House of the Dragon: Γιατί η prequel σειρά κράτησε το theme του Game of Thrones;

Απάντηση δίνει ο συνθέτης Ramin Djawadi στην απόφαση που έγειρε αντιδράσεις από μερίδα των fans
22 Σεπτεμβρίου 2022 13:17
House of the Dragon: Γιατί η prequel σειρά κράτησε το theme του Game of Thrones;

Στο δεύτερο επεισόδιο του House of the Dragon, οι fans του Game of Thrones είδανε το intro της prequel σειράς, καθώς η αρχή του πρώτου επεισοδίου ήταν κάπως διαφορετική. Εκεί αποκαλύφθηκε το νέο intro που ντύθηκε όμως με την ίδια, εμβληματική παρόλα αυτά, μουσική του Game of Thrones που αν μη τι άλλο έχει λατρευτεί όσο λίγες μουσικές εκεί έξω με αυτόν τον τρόπο. 

Αντιδράσεις υπήρξαν φυσικά για το γεγονός που κράτησαν την ίδια μουσική αρχής, ωστόσο υπάρχει λόγος και τον εξήγησε ο ίδιος ο συνθέτης του, Ramin Djawadi

Μιλώντας στο IGN εξήγησε λεπτομερώς γιατί επέλεξε να μεταφέρει το theme του Game of Thrones στο House of the Dragon: 

Νομίζω ότι είναι ένα καλό παράδειγμα όπου δένει το παλιό υλικό με το καινούργιο. Και ως ένα franchise που πρέπει να συνδέσει όλες τις ιστορίες μαζί. Στο αυθεντικό main title theme, το βλέπαμε ως ένα γενικό θέμα που συνδέει όλους τους χαρακτήρες και το ταξίδι και τις περιπέτειες αυτού του σύμπαντος. Έτσι, θεωρήσαμε ότι θα ήταν σκόπιμο να το συνδέσουμε ξανά με αυτό το θέμα του κύριου τίτλου".

Και μπορεί το πρωτότυπο μουσικό θέμα του Djawadi να διατηρήθηκε εξ ολοκλήρου, αλλά καθόλη τη διάρκεια του House of the Dragon θα ακουστούν νότες και μελωδίες που θα θυμίζουν Game of Thrones. Ως; προς αυτό ο συνθέτης δήλωσε: 

"Μελωδικά ξεκινάω εντελώς από το μηδέν, αλλά ηχητικά ανατρέχω στην αρχική παρτιτούρα. Υπάρχουν ορισμένοι ήχοι που θα χρησιμοποιήσω και χρησιμοποίησα στους Targaryen στο παρελθόν. Η μουσική έπαιζε πάντα μεγάλο ρόλο στο Game of Thrones. Η μουσική μπορεί να καθοδηγήσει το κοινό και μπορεί να το παραπλανήσει. Έτσι, στο αρχικό Game of Thrones δώσαμε πολύ μεγάλη προσοχή στο πώς κάναμε την αφήγηση με τη συνοδεία της μουσικής. Σίγουρα σχεδιάζουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα και εδώ".

Λίγα λόγια για το House of the Dragon:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το πρώτο spinoff σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο θα μεταφερθούμε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά και θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Tη δημιουργία του υπογράφουν οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του.

Η 2η σεζόν έχει ήδη πάρει το "πράσινο φως" από το HBO, ωστόσο ο Miguel Sapochnik ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του σκηνοθέτη και showrunner. 

Τις εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα του House of the Dragon, που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ