Το Disney+ αναβαθμίζεται στο PS5 με νέα εφαρμογή

Την οποία μπορείτε πλέον να κατεβάσετε
06 Οκτωβρίου 2022 13:34
Το Disney+ αναβαθμίζεται στο PS5 με νέα εφαρμογή

Η Disney προέβη σε μια ευχάριστη ανακοίνωση για τους κατόχους PS5 που χρησιμοποιούν την κονσόλα ως το βασικό τους media center. Περνώντας σε λεπτομέρειες, η νέα εφαρμογή του Disney+ για το σύστημα της Sony είναι πλέον διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέχρι πρότινος, οι κάτοχοι PS5 μπορούσαν να κατεβάσουν και να τρέχουν με backwards compatibility την PS4 έκδοση της εφαρμογής του Disney+, κάτι που περιόριζε την αναπαραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών σε μόλις 1080p ανάλυση. Η βασική διαφορά της νέας εφαρμογής, λοιπόν, είναι ότι μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενο σε πολύ υψηλότερη ανάλυση και σε συγκεκριμένα 4K και με HDR.

Η νέα Disney+ εφαρμογή υπάρχει ήδη στην Media ενότητα του κεντρικού μενού της κονσόλας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι σβήσετε την παλιά, να κατεβάσετε τη νέα και να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Μιλώντας στο The Verge σχετικά με τη νέα εφαρμογή της υπηρεσίας στο PS5, ο Jerrell Jimerson, EVP of product and design για τις streaming υπηρεσίες της Disney, τόνισε:

Ένα βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για να επεκταθούμε περισσότερο παγκοσμίως είναι να συναντάμε τους καταναλωτές όπου κι αν βρίσκονται, γι' αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενισχύσουμε τόσο το Disney Plus όσο και το Star Plus για τους χρήστες του PlayStation 5. Η δυνατότητα υποστήριξης 4K HDR video streaming στην πλατφόρμα θα βελτιώσει την εμπειρία θέασης για τους fans.

Για την ιστορία, οι υπόλοιπες streaming εφαρμογές του PS5, όπως το Netflix, το Amazon Prime Video, κ.α., διαθέτουν ήδη δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο 4K ποιότητας. Δυστυχώς, η αναβάθμιση του application δεν αλλάζει κάτι για τους κατόχους PS4 Pro, οι οποίοι θα συνεχίσουν να βλέπουν το περιεχόμενο του Disney+ με 1080p ανάλυση.

Tags: