Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης γίνονται σειρά δια χειρός Martin Scorsese

Η νέα τηλεοπτική απόπειρα του θρυλικού σκηνοθέτη μετά το Vinyl του HBO
15 Οκτωβρίου 2022 00:18
Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης γίνονται σειρά δια χειρός Martin Scorsese

Οι "Συμμορίες της Νέας Υόρκης" του Μάρτιν Σκορσέζε επιστρέφουν όχι με ένα κινηματογραφικό reboot, όχι με κάποιο sequel ή spinoff, αλλά με μια σειρά. 

Πράγματι, το "Gangs of New York" του 2002 θα διασκευαστεί σε τηλεοπτική σειρά δια χειρός Martin Scorsese, καθώς θα αναλάβει τη σκηνοθεσία των πρώτων δύο επεισοδίων, όπως μεταφέρει το Deadline. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σειρά "Gangs of New York" θα είναι μια φρέσκια διασκευή της γνωστής ιστορίας, αλλά με νέους χαρακτήρες και όχι τους ίδιους που πρωταγωνίστησαν στην ταινία του 2002. Θα βασίζεται και πάλι στο βιβλίο του 1927 με τίτλο "Gangs of New York: An Informal History of the Underworld by Herbert Asbury". 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2013 ο Scorsese είχε αναφέρει ότι θα σκηνοθετούσε μια σειρά βασισμένη στο Gangs of New York, αλλά θα ήθελε να εξερευνήσει άλλες συμμορίες στο Σικάγο και τη Νέα Ορλεάνη. Εάν η σειρά θα ακολουθήσει αυτή τη φόρμουλα είναι άγνωστο. Πάντως αυτή θα είναι η πρώτη του απόπειρα να σκηνοθετήσει σειρά μετά το "Vinyl" του HBO. 

Επικεφαλής των σεναριογράφων της σειράς και σεναριογράφος θα είναι ο Brett Leonard της σειράς Shantaram της Apple TV+. Η σειρά στοχεύει φυσικά να είναι μια υπερπαραγωγή με την Miramax TV να σχεδιάζει να την πουλήσει σε κάποιον premium streamer, όπως το Netflix, την Apple, το HBO Max και το Amazon Prime Video. 

Στην ταινία Gangs of New York πρωταγωνίστησαν οι: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, John C. Reilly, και Brendan Gleeson. Προτάθηκε για 10 βραβεία Όσκαρ χωρίς ωστόσο να κερδίσει ούτε ένα εκείνη τη χρονιά σε μια από τις μεγαλύτερες σνομπιές της Ακαδημίας. 

Η επόμενη ταινία του Scorsese θα είναι το Killers of the Flower Moon που θα κυκλοφορήσει σε κινηματογράφους και Apple TV+.