Maestro: Επίσημα η πρώτη ελληνική σειρά που θα προβληθεί στο Netflix - Πότε έρχεται;

Μεγάλη διάκριση για τη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη
08 Νοεμβρίου 2022 13:52
Maestro: Επίσημα η πρώτη ελληνική σειρά που θα προβληθεί στο Netflix - Πότε έρχεται;

Εδώ και καιρό ακουγόταν έντονα αλλά τώρα είναι επίσημο: Το Maestro, η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που προβάλλεται από το MEGA θα γίνει η πρώτη ελληνική σειρά που αποκτά το Netflix.

Η δημοφιλέστερη streaming πλατφόρμα του κόσμου απέκτησε τα διεθνή δικαιώματα και έτσι μια εξ'ολοκλήρου ελληνική παραγωγή θα προβληθεί σε όλον τον κόσμο.

Πότε έρχεται στο Netflix;

Η δραματική σειρά σε σενάριο, σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστή τον Παπακαλιάτη, θα έρθει στα μέλη του Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο στις 19 Δεκεμβρίου 2022. Όσο για τον υπόλοιπο κόσμο εκεί τα 9 επεισόδιά του θα προβληθούν για πρώτη φορά στις αρχές του 2023.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε μια σύντομη δήλωση για αυτή την ανακοίνωση λέγοντας: «Κρατάω το “Maestro” πολύ κοντά στην καρδιά μου και νιώθω βαθιά τιμή και χαρά που αυτή η ιστορία θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσω του Netflix. Ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι».

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί και μια διάκριση όχι μόνο για τη σειρά του Παπακαλιάτη αλλά και για τις εγχώριες παραγωγές που πλέον μπορούν να κοιτούν στα ίσια αυτές του εξωτερικού, με ένα άλλο τρανό παράδειγμα να είναι το Έτερος Εγώ του Σωτήρη Τσαφούλια, για το οποίο επίσης είχαν γίνει συζητήσεις να πάει στο Netflix αλλά ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις

Ετοιμάζεται η 2η σεζόν

Εδώ και κάποιο καιρό είχε αποκαλύψει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ότι θα έρθει η 2η σεζόν, μιας και το σενάριο γράφτηκε κατά αυτόν τον τρόπο. Πριν από μερικές ημέρες μάλιστα μέσα από το Instagram του ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία γράφει το σενάριο της 2ης σεζόν του Maestro, αν και φαίνεται να τον χτύπησε το "writer's block". 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christopher Papakaliatis (@christopherpapakaliatis)

Λίγα λόγια για το Maestro:

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, στην πιο ώριμή του φάση, επιστρέφει τον Οκτώβριο στο MEGA με την πολυαναμενόμενη νέα του σειρά 9 επεισοδίων με τίτλο «Maestro». Ο ταλαντούχος δημιουργός αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία πάθους και σύγκρουσης, με την αναγνωρίσιμη κινηματογραφική ματιά, τη σεναριακή δεξιοτεχνία και την υψηλή αισθητική του.

Η σειρά «Maestro» γυρίστηκε σε ατμοσφαιρικές τοποθεσίες στην Αθήνα, τους Παξούς και την Κέρκυρα, με ένα ξεχωριστό καστ ταλαντούχων ηθοποιών να ενσαρκώνει τους πολυδιάστατους ήρωες που εμπνεύστηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Η επίσημη πλοκή της σειράς αναφέρει τα εξής:

O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει…

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης.

Κάθε νέο επεισόδιο του Maestro προβάλλεται στο Mega τη Πέμπτη στις 22:40.