Squid Game ένας χρόνος μετά: Ο λόγος που ακόμη είναι δημοφιλές

Ο κόσμος ακόμη το ψάχνει και παραμένει
27 Οκτωβρίου 2022 12:04
Squid Game ένας χρόνος μετά: Ο λόγος που ακόμη είναι δημοφιλές

Ένας χρόνος -και κάτι μήνες παραπάνω- μετά τη παγκόσμια φρενίτιδα που προκάλεσε το Squid Game και γίνεται αντιληπτό ότι η σειρά-χρυσωρυχείο του Netflix παραμένει στα φώτα της δημοσιότητας. Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτει μια νέα έρευνα η οποία εστιάζει στις δημοφιλέστερες κορεάτικες σειρές όλου του κόσμου. 

Πώς είναι ακόμη τόσο δημοφιλές το Squid Game; 

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Overview, μια γνωστή εταιρία παροχής VPN υπηρεσιών, το "Παιχνίδι του Καλαμαριού" συνεχίζει να βρίσκεται στις αναζητήσεις των χρηστών παγκοσμίως με πάνω από 15 εκατομμύρια αναζητήσεις μηνιαίως κι ας έχει πάνω από ένα χρόνο που έκανε πρεμιέρα, συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2021. 

Στη 2η θέση, αλλά με μεγάλη διαφορά από το πρώτο, βρίσκεται το "All of Us Are Dead" η μετα-αποκαλυπτική ζόμπι σειρά του Netflix επίσης, που μετράει πάνω από 3 εκατομμύρια αναζητήσεις μηνιαίως σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και αυτές οι δύο σειρές έχουν ανανεωθεί από το Netflix για 2η σεζόν. 

Οι υπόλοιπες κορεάτικες σειρές που άντεξαν στο χρόνο είναι το "Business Proposal" (3ο με 1.5 εκατ. αναζητήσεις), τα "Crash Landing on You" και "Love Alarm" του 2019, καθώς και το "Itaewon Class" του 2020. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας που διεξήγαγε την έρευνα, ένας από τους λόγους που και φέτος το Squid Game παρέμεινε στη συνείδηση των θεατών, ήταν οι 7 υποψηφιότητες για Emmy, καθώς και οι νίκες του στην κατηγορία "Καλύτερου Ηθοποιού" λόγω της ερμηνείας του Lee Jung-jae, ο οποίος παίζει τον Παίκτη 456 ή Seong Gi-hun, αλλά και στην κατηγορία "Καλύτερης Σκηνοθεσίας" χάρη στη καθοδήγηση του δημιουργού του, Hwang Dong-hyuk

Το Squid Game παραμένει ύστερα από τόσο καιρό ως η δημοφιλέστερη σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του Netflix, με πάνω από 1.65 δισεκατομμύρια ώρες θέασης. 

Τι ξέρουμε για τη 2η σεζόν του Squid Game; 

Πιο πρόσφατα μάθαμε νέα για την πορεία των γυρισμάτων και πότε θα περιμένουμε επιτέλους την 2η σεζόν του Squid Game.

"Θα αρχίσουμε τα γυρίσματα εντός του 2023 και θα κυκλοφορήσουν την επόμενη χρονιά." είπε χαρακτηριστικά ο Hwang Dong-hyuk, επιβεβαιώνοντας πως η 2η σεζόν του Squid Game θα κυκλοφορήσει το 2024 στο Netflix. 

Ο Dong-hyuk κιόλας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε μεγάλα χολιγουντιανά ονόματα να συμμετέχουν μελλοντικά - για παράδειγμα σε μια 3η σεζόν, κάνοντας μάλιστα κάλεσμα στον Leonardo DiCaprio που έχει δηλώσει fan του σόου.

Μάλιστα, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους, το Netflix ετοιμάζει και το πραγματικό ριάλιτι του Squid Game με το μεγαλύτερο έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ στο είδος, ενώ δέχεται και ελληνικές συμμετοχές. Τέλος, αναπτύσσεται και μια ακόμη σατιρική σειρά που θα περιγράφει το πως το Squid Game έγινε «η καλύτερη σειρά του κόσμου».