Rings of Power: Συμπιέζει υπερβολικά το timeline του LOTR; Οι showrunners απαντούν

Οι Patrick McKay και J.D. Payne απαντούν στις ανησυχίες των fans
15 Οκτωβρίου 2022 10:21
Rings of Power: Συμπιέζει υπερβολικά το timeline του LOTR; Οι showrunners απαντούν

Συμπιέζει υπερβολικά τη σειρά των γεγονότων το Lord of the Rings: The Rings of Power; Αυτή είναι μια από τις μεγάλες ανησυχίες των fans του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών για την prequel σειρά του σύμπαντος στο Amazon Prime Video, οι οποίοι εκφράζουν ότι αντιτίθεται στο lore του Τόλκιν.  

Μετά το εκρηκτικό και ανατρεπτικό φινάλε της 1ης σεζόν οι δημιουργοί της σειράς έδωσαν συνεντεύξεις ξεκαθαρίζοντας πολλά ερωτήματα. Πάνω στο θέμα του timeline αναφέρθηκαν, λοιπόν, οι Patrick McKay και J.D. Payne στη συνέντευξή τους στη New York Times, οι οποίοι εξήγησαν ότι συμπυκνώνουν την ιστορία των γεγονότων που απέδωσε ο Tolkien, ούτως ώστε να διασφαλιστεί μια αφηγηματική ροή. 

Ένα από τα σημεία όπου παίρνουμε πραγματική ελευθερία είναι η συμπίεση του χρόνου. Αυτό που ήταν σημαντικό για τους κληρονόμους του Τόλκιν ήταν η αρχή της αφηγηματικής ροής και η αλληλουχία των γεγονότων, όχι οι ημερομηνίες. Τα δαχτυλίδια φτιάχνονται εδώ, υπάρχει ένας πόλεμος μεταξύ του Sauron και των ξωτικών μετά από αυτό, αργότερα ο Sauron οδηγείται στο Numenor, η Numenor πέφτει, η Gondor ιδρύεται και καταλήγουμε στη μάχη της Τελευταίας Συμμαχίας. Έχει σημασία αν πέρασαν εκατό ή 500 χρόνια μεταξύ αυτών των γεγονότων; Όχι.

Η απάντησή τους είναι ειλικρινής και ίσως και οριστική θέλοντας να αφήσει πίσω οποιαδήποτε ανησυχία των fans. Μένει ωστόσο να φανεί και στην πορεία πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα. 

Rings of Power: Ο Sauron θα είναι σαν τον Walter White στη 2η σεζόν

Όσο για το "The Rings of Power" αυτό μας μεταφέρει στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης. Το cast της σειράς αποτελείται από τους Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman και Sara Zwangobani.

Τo Netflix ήθελε να κάνει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αλά Marvel και φρίκαρε την οικία του Τόλκιν   

To πλάνο της Amazon θέλει τη σειρά να επεκτείνεται σε πέντε σεζόν, με τους συντελεστές και showrunners να έχουν ήδη ξεκάθαρο το πλάνο για το πώς θα ολοκληρωθεί η ιστορία.

Να σας υπενθυμίσουμε κάπου εδώ ότι τα γυρίσματα της 2ης σεζόν έχουν ξεκινήσει ήδη και η παραγωγή, αντί για τη Νέα Ζηλανδία, «μετακόμισε» στην Αγγλία για το νέο κύκλο. Μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.