Gaming Κυκλοφορίες - Απρίλιος 2021

Ένας ακόμη σχετικά ήρεμος μήνας
05 Απριλίου 2021 18:12
Gaming Κυκλοφορίες - Απρίλιος 2021

Ο Απρίλιος συνεχίζει το μοτίβο που έχει επιβάλει η πανδημία, με ένα πιο ελαφρύ πρόγραμμα gaming κυκλοφοριών που ανεβάζει ρυθμούς προς το τέλος του μήνα.

Την πρωταπριλιά είχαμε την κυκλοφορία του Outriders. Πρόκειται για μια συνεργατική looter-shooter εμπειρία για 1-3 παίκτες, από την Square Enix και του developers των Gears of War: Judgment και Bulletstorm, στην People Can Fly.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα σκοτεινό τρίτου προσώπου cover-based shooter που τοποθετείται σε έναν άγριο και εφιαλτικό κόσμο με light-RPG μηχανισμούς, όπως classes, skill trees, άφθονο customization και loot. Η ιστορία του έχει να κάνει με ένα γκρουπ από mercenaries, οι οποίοι ερευνούν τον ανέγγιχτο πλανήτη Enoch, στην προσπάθειά τους να διαπιστώσουν αν πληροί τις προϋποθέσεις για μελλοντικό αποικισμό. Καθώς προσγειώνονται ωστόσο, ανακαλύπτουν ένα μυστήριο σήμα και στην προσπάθειά τους να το εντοπίσουν ξεσπά ένας καταστροφικός τυφώνας γνωστός ως «The Anomaly». Η ομάδα των Outriders προκειμένου να γλυτώσει μπαίνει σε κρυογενετικό ύπνο, ξυπνώντας 30 χρόνια αργότερα. Τίποτα, όμως, δεν έχει παραμείνει το ίδιο…

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για τα PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, PC (Steam & Epic) και Stadia, ενώ είναι διαθέσιμο και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.

Συνεχίζοντας, προς τα τέλη του μήνα και συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου, οι κάτοχοι PS5 θα έχουν να προσμένουν τη νέα αποκλειστική κυκλοφορία της κονσόλας, το Returnal.

Η νέα περιπέτεια της Housemarque, η οποία στο παρελθόν μας είχε χαρίσει τα Resogun και Alienation, θα μας ταξιδέψει στον πλανήτη Atropos. Πρόκειται για έναν κόσμο που όλα αλλάζουν και η πρωταγωνίστρια Selene προσπαθεί να τον ανακαλύψει βήμα-βήμα. Η ιδιαιτερότητα του gameplay είναι ακριβώς αυτή, αφού κάθε φορά που ο παίκτης χάνει, το περιβάλλον αλλάζει. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

Οι κάτοχοι PS5 θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να απολαύσουν μέσα από το PlayStation Plus το Oddworld: Soulstorm. Το νέο κεφάλαιο της σειράς καταφθάνει στις 6 Απρίλιου τόσο για το next-gen σύστημα, όσο και για τα PS4 και PC.

Το Soulstorm αντικαθιστά πρακτικά το Abe’s Exoddus που ήταν sequel του αρχικού παιχνιδιού και είχε κυκλοφορήσει το 1998 με μόλις 9 μήνες ανάπτυξης, αφού δεν ήταν το παιχνίδι που ο Lorne και η Sherry McKenna είχαν οραματιστεί ως το πραγματικό sequel. Με το Soulstorm, λοιπόν, συνεχίζεται η ιστορία του Abe, μετά το New ‘n” Tasty remake που είχε καταφθάσει το 2014. Έχουμε να κάνουμε για άλλη μια φορά με μια ιδιαίτερη 2D εμπειρία και αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την σειρά, μπορείτε να πάρετε μια γεύση μέσα από τον player που ακολουθεί.

Μέσα στον Απρίλιο, οι κάτοχοι Nintendo Switch και λάτρεις του Pokémon franchise θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια νέα εμπειρία.

Ο λόγος γίνεται για το New Pokémon Snap, το οποίο κυκλοφορεί στις 30 Απριλίου. Σε αυτό οι παίκτες θα αναλάβουν το ρόλο ενός νέου εν δυνάμει φωτογράφου Pokémon και θα συνεργαστούν με τον ειδικό του Lental region, τον Professor Mirror, σε μια οικολογική έρευνα για να φωτογραφίσουν τα Pokémon που ζουν στη φύση.

Ο Professor Mirror θα αξιολογεί και θα βαθμολογεί τις φωτογραφίες που θα τραβούν οι παίκτες στις περιπέτειές τους. Τα κριτήρια συμπεριλαμβάνουν την πόζα των Pokémon, πόσο μεγάλα φαίνονται, πόσο ευθεία κοιτούν την κάμερα και που τοποθετούνται στο πλάνο. Καθώς βγάζουν περισσότερες φωτογραφίες και προχωρούν την έρευνα, οι παίκτες θα βλέπουν τα Pokémon να δείχνουν και να συμπεριφέρονται με νέους μοναδικούς τρόπους. Φυσικά, βγάζοντας φωτογραφίες, οι παίκτες θα γεμίζουν το Photodex τους, πάντα με αυτές που έχουν το υψηλότερο σκορ.

Το Outriders δεν είναι η μοναδική κυκλοφορία της Square για τον Απρίλιο, αφού η εταιρία ετοιμάζεται να φέρει στις 23 του μήνα στα PS4, Xbox One και PC το NieR Replicant ver.1.22474487139.

Έχουμε να κάνουμε με ένα remaster του αρχικού NieR που είχε κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές μορφές το 2010. Η PS3 έκδοση ονομαζόταν Nier Replicant, με έναν νεότερο κεντρικό πρωταγωνιστή. Ήταν η κεντρική έκδοση και σε αυτή βασίζεται τώρα και το επερχόμενο remaster. Από την άλλη, η έκδοση του Xbox 360 ονομαζόταν NieR: Gestalt και είχε έναν μεγαλύτερο κεντρικό πρωταγωνιστή. Το παιχνίδι μεταφέρει τα γεγονότα που συνέβησαν πριν το NieR: Automata, χωρίς να αποτελεί ωστόσο άμεσο prequel, μιας και τα δύο παιχνίδια δε συνδέονται τόσο στενά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αρχικός τίτλος δεν κυκλοφόρησε ποτέ εκτός Ιαπωνίας, οπότε σίγουρα το remaster αποτελεί καλή ευκαιρία για πολλούς παίκτες.

Μια κυκλοφορία που θα μεταφέρει πολλά χρόνια πίσω όσους λατρεύουν τα παιχνίδια στρατηγικής είναι το Total War: ROME REMASTERED.

Η Creative Assembly και η SEGA, σε συνεργασία με την ομάδα ανάπτυξης Feral Interactive, έρχονται να ξυπνήσουν αναμνήσεις από το μακρινό πλέον 2004. Ναι, το λατρεμένο παιχνίδι της πολυβραβευμένης strategy σειράς επιστρέφει. Η ανανεωμένη αυτή έκδοση θα περιλαμβάνει το βασικό παιχνίδι και το Alexander & Barbarian Invasion DLC, με remastered 4K γραφικά, πολλαπλά νέα χαρακτηριστικά, gameplay προσθήκες και βελτιώσεις, όπως νέα factions, βελτιωμένο UI και ήχο, καθώς και ένα ριζικά ανανεωμένο σύστημα βοήθειας, με πιο εύστοχα μηνύματα και καλύτερα tutorials.

Το Total War: ROME REMASTERED θα καταφθάσει στις 29 Απριλίου του 2021 για PC, Mac και Linux (μέσω Steam), ενώ όσοι έχουν ήδη στην κατοχή τους το αρχικό παιχνίδι, μπορούν να λάβουν έκπτωση 50%.

Τέλος, οι λάτρεις των racing τίτλων και ιδιαίτερα των δίκυκλων οχημάτων έχουν να προσμένουν την ετήσια κυκλοφορία του MotoGP 21 στις 22 Απριλίου, ενώ άξια αναφοράς είναι και η κυκλοφορία του Second Extinction, το οποίο θα έρθει στις Xbox κονσόλες και το Xbox Game Pass, για να προσφέρει co-op δράση και μάχες με δεινοσαύρους.


Παρακάτω θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλες τις κυκλοφορίες του μήνα και μια ειδική αναφορά στους τίτλους που ξεχωρίζουν.

1 Απριλίου

Outriders (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Stadia)
Acalesia (PS4, Switch, Xbox One)
Dungeon and Puzzles (Switch)
Train Station Simulator (Switch, Xbox One)

2 Απριλίου

SturmFront: The Mutant War - Ubel Edition (PS4, Switch, Xbox One)
Mittelborg: City of Mages (PS4, Xbox One)
Papa's Quiz (Xbox One)
C14 Dating (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch)

6 Απριλίου

Star Wars: Republic Commando (PS4, Switch)
Lost Words: Beyond the Page (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Breathedge (PS4, Switch, Xbox One)
Oddworld: Soulstorm (PC, PS4, PS5)

8 Απριλίου

Potion Party (PC, PS4, Switch)
Cozy Grove (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Scarlet Hood and the Wicked Wood (PC)
What The Dub?! (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Before Your Eyes (PC)

9 Απριλίου

Say No! More (PC, Switch)
Luckslinger (PC, Switch)
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV (PC, Switch)

13 Απριλίου

Demon Skin (PC)

14 Απριλίου

Knight Squad 2 (PC, Switch, Xbox One)
Cannon Brawl (Switch)

15 Απριλίου

SaGa Frontier Remastered (PC, PS4, Switch)
Quantum League (PC)
Altdeus: Beyond Chronos (PS4)
Shadow Man Remastered (PC)
Stitchy in Tooki Trouble (Switch)
Ashwalkers: A Survival Journey (PC)

16 Απριλίου

Poison Control (PS4, Switch)

20 Απριλίου

Maskmaker (PC)
MLB The Show 21 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

22 Απριλίου

Wraith: The Oblivion – Afterlife (PC, PS4)
Touhou Hyouibana: Antinomy of Common Flowers (PS4, Switch)
MotoGP 21 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch)
Smelter (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Turnip Boy Commits Tax Evasion (PC, Switch)
World Splitter (PC, PS4, Switch, Xbox One)
We Are the Caretakers (PC)
ScourgeBringer (PS4, PS Vita)
Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack (PC, PS4, Switch)

23 Απριλίου

The Skylia Prophecy (PS4, Switch, Xbox One)
NieR Replicant ver.1.22474487139 (PC, PS4, Xbox One)
Moon Raider (PS4, Switch, Xbox One)
Judgment (PS5, Xbox Series X|S)

27 Απριλίου

Death end re;Quest (Switch)

28 Απριλίου

Second Extinction (Xbox One, Xbox Series X|S – Xbox Game Preview)

29 Απριλίου

Secret Neighbor (PS4)
Legend of Keepers (PC, Switch)
Total War: Rome Remastered (PC)
Insurmountable (PC)

30 Απριλίου

New Pokemon Snap (Switch)
Terminator: Resistance Enhanced (PS5)
Returnal (PS5)
R-Type Final 2 (PC, PS4, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)


Ποιο είναι το παιχνίδι που περιμένετε περισσότερο αυτό το μήνα; Πείτε μας στα σχόλια!