Star Wars: Η σειρά "Andor" είναι η τελευταία εμφάνιση του Diego Luna στο σύμπαν

Ο "Cassian Andor" εξηγεί πως πείστηκε να επιστρέψει και γιατί είναι η τελευταία του φορά
22 Σεπτεμβρίου 2022 12:28
Star Wars: Η σειρά "Andor" είναι η τελευταία εμφάνιση του Diego Luna στο σύμπαν

Ήδη το "Andor" προβάλλεται στο Disney+ όντας η νεότερη σειρά του Star Wars σύμπαντος και το prequel spinoff του "Rogue One". Ο Diego Luna που πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Cassian Andor παραχώρησε μια συνέντευξη στο Entertainment Weekly όπου εξήγησε πως ο δημιουργός του σόου, Tony Gilroy, τον έπεισε να επιστρέψει και φυσικά πως πιστεύει ακράδαντα ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που τον υποδύεται. 

Αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός πως δεν περίμενε να επιστρέψει δεδομένου των γεγονότων στο Rogue One: A Star Wars Story, αλλά ο Gilroy τον έπεισε με το να του εξηγήσει πως υπάρχει μια ξεκάθαρη αρχή και τέλος στην ιστορία αυτή: 

Για εμένα ήταν ξεκάθαρο πως το Rogue One θα ήταν μια ταινία που θα απολάμβανα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ότι στο τέλος θα το προωθούσα και μετά θα επέστρεφα στη ζωή μου και θα έκανα τα δικά μου πράγματα και αυτό ήταν όλο. Και είναι ενδιαφέρον, γιατί στη συνέχεια μου πρότειναν το Andor, αλλά με την ίδια προϋπόθεση, επειδή το Andor έχει ένα σαφές τέλος, το οποίο είναι το Rogue One. Από τη στιγμή που ο Tony Gilroy είχε την ιδέα να γυρίσουμε πέντε χρόνια πίσω, υπάρχουν μόνο πέντε χρόνια για να διηγηθούμε".

Ωστόσο η σημαντικότερη δήλωσή του έρχεται όταν λέει πως το Andor θα είναι η τελευταία φορά που θα παίξει τον χαρακτήρα του Cassian Andor: 

Για εμένα αυτό είναι. Είναι ένα υπέροχο ταξίδι τώρα που έχω 24 επεισόδια, 24 μικρότερες ταινίες για να πούμε την ιστορία την καταγωγής του Cassian και πως έγινε ο άνθρωπος που γνωρίζουμε στο Rogue One. 

Λίγα λόγια για το Star Wars: Andor

Το Andor υπόσχεται να εξερευνήσει μια νέα προοπτική του σύμπαντος, εστιάζοντας στο ταξίδι του Cassian, ο οποίος θα ανακαλύψει τη διαφορά που μπορεί να κάνει. Η σειρά θα παρουσιάζει την ιστορία της εκρηκτικής εξέγερσης κατά της Αυτοκρατορίας και τον τρόπο με τον οποίο αναμίχθηκαν διάφοροι άνθρωποι και πλανήτες. Πρόκειται για μια περίοδο του λατρεμένου σύμπαντος γεμάτη κινδύνους, εξαπάτηση και ίντριγκα, με τον Cassian να κάνει τα πρώτα του βήματα στο μονοπάτι που προορίζεται να τον μετατρέψει σε ήρωα της επανάστασης. Βρισκόμαστε άλλωστε πέντε χρόνια πριν το "Rogue One", ενώ το φινάλε του σόου, όπως είπε ο Tony Gilroy, θα μας οδηγήσει μερικές ημέρες πριν την πρώτη σκηνή του. 

Για την ιστορία, ήδη γνωρίζουμε πως η 1η σεζόν, αλλά και η 2η σεζόν του Andor που έχει ήδη επιβεβαιωθεί θα αποτελούνται από 12 επεισόδια -τα περισσότερα από κάθε άλλη live-action Star Wars σειρά μέχρι σήμερα. Σκηνοθέτες των επεισοδίων είναι οι Toby Haynes, Susanna White και Benjamin Caron. 

Οπτικά μάλιστα θα διαφέρει από τις άλλες spinoff σειρές του Star Wars (βλ. The Mandalorian, Boba Fett, Obi-Wan Kenobi) μιας και γυρίστηκε "παλιομοδίτικα" χωρίς τη The Volume τεχνολογία, με green screen και μίξη κανονικών σετ και πρακτικών εφέ.

Παράλληλα, εκτός του Luna που επιστρέφει στον χαρακτήρα του "Rogue One", τον κατάσκοπο Cassian Andor, το καστ πλαισιώσουν επίσης οι Stellan Skarsgard (Dune), Adria Arjona (Morbius), Fiona Shaw (Killing Eve), Denise Gough (Monday, Flux Gourmet), Kyle Soller (Poldark), και Robert Emms (Chernobyl). Τέλος, την επιστροφή τους από τους ρόλους τους στο Rogue One θα κάνουν επίσης και οι Forest Whitaker (Saw Gerrera) και Ben Mendelsohn (Orson Krennic).

Ο συνθέτης Nicholas Britell του "Succession" έχει αναλάβει το soundtrack του Andor. 

Το ANDOR είναι ήδη διαθέσιμο στο Disney+ με τα τρία πρώτα επεισόδιά του.