Σειρά Green Lantern: Από το μηδέν η ανάπτυξή του στο HBO Max με νέο πρωταγωνιστή

Αλλαγή πλεύσης για το ταλαιπωρημένο τηλεοπτικό project της DC
27 Οκτωβρίου 2022 01:06
Σειρά Green Lantern: Από το μηδέν η ανάπτυξή του στο HBO Max με νέο πρωταγωνιστή

Η υπόθεση του Green Lantern είναι μια από τις πιο ταλαιπωρημένες αφού εδώ και μερικά χρόνια η DC προσπαθεί να αναπτύξει μια σειρά για το HBO Max, όμως έχουμε αλλαγή πλεύσης. 

Από το 2019 αναπτύσσεται το "Green Lantern Corps." μια σειρά που θα εστίαζε στους Guy Gardner και Alan Scott δύο λιγότερο γνωστά μέλη του σώματος των Green Lanterns, ενώ είχαν επιλεχθεί και οι Finn Whitrock (Ratched) και Jeremy Irvine (Treadstone) για τους ρόλους. 

Τώρα μέσα από το ρεπορτάζ του THR μαθαίνουμε ότι η σειρά παραγωγής του Greg Berlanti ξεκινάει πάλι από το μηδέν. Αντί των παραπάνω, το νέο σχέδιο για τη σειρά Green Lantern αναφέρει πως θα πρωταγωνιστεί ο John Stewart, που αναμφίβολα είναι ο δεύτερος πιο γνωστός Green Lantern μετά τον Hal Jordan, τον οποίο είχε υποδυθεί στην ομώνυμη ταινία του 2011 ο Ryan Reynolds. 

Μέρος αυτού του δημιουργικού επαναπροσανατολισμού είναι και η αποχώρηση του σεναριογράφου και showrunner Seth Grahame-Smith, ο οποίος είχε παραδώσει κιόλας το σενάριο της πρώτης σεζόν με 8 επεισόδια ολοκληρωμένα. Ο λόγος της αποχώρησής του είναι γιατί έγιναν αρκετές αλλαγές στα ανώτερα κλιμάκια του HBO Max, της Warner Bros. Discovery και της DC Comics. 

Ωστόσο λόγω αυτής της αλλαγής πλεύσης ο David Zaslav σκέφτηκε ξανά το budget της σειράς Green Lantern, η οποία θα ήταν η "ακριβότερη και μεγαλύτερη DC σειρά που έγινε ποτέ". Το budget της έφτανε γύρω στα $120 εκατομμύρια δολάρια (συγκριτικά το House of the Dragon κόστισε λιγότερο από $200 εκατ.) αλλά πλέον η σειρά θα προχωρήσει με σημαντικά λιγότερο budget. 

Αναμένονται λοιπόν νέες εξελίξεις αργά ή γρήγορα για τη σειρά του Green Lantern που θα έρθει κάποια στιγμή στο HBO Max. 

Φαίνεται πως η έξοδος του Walter Hamada και η εδραίωση του James Gunn ως νέου επικεφαλής της DC Films -πλέον DC Studios- μαζί με τον Peter Safran έφερε πληθώρα εξελίξεων στα διάφορα και πολλά projects που ετοιμάζει η DC. 

Ο ρόλος του James Gunn πλέον στην DC Studios είναι αντίστοιχος με αυτόν του Kevin Feige στη Marvel Studios -μια κίνηση που εδώ και μήνες ήθελε να κάνει ο πρόεδρος της Warner Bros. Discovery, David Zaslav.