Βραβεία Emmy: Το Squid Game και ο Lee Jung-jae έγραψαν ιστορία

Κόντρα στις προσδοκίες των φαβορί η νίκη του "Παίκτη 456"
13 Σεπτεμβρίου 2022 14:07
Βραβεία Emmy: Το Squid Game και ο Lee Jung-jae έγραψαν ιστορία

Κόντρα στις προσδοκίες των φαβορί πήγε o "Παίκτης 456" και το "Παιχνίδι του Καλαμαριού" στη λαμπερή βραδιά των βραβείων Emmy 2022

Έγραψε ιστορία, λοιπόν, το Squid Game καθώς ο Lee Jung-jae κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε δραματική σειρά για την ερμηνεία του ως "Seong Gi-hun" και έγινε ο πρώτος νικητής στην εν λόγω κατηγορία για μη αγγλόφωνη ερμηνεία. Παράλληλα έγινε ο πρώτος κορεατικής και ασιατικής καταγωγής ηθοποιός που το αποσπά νικώντας άλλους δυνατούς διεκδικητές της κατηγορίας όπως οι Bob Odenkirk (Better Call Saul), Jeremy Strong και Brian Cox (Succession), Jason Bateman (Ozark) και Adam Scott (Severance). 

Η σειρά συνολικά είχε λάβει 14 υποψηφιότητες σε μικρές και μεγάλες κατηγορίες. Ο σκηνοθέτης και mastermind του Squid Game, ο Huang Dong-hyuk κέρδισε και αυτός το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας σε δραματική σειρά και μαζί τον τίτλο του πρώτου Ασιάτη σκηνοθέτη που αποσπά αυτήν την τιμή. 

Αναλυτικά όλοι οι νικητές των Emmys 2022 πατώντας εδώ

Σύντομα, ο Lee Jung-jae θα ταξιδέψει για πρώτη φορά σε έναν πολύ,πολύ μακρινό γαλαξία, καθώς θα παίξει στη σειρά του Star Wars, το The Acolyte, ενώ θα κάνει δυναμική επιστροφή ως Seong Gi-hun στη 2η σεζόν του Squid Game. 

Η 2η σεζόν του Squid Game επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με κάθε επισημότητα από το Netflix, χάρη σε ένα λιτό teaser. Ωστόσο, καλύτερα να κάνετε υπομονή γιατί μάλλον θα το δούμε προς 2024 μεριά στις οθόνες μας. 

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους, το Netflix ετοιμάζει και το "πραγματικό" ριάλιτι του Squid Game με το μεγαλύτερο έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ στο είδος, ενώ δέχεται και ελληνικές συμμετοχές. Ακόμη αναπτύσσεται και σατιρική σειρά για το πως έγινε η καλύτερη σειρά του κόσμου.