Gaming Κυκλοφορίες - Σεπτέμβριος 2021

Ένας πραγματικά γεμάτος μήνας!
02 Σεπτεμβρίου 2021 13:19
Gaming Κυκλοφορίες - Σεπτέμβριος 2021

Ο Σεπτέμβριος έφτασε, με ένα πρόγραμμα gaming κυκλοφοριών που θυμίζει τον προ-πανδημίας κόσμο. Μεγάλες παραγωγές, ιδιαίτεροι indie τίτλοι, MMOs, racing, shooters, πολυαναμένομενα ports, ο μήνας έχει τα πάντα!

Χωρίς μακροσκελείς εισαγωγές ξεκινάμε με το Deathloop. Η αποκλειστική κυκλοφορία της Bethesda για το PlayStation 5 και το PC αναμένεται στις 14 Σεπτεμβρίου του 2021 και υπόσχεται ένα μοναδικό concept.

Για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, στον τίτλο αναλαμβάνετε τον ρόλο του Colt και καλείστε να εξολοθρεύσετε τους 8 κύριους στόχους σας σε μια χρονική λούπα, για να κλείσετε αυτόν τον αέναο κύκλο. Την αποστολή και τη ζωή σας θα κάνει δύσκολη η Julianna, η αντίπαλος assassin του Colt που μπορούν να χειριστούν και αντίπαλοι παίκτες, κάνοντας έτσι το παιχνίδι ένα ανελέητο κυνηγητό γάτας-ποντικιού.

Συνεχίζοντας, οι κάτοχοι του PS5 έχουν να προσμένουν άλλες δύο αποκλειστικές κυκλοφορίες, το Death Stranding: Director’s Cut στις 24 Σεπτεμβρίου και το Kena: Bridge of Spirits που έρχεται επίσης και στα PS4 και PC στις 21 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά το πόνημα του Hideo Kojima, η εμπλουτισμένη αυτή έκδοση θα περιλαμβάνει ολοκαίνουργιες story αποστολές και νέους εχθρούς. Παράλληλα, αξιοσημείωτες προσθήκες έχουν γίνει στο melee combat του παιχνιδιού, το οποίο έχει πλέον διάφορες νέες κινήσεις. Ομοίως ο Sam θα έχει και νέα όπλα και εργαλεία για να φέρει εις πέρας την αποστολή του, όπως το maser gun και τα mounted machine guns, ο καταπέλτης cargo, ο support skeleton και το buddy bot. Επιπροσθέτως, οι παίκτες θα έχουν και δυο νέες δραστηριότητες για να απασχοληθούν στον ανοιχτό κόσμο, το Firing Range για να δοκιμάζουν τα όπλα τους και το Fragile Circuit που μοιάζει με ενα racing mini-game.

Από την άλλη, το Kena: Bridge of Spirits έρχεται από ένα νέο στούντιο που απαρτίζεται από developers που είχαν εργαστεί κυρίως σε μεγάλες animated ταινίες του Hollywood. Η εμπειρία τους φαίνεται ειδικότερα στον εντυπωσιακό τεχνικό τομέα του τίτλου, με το Kena να υπόσχεται μια άκρως χαριτωμένη και συναισθηματικά φορτισμένη εμπειρία.

Από το πρόγραμμα των κυκλοφοριών δε γίνεται να λείπει και η καθιερωμένη ετήσια κυκλοφορία του NBA 2K. Αναλυτικότερα, το NBA 2K22 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου για τα PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch και PC. Στο εξώφυλλο του τίτλου φέτος θα βρίσκεται ο 2 φορές NBA All-Star Luka Doncic, ενώ η premium NBA 75th Anniversary Edition κοσμείται από τρείς θρυλικούς μπασκετμπολίστες, τους Kareem Abdul-Jabbar, Dirk Nowitzki και Kevin Durant.

Οι λάτρεις των αφηγηματικών εμπειριών έχουν να προσμένουν στις 10 Σεπτεμβρίου το ολοκαίνουργιο Life is Strange: True Colors. Το παιχνίδι αφηγείται την ιστορία της Alex Chen και η gameplay ιδιαιτερότητα είναι πως αυτή τη φορά η πρωταγωνίστρια είναι ικανή να ανιχνεύσει τα συναισθήματα των υπόλοιπων ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι δεν αναπτύσσεται από τους αρχικούς δημιουργούς του franchise στην Dontnod Entertainment και αντιθέτως είναι υπό την επιμέλεια της Deck Nine. Πρόκειται, δηλαδή, για το ίδιο στούντιο που μας είχε χαρίσει στο παρελθόν το Life is Strange: Before the Storm. Μάλιστα, η ομάδα έχει κάνει σημαντικές βελτιώσεις στον τεχνικό τομέα και χρησιμοποιεί πλήρες motion capture με ηθοποιούς για τις ερμηνείες των χαρακτήρων, για πρώτη φορά στη σειρά. Παράλληλα, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει ολόκληρο και έτσι θα μπορείτε να βιώσετε μαζί όλα τα επεισόδια, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε.

Συνεχίζοντας, προς το τέλος του μήνα κυκλοφορεί μετά από αρκετές αναβολές και το μεγάλο MMO της Amazon για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο λόγος γίνεται για το New World, το οποίο ήδη από τη beta του έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων παικτών. Το φιλόδοξο project λαμβάνει χώρα στα μέσα του 17ου αιώνα, με τους παίκτες να αποικούν σε μια φανταστική τοποθεσία που είναι εμπνευσμένη από την Αμερική.

Όσον αφορά το gameplay, θα μπορούν να σχηματίσουν ομάδες έως πέντε μελών, να ενταχθούν σε ένα από τα τρία factions (Marauders, Syndicate ή Covenant), να κάνουν craft αντικείμενα, να αποκτήσουν τον έλεγχο οικισμών, να ασχοληθούν με quests ή απλά να εξερευνήσουν τον κόσμο και να πολεμήσουν άλλους παίκτες ή τέρατα. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την εμπειρία μέσα από το trailer που ακολουθεί.

Μια ακόμη εμπειρία που θα εκτιμήσουν οι hardcore PC gamers και όχι μόνο είναι το Diablo 2: Resurrected που κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα remake του εξαιρετικά δημοφιλούς action-RPG της εταιρίας, το οποίο είχε κυκλοφορήσει αρχικά τον Ιούνιο του 2000. Το Resurrected πακέτο παραλαμβάνει τόσο το βασικό παιχνίδι, όσο και το Lord of Destruction expansion, με βελτιωμένα υψηλής ανάλυσης 3D γραφικά και Dolby 7.1 surround ήχο. Ναι, η ομάδα έχει κάνει τη μετάβαση από τα 2D sprites του αρχικού παιχνιδιού σε πλήρως 3D physically-based rendering, με δυναμικό σύστημα φωτισμού, βελτιωμένα animations και οπτικά εφέ, υποστηρίζοντας μέχρι και 4K αναλύσεις.

Από την άλλη, το λατρεμένο gameplay μένει ανεπηρέαστο και τα 3D γραφικά είναι απλά ένα ακόμη ‘layer’, οπότε θα μπορείτε όποτε θέλετε να κάνετε τη μετάβαση από τα παλιά γραφικά στα νέα. Η ομάδα δεν έχει πειράξει το balance, ούτε άλλες ατέλειες του αρχικού παιχνιδιού, όπως μικρολαθάκια στα κείμενα, αλλά έχει επιμεληθεί quality of life βελτιώσεις, όπως το νέο κοινό stash. Τέλος, τα cinematics επίσης έχουν ανανεωθεί οπτικά, ακολουθώντας την ποιότητα του υπόλοιπου παιχνιδιού.

Περνώντας τώρα στην indie σκηνή, τον Σεπτέμβριο αναμένεται πραγματικά ‘καταιγίδα’. Από το Echoes of the Eye πακέτο επέκτασης του πολυβραβευμένου Outer Wilds, στο πολύχρωμο οπτικοαουστικό υπερθέαμα του The Artful Escape και το εξίσου πανέμορφα στυλιζαρισμένο και μοναχικό Sable, μέχρι το Lost in Random του EA Originals προγράμματος, το FIST: Forged in Shadow Torch που βάζει ζώα ενάντια σε μηχανές σε ένα metroidvania σκηνικό και τη stealh ένταση που θα προσφέρει το Aragami 2, υπάρχουν άφθονες επιλογές για όλα τα γούστα.

Οι λάτρεις της ιαπωνικής κουλτούρας έχουν επίσης διάφορους τίτλους να περιμένουμε μέσα στο Σεπτέμβριο, όπως το ολοκαίνουργιο κεφάλαιο της λατρεμένης JRPG σειράς, Tales of Arise, καθώς και το νέο spin-off των Yakuza παιχνιδιών, Lost Judgment.

Ικανοποιημένοι θα μείνουν και όσοι αναζητούν μια νέα δόση οδηγικής αδρεναλίνης, αφού τον Σεπτέμβριο καταφθάνει το WRC 10, καθώς και το Hot Wheels Unleashed.

Φυσικά, αυτές είναι μόλις μερικές από τις αξιοσημείωτες κυκλοφορίες του Σεπτεμβρίου. Παρακάτω θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλες τις νέες αφίξεις του μήνα και μια ακόμη ειδική αναφορά στους τίτλους που ξεχωρίζουν.

1 Σεπτεμβρίου

Rogue Spirit (PC)
Alveole (Xbox One, Xbox Series X|S)
El Shaddai: Ascension of the Metatron (PC)
Ravva and the Cyclops Curse (PS4, Switch, Xbox One)
OPUS: Echo of Starsong (PC)
Lake (PC, Xbox One, Xbox Series X|S)
Cloud Gardens (Xbox One, Xbox Series X|S)
Cookie Clicker (PC)

2 Σεπτεμβρίου

Weapon of Choice DX (PS4, Switch, Xbox One)
Surgeon Simulator 2: Access All Areas (PC, Xbox One, Xbox Series X|S)
WRC 10 (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
RICO London (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Kitaria Fables (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
The Magister (PC, Switch)
Bravely Default II (PC)
Pathfinder: Wrath of the Righteous (PC)
Yuoni (Xbox One, Xbox Series X|S)
MiniGolf Tour (Switch)
El Shaddai: Ascension of the Metatron (PC)

3 Σεπτεμβρίου

Big Rumble Boxing: Creed Champions (PC, PS4, Switch, Xbox One)
WeakWood Throne (Xbox One)
Family Trainer (Switch)
Golf Club: Wasteland (PC, PS4, Switch, Xbox One)
The Medium (PS5)
From Earth to Heaven (PC)
Prinny Presents NIS Classics Volume 1 (PC, Switch)

7 Σεπτεμβρίου

Vampire: The Masquerade - Bloodhunt (PC)
Crown Trick (PS4, Xbox One)
F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch (PC, PS4, PS5)
Dream Cycle (PC)
Sonic Colors: Ultimate (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Bus Simulator 21 (PC, PS4, Xbox One)

8 Σεπτεμβρίου

Struggling (PS4, Xbox One)

9 Σεπτεμβρίου

The Touryst (PS4, PS5)
Ultra Age (PS4, Switch)
The Artful Escape (PC, Xbox One, Xbox Series X|S)
BloodRayne Betrayal: Fresh Bites (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Toy Soldiers HD (PC, PS4, Switch , Xbox One)
Boulder Dash Deluxe (PC, Switch, Xbox One)
Hindsight 20/20: Wrath of the Raakshasa (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One)
Espgaluda II (Switch)

10 Σεπτεμβρίου

NBA 2K22 (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Tales of Arise (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
Lost in Random (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Life is Strange: True Colors (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
Port Royale 4 (PS5, Xbox Series X|S)
WarioWare: Get It Together! (Switch)
From Earth to Heaven (PC)
The Rewinder (PC)
A Day Without Me (PS4, Xbox One)

14 Σεπτεμβρίου

Deathloop (PC, PS5)
Cruis’n Blast (Switch)

15 Σεπτεμβρίου

Merek's Market (PC, PS4, Xbox One)
Flynn: Son of Crimson (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Fire Commander (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
Arkan: The Dog Adventurer (Xbox Series X|S)
Dustwind: The Last Resort (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
Catlateral Damage: Remeowstered (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Story of Seasons: Pioneers of Olive Town (PC)

16 Σεπτεμβρίου

SkateBIRD (PC, Switch, Xbox One)
Metallic Child (PC, Switch)
I Am Fish (PC, Xbox One, Xbox Series X|S)
The Amazing American Circus (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Eastward (PC, Switch)
Gamedec (PC)

17 Σεπτεμβρίου

Nexomon (PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Murder Diaries (PC, Switch)
Tails of Iron (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Severed Steel (PC)
Aragami 2 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
TOEM: A Photo Adventure (PC, PS5, Switch)
Ni No Kuni II: Revenant Kingdom (Switch)

21 Σεπτεμβρίου

Sheltered 2 (PC)
Street Outlaws 2: Winner Takes All (PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Kena: Bridge of Spirits (PC, PS4, PS5)

22 Σεπτεμβρίου

Pokemon Unite (Android, iOS)
Collection of SaGa: Final Fantasy Legend (Android, iOS)

23 Σεπτεμβρίου

Diablo II: Resurrected (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Embr (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Sable (PC, Xbox One, Xbox Series X|S)

24 Σεπτεμβρίου

Death Stranding Director's Cut (PS5)
A Gummy's Life (Xbox One, Xbox Series X|S)
Dragon Ball Z: Kakarot (Switch)
Spacebase Startopia (Switch)
Lost Judgment (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

28 Σεπτεμβρίου

AWAY: The Survival Series (PC, PS4, PS5)
ConnecTank (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Agatha Christie: Hercule Poirot - The First Cases (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Ghostrunner (PS5, Xbox Series X|S)
Outer Wilds: Echoes of the Eye (PC, PS4, Xbox One)
Lemnis Gate (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
Chernobylite (PS4, Xbox One)
Alchemic Cutie (Xbox One)
New World (PC)
In Sound Mind (PC)

29 Σεπτεμβρίου

Insurgency: Sandstorm (PS4, Xbox One)
Centipede: Recharged (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)

30 Σεπτεμβρίου

Rogue Lords (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Astria Ascending (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Aeon Drive (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Melty Blood: Type Lumina (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Doctor Who: The Edge of Reality (PC, PS4, Switch, Xbox One)
The Last Friend (PC, Switch)
Hot Wheels Unleashed (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
Impostor Factory (PC)
Demon Skin (PS4, Switch, Xbox One)
Darksiders 3 (Switch)
Xuan-Yuan Sword VII (PS4, Xbox One)


Ποιο είναι το παιχνίδι που περιμένετε περισσότερο αυτό το μήνα; Πείτε μας στα σχόλια!