Scanners: Η θρυλική ταινία τρόμου του Cronenberg επιστρέφει ως σειρά στο HBO

Ετοιμαστείτε να...σκάσουν κεφάλια
21 Σεπτεμβρίου 2022 23:48
Scanners: Η θρυλική ταινία τρόμου του Cronenberg επιστρέφει ως σειρά στο HBO

Η θρυλική ταινία τρόμου "Scanners" θα επιστρέψει ως τηλεοπτική σειρά στο HBO, σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter. Πρόκειται για μια νέα μοντέρνα διασκευή της ταινίας σε σκηνοθεσία και σενάριο David Cronenberg, η οποία άφησε εποχή για την περίφημη "mind-blowing" σκηνή του. 

Κυκλοφορεί κιόλας μια περίληψη της σειράς Scanners που αναφέρει τα εξής: "Το Scanners διαδραματίζεται στον κόσμο της mind-bending ταινίας του David Cronenberg. Καταδιωκόμενες από αδυσώπητους πράκτορες με αφάνταστες δυνάμεις, δύο γυναίκες που ζουν στο περιθώριο της σύγχρονης κοινωνίας, πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται για να ανατρέψουν μια τεράστια συνωμοσία που είναι αποφασισμένη να τις καταστρέψει."

Ο Cronenberg στην προκειμένη θα διατελέσει εκτελεστικός παραγωγός, το σενάριο και το ρόλο του showrunner ανέλαβε ο William Bridges (Stranger Things, Black Mirror), ενώ τη σκηνοθεσία ο Yann Demange του "Lovecraft Country". 

Το "Scanners" κυκλοφόρησε αρχικά το 1981. Η ταινία ακολουθούσε έναν άνδρα που ανακαλύπτει ότι είναι ένας από τους 237 "σαρωτές" -ανθρώπους με απίστευτες τηλεπαθητικές δυνάμεις- και προσλαμβάνεται από έναν ιδιωτικό στρατιωτικό εργολάβο για να σταματήσει έναν κακό "σαρωτή" ονόματι Revok (Michael Ironside). Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι Stephen Lack, Jennifer O'Neill και Patrick McGoohan. Αργότερα απέκτησε αυτό που λέμε cult στάτους στην ποπ κουλτούρα, ιδίως για τη διαβόητη σεκάνς στην οποία εκρήγνυται το κεφάλι ενός "σαρωτή". Έκτοτε κυκλοφόρησαν τέσσερις sequel ταινίες αν και ο Cronenberg δεν συμμετείχε σε καμία από αυτές.