Dahmer: Ο δημιουργός της σειράς, Ryan Murphy, απαντά στις οικογένειες των θυμάτων

"Δεν απάντησε ούτε ένα άτομο" αποκαλύπτει ο Ryan Murphy
28 Οκτωβρίου 2022 11:11
Dahmer: Ο δημιουργός της σειράς, Ryan Murphy, απαντά στις οικογένειες των θυμάτων

Τον τελευταίο καιρό, μετά την τεράστια δημοτικότητα και επιτυχία που είχε η σειρά Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story του Netflix, υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων του διαβόητου serial. 

Από την μητέρα ενός των θυμάτων του Tony Hughes μέχρι και τον πατέρα του Jeffrey, Lionel Dahmer, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους είτε για την ωμή ή ανακριβής παρουσίαση των γεγονότων είτε για την αναταραχή που έφεραν στην προσωπική τους ζωή. 

Τώρα ο Ryan Murphy, δημιουργός και showrunner της δημοφιλούς σειράς του Netflix απαντά στα παράπονα των συγγενών των θυμάτων. Όπως είπε στο THR, ο ίδιος και η ομάδα του προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με 20 οικογένειες και φίλους θυμάτων, μέσα σε ένα διάστημα 3.5 ετών, ούτως ώστε να προετοιμαστούν και να ερευνήσουν εις βάθος της υποθέσεις τους. 

Ποια ήταν η κατάληξη; "Ούτε ένα άτομο δεν απάντησε" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Murphy. Ακολουθούν τα λόγια του: 

Είναι κάτι που ερευνούσαμε για πολύ καιρό, και κατά τη διάρκεια των τριών-τρεισήμισι ετών που το γράφαμε, δουλεύαμε πάνω σε αυτό, απευθυνθήκαμε σε 20, περίπου 20 οικογένειες και φίλους των θυμάτων προσπαθώντας να πάρουμε πληροφορίες, προσπαθώντας να μιλήσουμε με ανθρώπους και ούτε ένα άτομο δεν μας απάντησε σε αυτή τη διαδικασία. Οπότε βασιστήκαμε πάρα πολύ στην απίστευτη ομάδα ερευνητών μας που... Δεν ξέρω καν πώς βρήκαν πολλά από αυτά τα πράγματα. Αλλά ήταν σαν μια προσπάθεια νυχθημερόν για εμάς να προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε την αλήθεια αυτών των ανθρώπων".

Όσα πρέπει να ξέρετε για το "Dahmer"

Στη σειρά που ο Evan Peters ενσαρκώνει τον διαβόητο serial killer, δραματοποιούνται με ανατριχιαστική λεπτομέρεια οι δολοφονίες, καθώς εξιστορούνται και οι ζωές των θυμάτων του. Ο Ντάμερ δολοφόνησε και διαμέλισε 17 άνδρες και ανήλικα αγόρια στο διάστημα μεταξύ 1978 και 1991. Η σειρά που υπογράφουν οι Ryan Murphy (American Horror Story) και Ian Brennan παρουσιάζει πολλά από τα καννιβαλιστικά εγκλήματά του με εντελώς ωμό τρόπο, πράγμα που ξεσήκωσε αντιδράσεις και από τις ίδιες τις οικογένειες των θυμάτων. 

Όπως στην περίπτωση της μητέρας του Tony Hughes, η οποία δήλωσε σε συνέντευξη στο Guardian ότι "δεν έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα", καταδικάζοντας τη σειρά του Netflix. Ο Evan Peters από την πλευρά του παραδέχτηκε ότι για να μπει στο πετσί του ρόλου του Τζέφρι Ντάμερ τον τρομοκράτησε το γεγονός ότι πήγε σε "μερικά πολύ σκοτεινά μέρη του μυαλού του"

Όλος αυτός ο ντόρος όμως ιντρίγκαρε τον κόσμο σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να γίνει η πιο δημοφιλής σειρά των τελευταίων μηνών. Το "Dahmer" σαρώνει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο Netflix με τηλεθέαση και προβολές ρεκόρ, καταφέρνοντας να γίνει η 2η πιο επιτυχημένη αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία της υπηρεσίας, εκθρονίζοντας το Bridgerton.