στην πράξη το παιχνίδι φαίνεται να είναι επηρεασμένο από την αισθητική του Bloodborne, παίρνοντας στοιχεία και από το πιο γρήγορο Sekiro.

Στο Thymesia οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός μυστηριώδη πολεμιστή που μοιάζει με γιατρό από την εποχή του λοιμού, ο οποίος είναι γνωστός με την κωδική ονομασία Corvus και είναι παγιδευμένος σε ένα βασίλειο που καταρρέει έπειτα από μια φονική πανδημία. Το σύστημα μάχης του παιχνιδιού φαίνεται να περιλαμβάνει μερικά εντυπωσιακά combos, ενώ βασίζεται στα parries και στα γρήγορα dodges. Μάλιστα, οι παίκτες μπορούν να πάρουν και τη μορφή κορακιού στις μάχες, για να σκορπίσουν με έναν ακόμη τρόπο τον θάνατο.

Άλλες αξιοσημείωτες κυκλοφορίες είναι το business simulation παιχνίδι Two Point Campus από τη SEGA και τους δημιουργούς του Two Point Hospital, το turn-based Hard West 2 και το remake Pac-Man: World Re-PAC.

Φυσικά, αυτές είναι μόλις μερικές από τις νέες αφίξεις του Αυγούστου. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλες τις κυκλοφορίες του μήνα και μια ακόμη ειδική αναφορά στους τίτλους που ξεχωρίζουν.

1 Αυγούστου

The Gallery (PC, PS4, Switch, Xbox One)

2 Αυγούστου

Aero Tales Online: The World (PC/ Early Access)
Hearthstone: Murder at Castle Nathria (Android, iOS, PC)
Frogun (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S|S)
The Mortuary Assistant (PC)
Before We Leave (Switch)
Azure Striker Gunvolt 3 (Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)

3 Αυγούστου

Earth's Shadow (PC/ Early Access)
South of the Circle (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
After Wave: Downfall (PS 4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)

4 Αυγούστου

Love, Money, Rock'n'Roll (PC)
Sea of Thieves - Season 7 (PC, Xbox One, Xbox Series X|S)
Sword and Fairy: Together Forever (PS4, PS5)
Hindsight (PC, Switch)
Turbo Golf Racing (PC, Xbox One, Xbox Series X|S)
Webbed (Switch)
Gale of Windoria (PC, Xbox One, Xbox Series X|S)
American Truck Simulator – Montana (PC)
Vanaris Tactics (PC)
VOIDCRISIS (PC/ Early Access)
PlateUp! (PC)
Hard West 2 (PC)
Camp Canyonwood (PC)

5 Αυγούστου

Retreat To Enen (PC)
GigaBash (PC, PS4, PS5)

8 Αυγούστου

Tyrant’s Blessing (PC, Switch)

9 Αυγούστου

Apex Legends - Season 14 (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Two Point Campus (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Farthest Frontier (PC)
Timothy and the Tower of Mu (PC)

10 Αυγούστου

Lost in Play (PC)
Book Quest (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox Series X|S)

11 Αυγούστου

Arcade Paradise (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Cult of the Lamb (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Rumbleverse (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

12 Αυγούστου

Super Bullet Break (PC, PS4, Switch)
City Eye (PC)
Marvel’s Spider-Man Remastered (PC)

15 Αυγούστου

Monster Tribe (PC)
Fashion Police Squad (PC)

16 Αυγούστου

Gloomwood (PC)
Tribes of Midgard (Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Rollerdrome (PC, PS4, PS5)
Way of the Hunter (PC, PS5, Xbox Series X|S)
Blossom Tales II: The Minotaur Prince (PC, Switch)

17 Αυγούστου

Little League World Series Baseball 2022 (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Regiments (PC)
Robo Revenge Squad (Switch)

18 Αυγούστου

Cursed to Golf (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Rumbleverse - Season 1 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
RPG Time: The Legend of Wright (PS4, Switch)
Thymesia (PC, PS5, Xbox Series X|S)
Slaycation Paradise (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Mutropolis (Switch)
Neodash (PC)

19 Αυγούστου

Madden NFL 23 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
Cloudpunk (PS5)
A Tale of Paper (PC, Xbox One, Xbox Series X|S)
Sir Whoopass (PC)

20 Αυγούστου

A Walk With Yiayia (PC, Switch)

22 Αυγούστου

The Elder Scrolls Online: Lost Depths (PC)

23 Αυγούστου

Are You Smarter Than a 5th Grader? (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Yars: Recharged (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Midnight Fight Express (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Saints Row (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

25 Αυγούστου

Monster Outbreak (PC, Switch)
SD Gundam Battle Alliance (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Ultimate Fishing Simulator 2 (PC/Early Access)
I Was a Teenage Exocolonist (PC, PS4, PS5, Switch)
SaGa Frontier 2 (PS4, Switch)
Starless (PC)
Miss Kobayashi’s Dragon Maid: Burst Forth!! Choro-gon Breath (PS4, Switch)
Idol Manager (Switch)

26 Αυγούστου

PAC-MAN WORLD Re-PAC (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Soul Hackers 2 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

29 Αυγούστου

Fall Guys - Season 2 (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)

30 Αυγούστου

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
La Pucelle: Ragnarok (PC, Switch)
F1 Manager 2022 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
Inscryption (PS4, PS5)
Destroy All Humans! 2: Reprobed (PC, PS5, Xbox Series X|S)
ORX (PC)
Tinykin (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Immortality (PC, Xbox Series X|S)
Dusk Diver 2 (PS4, PS5, Switch)
ZOR: Pilgrimage of the Slorfs (PC/Early Access)

31 Αυγούστου

Phantasy Star Online 2 (PS4)
Phantasy Star Online 2: New Genesis (PS4)
Galaxy Life (PC)
Scathe (PC)
Mondealy (PC)
Call of the Wild: The Angler (PC)


Ποιο είναι το παιχνίδι που περιμένετε περισσότερο αυτό το μήνα; Πείτε μας στα σχόλια!