Rings of Power: Οι ηθοποιοί των Lord of the Rings απαντούν στις ρατσιστικές επιθέσεις στο καστ

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις
08 Σεπτεμβρίου 2022 12:18
Rings of Power: Οι ηθοποιοί των Lord of the Rings απαντούν στις ρατσιστικές επιθέσεις στο καστ

Πριν από μερικές ώρες, οι επίσημοι social media λογαριασμοί του The Lord of the Rings: The Rings of Power ανάρτησαν μια δημοσίευση συμπαράστασης για το καστ της τηλεοπτικής σειράς του Amazon. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση επισημαίνει πως διάφοροι ηθοποιοί του Rings of Power ήρθαν αντιμέτωποι με ρατσιστιστικά σχόλια, απειλές, κακοποίηση και παρενόχληση.

Η δημοσίευση έγινε αμέσως viral, με σχεδόν χιλιάδες likes, retweets και quote tweets και επισημαίνει:

Εμείς, το καστ του Rings of Power, στεκόμαστε μαζί σε απόλυτη αλληλεγγύη και ενάντια στον αδυσώπητο ρατσισμό, τις απειλές, την παρενόχληση και την κακοποίηση που υφίστανται καθημερινά κάποιοι έγχρωμοι ηθοποιοί μας. Αρνούμαστε να το αγνοήσουμε ή να το ανεχτούμε.

Ο RR Tolkien δημιούργησε έναν κόσμο που, εξ ορισμού, είναι πολυπολιτισμικός. Έναν κόσμο στον οποίο ελεύθεροι λαοί από διαφορετικές φυλές και πολιτισμούς ενώνονται μαζί για να νικήσουν τις δυνάμεις του κακού. Το Rings of Power αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό. Ο κόσμος μας δεν ήταν ποτέ μόνο λευκός, η φαντασία δεν ήταν ποτέ μόνο λευκή, η Μέση Γη δεν είναι μόνο λευκή. Οι BIPOC ανήκουν στη Μέση Γη και είναι εδώ για να μείνουν.

Παράλληλα, ο επίσημος λογαριασμός του σόου ευχαρίστησε τους fans για που στέκονται στο πλευρό των ηθοποιών του. Για περισσότερα, λοιπόν, μπορείτε να βρείτε την σχετική ανάρτηση παρακάτω:

Αξίζει να σημειωθεί πως θέση πήρανε και οι θρύλοι των αρχικών Lord of the Rings ταινιών του Peter Jackson. Συγκεκριμένα, οι Elijah Wood, Dominic Monaghan, Billy Boyd και Sean Astin που είχαν τους ρόλους των Frodo, Merry, Pippin και Sam αντίστοιχα προέβησαν σε δημοσιεύσεις που ανέφεραν «Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι εδώ». Το μήνυμα είναι γραμμένο στη γλώσσα της Μέσης-γης και από κάτω δείχνει τα αυτιά των elves και διαφόρων άλλων χαρακτήρων με διαφορετικά χρώματα επιδερμίδας.

Οι σχετικές δημοσιεύσεις ακολουθούν παρακάτω.