Dahmer: Θέλει να μηνύσει το Netflix ο πατέρας του Jeffrey Dahmer

Αναστατωμένος ο Lionel Dahmer για την κατάσταση μετά την επιτυχία της σειράς
22 Οκτωβρίου 2022 09:15
Dahmer: Θέλει να μηνύσει το Netflix ο πατέρας του Jeffrey Dahmer

Η ιστορία του serial killer Τζέφρι Ντάμερ ήρθε ξανά στα φώτα της δημοσιότητας μετά από τρεις δεκαετίες λόγω της σειράς "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story", η οποία σάρωσε στην υπηρεσία του Netflix με προβολές-ρεκόρ, καθώς βρίσκεται λίγο πίσω από την 4η σεζόν του Stranger Things. 

Ένα νέο ρεπορτάζ των NY Post και US Sun αναφέρει ότι ο πραγματικός Lionel Dahmer και πατέρας του Jeffrey σκέφτεται να μηνύσει το Netflix για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ξανά η σειρά "Dahmer". Σύμφωνα με δηλώσεις του οικιακού βοηθού του, ο 86χρονος πλέον Lionel Dahmer είναι αναστατωμένος με την δημοσιότητα που έχουν πάρει ξανά οι πράξεις του γιου του. 

Δηλώνει μάλιστα ενοχλημένος διότι το Netflix δεν ζήτησε ποτέ άδεια να χρησιμοποιήσει τις ηχογραφήσεις, που η νομική ομάδα του γιου του είχε στην κατοχή της, στην άλλη σειρά-ντοκιμαντέρ για το ίδιο θέμα, με τίτλο "Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes", που κυκλοφόρησε μέσα στον Οκτώβριο. 

Ο πατέρας του Dahmer ζει τα τελευταία χρόνια κάπου στην επαρχία του Οχάιο και έχει αρνηθεί να μιλήσει δημόσια από τότε που κυκλοφόρησε η σειρά. Φαίνεται να είναι ένα ψυχικό ράκος καθώς οι "θαυμαστές" του γιου του έχουν αρχίσει να επανεμφανίζονται στο κτήμα του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

Μάλιστα ο βοηθός του που επιθυμεί να κατονομαστεί ως Jeb είπε στη Sun ότι ο Lionel Dahmer αποφάσισε να οπλιστεί για λόγους αυτοπροστασίας δεδομένης της ξαφνικής φρενίτιδας που προκλήθηκε. Δήλωσε μάλιστα ότι "από όλα όσα έχω δει και έχω γίνει μάρτυρας προσωπικά, ο Λάιονελ δεν επικοινώνησε με καμία από αυτές τις εκπομπές του Netflix."

Και συνέχισε λέγοντας: "Έχω μιλήσει προσωπικά με μερικούς δικηγόρους και έχουμε μιλήσει και με τον εκδότη του γι' αυτό, λόγω όλου του χάους που επικρατεί και των ιστοριών που έχουμε δει. Ο Lionel και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του συγκεντρώνουν πληροφορίες και εξετάζουν μια πιθανή αγωγή εναντίον της ομάδας παραγωγής ή ενδεχομένως του Netflix. Δεν υπήρξε καμία απολύτως μέριμνα για την ευημερία του Lionel".

To 1994 o πατέρας του κανίβαλου serial killer είχε εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο "A Father's Story" όπου εξιστορούσε την δική του πλευρά των γεγονότων, μόλις μερικούς μήνες πριν δολοφονηθεί ο Jeffrey Dahmer από τον συγκρατούμενό του. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως τον πατέρα Λάιονελ Ντάμερ στη σειρά τον υποδύεται ο Richard Jenkins. 

O βοηθός του Jeb εξέφρασε την γνώμη του λέγοντας: "Ο Lionel ήταν ένας πολύ στοργικός πατέρας. Προσπαθούσε απλώς να κάνει το καλύτερο δυνατό σε μια περίοδο αβεβαιότητας. Θεωρεί ότι κανέναν από αυτά δεν θα έπρεπε να γίνει, όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να είναι σε δημόσια διάθεση βρίσκονται στο βιβλίο του. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ωραιοποιημένη και δίνουν προσοχή σε λεπτομέρειες που δεν είναι αποδεδειγμένα γεγονότα. Όταν ρώτησα τον Λάιονελ τι ήθελε να πω στον κόσμο, μου είπε: "Όλα όσα έχω να πω είναι στο βιβλίο μου". Αλλά μέχρι εκεί φτάνει." 

Dahmer: Έσπασε κι άλλο ρεκόρ προβολών για το Netflix

Όσα πρέπει να ξέρετε για το "Dahmer"

Στη σειρά που ο Evan Peters ενσαρκώνει τον διαβόητο serial killer, δραματοποιούνται με ανατριχιαστική λεπτομέρεια οι δολοφονίες, καθώς εξιστορούνται και οι ζωές των θυμάτων του. Ο Ντάμερ δολοφόνησε και διαμέλισε 17 άνδρες και ανήλικα αγόρια στο διάστημα μεταξύ 1978 και 1991. Η σειρά που υπογράφουν οι Ryan Murphy (American Horror Story) και Ian Brennan παρουσιάζει πολλά από τα καννιβαλιστικά εγκλήματά του με εντελώς ωμό τρόπο, πράγμα που ξεσήκωσε αντιδράσεις και από τις ίδιες τις οικογένειες των θυμάτων. 

Όπως στην περίπτωση της μητέρας του Tony Hughes, η οποία δήλωσε σε συνέντευξη στο Guardian ότι "δεν έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα", καταδικάζοντας τη σειρά του Netflix. Ο Evan Peters από την πλευρά του παραδέχτηκε ότι για να μπει στο πετσί του ρόλου του Τζέφρι Ντάμερ τον τρομοκράτησε το γεγονός ότι πήγε σε "μερικά πολύ σκοτεινά μέρη του μυαλού του"

Όλος αυτός ο ντόρος όμως ιντρίγκαρε τον κόσμο σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να γίνει η πιο δημοφιλής σειρά των τελευταίων μηνών. Το "Dahmer" σαρώνει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο Netflix με τηλεθέαση και προβολές ρεκόρ, καταφέρνοντας να γίνει η 2η πιο επιτυχημένη αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία της υπηρεσίας, εκθρονίζοντας το Bridgerton. 

Tags: