Westworld: Οι fans κάνουν petition για να σωθεί η 5η σεζόν

Εξοργισμένοι οι fans του sci-fi σόου του HBO από το πρόωρο κόψιμο
06 Νοεμβρίου 2022 15:22
Westworld: Οι fans κάνουν petition για να σωθεί η 5η σεζόν

Οι fans του Westworld είναι εξοργισμένοι με την ξαφνική απόφαση της Warner Bros. Discovery να κόψει άδοξα την sci-fi σειρά του HBO ύστερα από 4 σεζόν, την ώρα που η 5η σεζόν είχε ανακοινωθεί, δια στόματος των δημιουργών Jonathan Nolan και Lisa Joy, πως θα είναι η τελευταία.

Πλέον όμως γνωρίζουμε ότι η 5η σεζόν δε θα βγει στον αέρα. Ή μήπως αυτό μπορεί να αλλάξει με τη θέληση και την κινητοποίηση των fans; 

Μπορεί να σωθεί η 5η σεζόν; 

Ο δρόμος των petition επιλέχθηκε από τους fans του Westworld για να προσπαθήσουν να σώσουν τη σειρά τους. Αν και το συγκεκριμένο petition στο Change.org είχε ξεκινήσει πριν από 3 μήνες, δηλαδή λίγο μετά το τέλος της 4ης σεζόν, τώρα αναγεννιέται από την δίψα των fans να επιστρέψει για μια και τελευταία σεζόν -όπως ήταν άλλωστε το πλάνο των δημιουργών. 

Μέχρι την ώρα γραφής αυτού του άρθρου έχουν υπογράψει πάνω από 2.800 άτομα με τον στόχο των 5.000 να βρίσκεται πιο κοντά, αφού το θέμα έχει πάρει διαστάσεις στα social media. 

Αν θέλετε να συμμετέχετε και εσείς στο Petition πατήστε εδώ. 

Το Westworld είχε ξεκινήσει να προβάλλεται το 2016 στο HBO προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού σε όσους το παρακολούθησαν με τηλεθέαση ρεκόρ για τότε. Τόσο το κοινό όσο και οι κριτικοί το εξύμνησαν για τη θεματολογία, τις ερμηνείες του υπέρλαμπρου cast (με Anthony Hopkins και Ed Harris στις επάλξεις), τις ανατροπές, τα εφέ, και φυσικά το σενάριο. Κάθε μια από τις επόμενες τρεις σεζόν είχε πολλαπλές υποψηφιότητες, με τη συνολική συγκομιδή του να είναι 54 υποψηφιότητες για Emmy, ενώ κέρδισε μόλις 9. 

Μάθαμε ότι το βασικό cast της σειράς αποτελούμενο από τους  Evan Rachel Wood, Aaron Paul, Jeffrey Wright, Thandiwe Newton, Ed Harris και Tessa Thomspon θα λάβει αποζημίωση που θα φτάνει περίπου $10-15 εκατομμύρια. Και αυτό διότι είχαν υπογράψει ειδικά συμβόλαια πριν την 4η σεζόν και έτσι το HBO τους χρωστάει ένα σημαντικό ποσό.  

Το Westworld άλλωστε δεν ήταν και καμιά φτηνή παραγωγή καθώς το budget της 3ης σεζόν είχε φτάσει τα $100 εκατομμύρια (ή $10 εκατ. ανά επεισόδιο), με το κόστος της 5ης σεζόν -εάν γινόταν- να έφτανε  πάνω από τα $80 εκατομμύρια. 

Tags: