House of the Dragon: Ο κόσμος λατρεύει τον Daemon Targaryen αλλά οι συντελεστές όχι και τόσο

Ο Matt smith έχει γίνει το ιντερνετικό "boyfriend" των fans όμως οι συντελεστές έχουν άλλη άποψη
19 Οκτωβρίου 2022 20:54
House of the Dragon: Ο κόσμος λατρεύει τον Daemon Targaryen αλλά οι συντελεστές όχι και τόσο

Η δημοφιλία του House of the Dragon και η επιτυχία του ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το σύμπαν του Game of Thrones ξαναζεί αν μη τι άλλο μια νέα χρυσή εποχή, αφού άφησε πίσω του το διχαστικό φινάλε της περιβόητης 8ης σεζόν του GoT.

Το θέμα είναι πως οι fans ταυτίζονται κάποιες φορές με μερικούς πολύ γκρίζους ηθικά χαρακτήρες όπως στην περίπτωση του Matt Smith που παίζει τον Deamon Targaryen. Το ότι έχει μετατραπεί σε έναν από τους αγαπημένους του κοινού είναι κάτι που έχει μπερδέψει τους συντελεστές του House of the Dragon. 

Συγκεκριμένα η σεναριογράφος Sara Hess και η σκηνοθέτρια επεισοδίων, Clare Kilner, μίλησε στο The Hollywood Reporter για την τεράστια ιντερνετική αγάπη που έχει λάβει ο Daemon μέσα από τα social media. 

Η Hess αναφέρει ότι είναι πολύ μπερδεμένη: Έχει γίνει το "ιντερνετικό boyfriend" με ένα τρόπο που με μπερδεύει. Όχι ότι ο Matt Smith δνε είναι απίστευτα χαρισματικός και καταπληκτικός και επίσης απίθανος στην ερμηνεία του. Όμως ο Daemon από την άλλη είναι...δε θα τον ήθελα για σύντροφό μου! Είμαι λιγάκι μπερδεμένη με το πως αντιδράνε όλοι λέγοντάς τον "daddy" και εγώ είμαι σε φάση: "Όντως; Πώς και με ποιον τρόπο είναι καλός σύντροφος, πατέρας ή αδερφός στον οποιονδήποτε; 

Η Kilner, από την άλλη, συμφώνησε ότι έχει πολλά ελαττώματα και πως καταλαβαίνει τη "διασκέδαση' που λαμβάνει το κοινό από τον χαρακτήρα του:

Λατρεύω το γεγονός ότι ο κόσμος επενδύει τόσο πολύ στους χαρακτήρες και όλο αυτό είναι μέρος της εμπειρίας. Τη μια λες πως σου αρέσει ο ένας και την άλλη κάποιος άλλο, αλλά δεν με εκπλήσσει. Ο Matt παίρνει ρίσκα στις ερμηνείες και έχει και αυτό το μειδίαμα που ξέρετε...δεν μπορείς να αντισταθείς. Είναι χαρισματικός και ο κόσμος λατρεύει έναν 'κακούλη'. Ωστόσο δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα καλός πατέρας ούτε και αδερφός. 

Καλύτερα όμως οι fans να κρατηθούν μέχρι το φινάλε της 1η σεζόν καθώς στο φινάλε, όπως λέει η Hess, "Θα δουν μια διαφορετική πλευρά του". Αυτόν τον καιρό κιόλας γράφουν τη 2η σεζόν για την οποία είπε τα εξής: "Αυτόν τον καιρό γράφουμε τη 2η σεζόν και προσπαθούμε να βρούμε τη φύση της σχέσης του με την Rhaenyra. Υπάρχουν πολλές ερμηνείες ως προς αυτό."

Πόσες σεζόν θέλει ακόμη για να τελειώσει το House of the Dragon; 

Λίγα λόγια για το House of the Dragon:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το πρώτο spinoff σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο θα μεταφερθούμε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά και θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Tη δημιουργία του υπογράφουν οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του.

Η 2η σεζόν έχει ήδη πάρει το "πράσινο φως" από το HBO, ωστόσο ο Miguel Sapochnik ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του σκηνοθέτη και showrunner.