Γιατί έβαλε το Netflix ειδική προειδοποίηση στο trailer της 5ης σεζόν του The Crown;

Ενέδωσε το Netflix στις πιέσεις του Μπάκινγχαμ;
21 Οκτωβρίου 2022 15:00
Γιατί έβαλε το Netflix ειδική προειδοποίηση στο trailer της 5ης σεζόν του The Crown;

Το Netflix πρόσθεσε μια ειδική προειδοποίηση στο trailer της 5ης σεζόν του The Crown που κυκλοφόρησε χθες, με την οποία τονίζει πως πρόκειται για έργο μυθοπλασίας

Η προσθήκη αυτή προς το παρόν έχει γίνει μόνο στο YouTube και συγκεκριμένα στην αρχή της περιγραφής του βίντεο. Η περιγραφή του trailer ξεκινάει πλέον έτσι: "Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, αυτή η μυθιστορηματική δραματοποίηση αφηγείται την ιστορία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και τα πολιτικά και προσωπικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τη βασιλεία της."

Τα trailers των προηγούμενων κύκλων δεν έφεραν αυτή τη φρασεολογία στις περιγραφές τους, ωστόσο το Netflix φρόντιζε να τονίζει την μυθοπλαστική φύση της δραματικής σειράς τόσο στα social media όσο και στην landing page του The Crown εντός της εφαρμογής. 

Στο παρελθόν το Netflix είχε δεχθεί έντονη κριτική για το ότι παρουσιάζει τα γεγονότα της σειράς του Peter Morgan ως πραγματικά, αν και ποτέ από την πλευρά του δεν ισχυρίστηκε πως διηγείται μια πραγματική χρονολόγηση των γεγονότων. 

Μάλιστα πρόσφατα η ηθοποιός Judi Dench και ο πρώην πρωθυπουργός Sir John Major (ο οποίος εμφανίζεται στη 5η σεζόν) έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το πόσο έγκυρα είναι όσα παρουσιάζει. 

Πρόσφατα η παραγωγή του "Στέμματος" είχε διακόψει τα γυρίσματα της 6ης σεζόν ως ένδειξη σεβασμού στο θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', που είναι άλλωστε και το κεντρικό πρόσωπο της σειράς. 

Πλέον τα γεγονότα θα καλύψουν τα '90s και την περίοδο που η Πριγκίπισσα Νταϊάνα βρισκόταν σε ρήξη με τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Κάρολο και τον μετέπειτα θανατό της που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Στο ρόλο της Diana πλέον συναντάμε την Elizabeth Debicki (Tenet) η οποία φέρει μια άγριας ομορφιάς ομοιότητα με την πραγματική. 

Επίσης, θα δούμε τη σύγκρουση της Νταϊάνα με την βασιλική οικογένεια και την Βασίλισσα Ελισάβετ Β' που τη θεωρούσε ως ανεπιθύμητο πρόσωπο στο παλάτι του Μπάκινγχαμ. 

Στo κεντρικό cast συναντάμε τους: Imelda Staunton ως βασίλισσα Ελισάβετ Β', Lesley Manville ως πριγκίπισσα Μαργαρίτα, Jonathan Pryce ως πρίγκιπας Φίλιππος, Dominic West ως πρίγκιπας Κάρολος, Olivia Williams ως Καμίλα Πάρκερ, ο John Lee Miller ως πρωθυπουργός John Major και ο Bertie Carvel ως πρωθυπουργός Tony Blair.

Η επίσημη σύνοψη του 5ου κύκλου του The Crown: 

Μια νέα δεκαετία ξεκινά και η βασιλική οικογένεια αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση στα χρονικά: πώς θα εξακολουθήσει να συνάδει με τη Βρετανία της δεκαετίας του '90; Καθώς η Νταϊάνα κι ο Κάρολος μπλέκονται σε έναν τεράστιο μιντιακό πόλεμο, οι πρώτες ρωγμές κάνουν τα θεμέλια της μοναρχίας να τρίζουν.

Η 5η σεζόν του The Crown θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου 2022 μόνο στο Netflix.