Το Arcane είναι η πρώτη gaming τηλεοπτική σειρά που κερδίζει Emmy

Μια μεγάλη διάκριση για το σόου του League of Legends
07 Σεπτεμβρίου 2022 19:01
Το Arcane είναι η πρώτη gaming τηλεοπτική σειρά που κερδίζει Emmy

Το Arcane εξελίχθηκε σε τεράστια επιτυχία τόσο για την Riot Games όσο και για το Netflix, αφού πέρα από τεράστια νούμερα τηλεθέασης, τώρα κατάφερε και κάτι πρωτόγνωρο για gaming τηλεοπτική σειρά.

Συγκεκριμένα, το Arcane είναι η πρώτη gaming σειρά που κερδίζει Βραβείο Emmy, αφού κατάφερε να πάρει τη διάκριση Outstanding Animated Program στην πρόσφατη απονομή. Μάλιστα, ο ανταγωνισμός στην κατηγορία ήταν σκληρός, με το σόου να υπερισχύει έναντι των Bob's Burgers, Rick and Morty, The Simpsons και Marvel's What If…?.

Μιλώντας σχετικά, ο συνδημιουργός της σειράς, Christian Linke, τόνισε:

Σας ευχαριστούμε γι' αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς προερχόμαστε από τη gaming βιομηχανία. Είναι καταπληκτικό που βλέπουμε τον κόσμο να αγκαλιάζει τους χαρακτήρες και τις ιστορίες μας, οπότε ευχαριστούμε το Netflix που πίστεψε σε εμάς από την αρχή, ευχαριστούμε τη Riot Games που δούλεψε πάνω σε όλο το IP... και ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν το League of Legends τα τελευταία 12 χρόνια περίπου, βοηθώντας το να γίνει όσο μεγάλο όσο είναι πλέον.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και το ευχαριστήριο tweet που έγινε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της σειράς μετά την παραλαβή του βραβείου.

Για την ιστορία, μετά το κλείσιμο της πρώτης σεζόν το Νοέμβριο του 2021, η Riot Games και το Netflix ανακοίνωσαν πως στα σκαριά βρίσκεται και μια δεύτερη σεζόν για το λατρεμένο σόου, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το 2022. Δυστυχώς για την ώρα δεν υπάρχουν πολλές περισσότερες πληροφορίες.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Arcane βασίζεται στο σύμπαν του πασίγνωστου MOBA της Riot και εστιάζει στην ιστορία των αδερφών Vi και Jinx. Η σειρά είχε σαρώσει σε κριτικές, με τον Γιώργο Πρίτσκα να αναφέρει στο review του για το Unboxholics.com:

Εξωφρενικά καλοφτιαγμένο, μεθοδικά σκηνοθετημένο και ανεξάντλητα ευρηματικό με το μέσο του, το Arcane είναι ένας κανονικός θρίαμβος σε πολλαπλά επίπεδα.