House of the Dragon: Πόσες σεζόν θέλει ακόμα για να τελειώσει;

Ο George R.R. Martin αποκαλύπτει πόσες σεζόν πρέπει να διαρκέσει η prequel σειρά του Game of Thrones
12 Οκτωβρίου 2022 19:18
House of the Dragon: Πόσες σεζόν θέλει ακόμα για να τελειώσει;

Ήδη γνωρίζουμε ότι το House of the Dragon θα συνεχίσει για 2η σεζόν, έχοντας πάρει εδώ κα καιρό το "πράσινο φως" από το HBO ύστερα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε με το καλημέρα. 

Η prequel σειρά του Game of Thrones μας μεταφέρει 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire" και εξιστορεί την περίοδο που ονομάζεται "Χορός των Δράκων". Πρόκειται ουσιαστικά για τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Targaryen για την διαδοχή του Σιδηρούν Θρόνου. Με το φάντασμα των "μόλις" 8 σεζόν του Game of Thrones να πλανάται ακόμη, κάτι για το οποίο ο George R.R. Martin είχε δηλώσει αντίθετος τότε, βγήκε από τώρα να ξεκαθαρίσει πόσο περίπου θα διαρκέσει το House of the Dragon. 

"Θα πάρει τέσσερις πλήρεις σεζόν των 10 επεισοδίων έκαστων για να δικαιωθεί η ιστορία του Χορού των Δράκων από την αρχή μέχρι το τέλος." έγραψε χαρακτηριστικά ο δημιουργός και συγγραφέας των βιβλίων του Game of Thrones. Κάπως έτσι αναμένουμε δηλαδή τη 2η σεζόν να αποτελείται και αυτή από 10 επεισόδια της μιας ώρας, όπως η πρώτη σεζόν. 

Βέβαια, μοιράστηκε επίσης και τις σκέψεις του για τον ρυθμό που κινείται η σειρά, η οποία έχει παρακάμψει αρκετά γεγονότα για χάρη του: 

Μήπως θα ήθελα να είχαμε περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ της Rhaenyra και του Sir Harwn, το γάμο του Daemon και της Laena και το χρόνο που πέρασαν στο Pentos, τη γέννηση διαφόρων και διαφόρων παιδιών (και ΝΑΙ, η Alicent χάρισε στον Vyseris τέσσερα παιδιά, τρεις γιους και μια κόρη, ο μικρότερος γιος τους, ο Daeron, είναι κάτω στην Oldtown, και απλά δεν είχαμε το χρόνο να τον δουλέψουμε αυτή τη σεζόν), και όλα τα άλλα που έπρεπε να παραλείψουμε; Σίγουρα.

Λίγα λόγια για το House of the Dragon:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το πρώτο spinoff σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο θα μεταφερθούμε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά και θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Tη δημιουργία του υπογράφουν οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του.

Η 2η σεζόν έχει ήδη πάρει το "πράσινο φως" από το HBO, ωστόσο ο Miguel Sapochnik ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του σκηνοθέτη και showrunner. 

Τις εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα του House of the Dragon, που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ