She-Hulk: Το φινάλε έσπασε όλα τα καλούπια του MCU, αλλά ποιανού ιδέα ήταν;

Πώς προέκυψε αυτό το εξωφρενικά "meta" 9ο και τελευταίο επεισόδιο
16 Οκτωβρίου 2022 17:24
She-Hulk: Το φινάλε έσπασε όλα τα καλούπια του MCU, αλλά ποιανού ιδέα ήταν;

SPOILERS για το φινάλε του She-Hulk: Attorney At Law


Για όσους παρακολούθησαν το 9ο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς She-Hulk: Attorney at Law στο Disney Plus, θα κατάλαβαν ότι πρόκειται για ένα θεότρελο φινάλε. Αυτό που κατάφερε κυρίως να κάνει είναι να σπάσει κάθε είδους φορμουλαϊκό καλούπι που έχουμε δει στα projects της Marvel και του MCU μέχρι σήμερα. 

Το επεισόδιο "Whose Show Is This?" βλέπουμε την Jennifer Walters aka She Hulk της Tatiana Maslany να σπάει όχι μόνο τον 4ο τοίχο αλλά να τον γκρεμίζει, καθώς το επεισόδιο μετατράπηκε σε ένα αυτοαναφορικό, "meta" φεστιβάλ ατακών και αφήγησης. Εκεί που θα βλέπαμε ένα "κλασικό φινάλε της Marvel" η Walters ψάχνει τους σεναριογράφους της Marvel για να τους τα ψάλλει. Αυτοί δεν δείχνουν και μεγάλη όρεξη για αλλαγές, καθώς υπάγονται στις εντολές του "Kevin". 

Όλοι νόμιζαν πως η She-Hulk θα συναντηθεί με τον Kevin Feige σε μια απόλυτα meta στιγμή του MCU. Μόνο που η ανατροπή ήταν πως πρόκειται για τον "K.E.V.I.N." μια τεχνητή νοημοσύνη που κρύβεται πίσω από τις ιστορίες ολόκληρους του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. 

Πρόκειται για μια ιδέα που προήρθε από ένα γνωστό meme για τον επικεφαλής της Marvel Studios, αλλά και ένα διαφορετικό φινάλε που ο ίδιος υποστήριξε. 

H showrunner και δημιουργός της σειράς, Jessica Gao μίλησε στο Marvel.com για το πώς προέκυψε το τρελό και ακραία παράξενο φινάλε της She-Hulk: 

"Νομίζω ότι έγραψα περίπου 20 εκδοχές ενός φινάλε που πήγαινε παντού και άρχισα να αισθάνομαι: "Λοιπόν, είναι μια σειρά της Marvel, καλύτερα να τους δώσω το κλασικό φινάλε της Marvel". Μεγάλη μάχη με κακούς, μεγάλο φινάλε. Αλλά ποτέ δεν μου φάνηκε σωστό γιατί προσπαθούσα να βάλω κάτι τετραγωνισμένο σε μια στρογγυλή τρύπα".

"Ο Feige πραγματικά μου άνοιξε τους ορίζοντες στην ιδέα ότι είναι εντάξει να μην το κάνω αυτό, επειδή προσπαθούσα να κάνω αυτό που νόμιζα ότι ήταν η προσδοκία της Marvel για το πώς έπρεπε να είναι η σειρά. Μου έλεγε: "Γιατί; Κανείς δεν σου λέει να το κάνεις έτσι, δεν χρειάζεται να το κάνεις έτσι, μπορείς να κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό, θα έπρεπε να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό γιατί αυτή η σειρά είναι τόσο διαφορετική από οτιδήποτε έχει κάνει η Marvel". Ήταν η άδεια που πήρα από αυτόν που με έκανε να σκεφτώ, 'ΟΚ. Απλά άλλαξε τα πάντα'."

Το She-Hulk Attorney At Law είναι διαθέσιμο στο Disney+.