Gaming Κυκλοφορίες - Φεβρουάριος 2021

Η ησυχία πριν την καταιγίδα;
02 Φεβρουαρίου 2021 19:40
Gaming Κυκλοφορίες - Φεβρουάριος 2021

Ο Φεβρουάριος συνεχίζει σε υποτονικούς ρυθμούς, μετά από έναν ομολογούμενος πολύ ήσυχο Ιανουάριο. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν διάφορα παιχνίδια που αξίζουν την προσοχή σας μέσα στο μήνα, από indie κυκλοφορίες, μεταφορές στη νέα γενιά, μέχρι άκρως αναμενόμενα sequels.

Ξεκινώντας, σήμερα, 2 Φεβρουαρίου καταφθάνει το Control Ultimate Edition. Πρόκειται για την next-gen έκδοση του παιχνιδιού της Remedy που απευθύνεται στους κατόχους PS5 και Xbox Series X. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το παιχνίδι θα διατεθεί δωρεάν για όσους έχουν ενεργή συνδρομή στο PlayStation Plus.

Όπως είχε αναφέρει και ο Σάκης Καρπάς στο αναλυτικό του review:

Το Control είναι ένα παιχνίδι, που πρώτα απ’ όλα, απολαμβάνεις να παίζεις. Είναι εκείνη η εμπειρία που σε κάνει να λατρεύεις το χειριστήριο. Σεναριακά είναι αλλόκοτο, παράξενο και ακαταλαβίστικο αλλά είναι και αυτό μέρος της μαγείας των παιχνιδιών της Remedy. Δε χρειάζεται, δηλαδή, να καταλαβαίνεις τα πάντα για να το εκτιμήσεις. Τεχνικά, παρά τα θέματα που έχει με το framerate στις κονσόλες, αποτελεί ορόσημο για το μέσο και κλείνει το μάτι στη νέα γενιά που έρχεται το 2020. Η Metroidvania δομή του είναι, κατά την άποψή μου, το δυνατό του σημείο και νομίζω πως ταιριάζει τέλεια στο The Oldest House όπου και διαδραματίζεται. Δε είναι καλύτερο παιχνίδι από το Alan Wake, αλλά είναι σίγουρα πολύ ανώτερο του Quantum Break. Παρόλο που δεν είχε τις πλάτες κάποιου «οικονομικού γίγαντα» φαίνεται πως είχε την απαραίτητη δημιουργική ελευθερία. Όσοι αρέσκεστε σε τέτοιες μυστήριες και ιδιαίτερες single-player εμπειρίες, το Control δεν πρέπει να το χάσετε!

Την ίδια μέρα, οι κάτοχοι PS5 μπορούν να απολαύσουν έναν νέο αποκλειστικό τίτλο που επίσης διατίθεται δωρεάν για όσους έχουν ενεργή συνδρομή στο PlayStation Plus. Ο λόγος γίνεται για το Destruction AllStars, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένα “παγκόσμιο, αθλητικό, ψυχαγωγικό event, στο οποίο star & αυτοκίνητα γίνονται ένα”. Μάλιστα, ο τίτλος έρχεται πλήρως μεταγλωττισμένος στα ελληνικά και με δυνατότητα επιλογής ελληνικού μενού και υποτίτλων. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ένα αναλυτικό βίντεο που θα σας λύσει όλες τις απορίες.

Μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του μήνα είναι το Super Mario 3D World + Bowser's Fury. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τίτλο από τη βιβλιοθήκη του Wii U, ο οποίος όχι απλά κάνει τη μετάβαση στο Switch, αλλά φέρνει μαζί του και ένα πλούσιο πακέτο επέκτασης. Το Bowser's Fury υπόσχεται μια αρκετά ιδιαίτερη Mario εμπειρία και έναν Bowser όπως δεν τον έχουμε δει ποτέ ξανά. Η δομή του τίτλου μάλιστα είναι αρκετά διαφορετική, δείχνοντας ίσως το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η σειρά στο μέλλον. Το πακέτο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου και μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια χορταστική γεύση.

Μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες του μήνα είναι χωρίς αμφιβολία το Little Nightmares II. Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το πρώτο παιχνίδι, το οποίο λάτρεψε η κοινότητα, η Six ετοιμάζεται για μια νέα περιπέτεια. Στο πλευρό της αυτή τη φορά θα έχει, ωστόσο, και τον Mono, προσπαθώντας να επιβιώσουν μαζί τον εφιάλτη. Ο τίτλος θα διατεθεί στις 11 του μήνα και ήδη μπορείτε να τον δοκιμάσετε μέσα από το δωρεάν demo του.

Τέλος, όσοι λατρεύουν τους Ιαπωνικούς τίτλους έχουν αρκετά παιχνίδια να περιμένουν αυτό το μήνα, αφού το Nintendo Switch θα υποδεχθεί το πολυαναμενόμενο Bravely Default II, οι κάτοχοι PS5 και PC θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το Nioh 2 με αναβαθμισμένο τεχνικό τομέα και φυσικά δε γίνεται να παραλείψει κανείς το spin-off του λατρεμένου franchise της Atlus, το Persona 5 Stirkers.

Παρακάτω θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλες τις κυκλοφορίες του μήνα και μια ειδική αναφορά στους τίτλους που ξεχωρίζουν.

2 Φεβρουαρίου
Control Ultimate Edition (PS5, Xbox Series X|S)
Destruction AllStars (PS5)

3 Φεβρουαρίου
Habroxia 2 (PC, PS4, PS Vita, Switch, Xbox One)

4 Φεβρουαρίου
Aircraft Carrier Survival (PC)
Nuts (PC, Switch)
Blue Fire (PC, Switch)
Werewolf: The Apocalypse – Earthblood (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)
Skyforge (Switch)
Haven (PS4, Switch)
Project Winter (Xbox One)
Grey Skies: A War of the Worlds Story (Switch)

5 Φεβρουαρίου
Re:Zero - Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne (PC, PS4, Switch)
Arrog (PS4, PS5)
Glittering Sword (PC, Switch, Xbox One)
Roombo: First Blood (Xbox One)
Nioh 2: Complete Edition (PC, PS5)
The Nioh Collection (PS5)
Ys IX: Monstrum Nox (PS4)

6 Φεβρουαρίου
Monkey Barrels (PC)

10 Φεβρουαρίου
Scarlet Hood and the Wicked Wood (PC)

11 Φεβρουαρίου
Little Nightmares II (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Death Crown (PS4, Switch, Xbox One)
Aground (PS4, Switch, Xbox One)
UnderMine (Switch)
Gunbarich (PC)
Pretty Princess Party (Switch)

12 Φεβρουαρίου
Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch)
Gunbarich (PC)
Endurance: Space Action (Xbox One)
Rover Wars: Battle for Mars (Xbox One)
Gal Gun Returns (PC, Switch)

16 Φεβρουαρίου
Hellish Quart (PC)

17 Φεβρουαρίου
Shattered: Tale of the Forgotten King (PC)

18 Φεβρουαρίου
Speed Limit (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Fantasy Tavern Sextet Vol. 2: Adventurer's Days (PC)
Anodyne 2: Return to Dust (PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X|S)
King of Seas (PC, PS4, Switch, Xbox One)

19 Φεβρουαρίου
Azur Lane: Crosswave (Switch)
Fallen Legion: Revenants (PS4, Switch)
Thomas Was Alone (Switch)
Altdeus: Beyond Chronos (PC)

23 Φεβρουαρίου
Persona 5 Strikers (PC, PS4, Switch)
Curse of the Dead Gods (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Rogue Heroes: Ruins of Tasos (PC, Switch)
Taxi Chaos (PS4, Switch, Xbox One)

25 Φεβρουαρίου
Code: Realize ~Wintertide Miracles~ (Switch)
Republique (Switch)
WRATH: Aeon of Ruin (PS4, Switch, Xbox One)
Hellpoint (Switch)
Ghosts ‘n Goblins Resurrection (Switch)
Forward to the Sky (Switch)

26 Φεβρουαρίου
Bravely Default II (Switch)


Ποιο είναι το παιχνίδι που περιμένετε περισσότερο αυτό το μήνα; Πείτε μας στα σχόλια!