Σταμάτησαν υπό την απειλή όπλων τα γυρίσματα της σειράς Lady in the Lake της Apple

Απειλές για πυροβολισμούς και εκβιασμοί στη Βαλτιμόρη
29 Αυγούστου 2022 18:25
Σταμάτησαν υπό την απειλή όπλων τα γυρίσματα της σειράς Lady in the Lake της Apple

Η παραγωγή της σειράς "The Lady in the Lake" της Apple ανακοίνωσε πως σταματά ξαφνικά τα γυρίσματα που γινόντουσαν στη Βαλτιμόρη καθώς απειλήθηκε η ακεραιότητά της από τους ντόπιους κατοίκους. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety, η αστυνομία της Βαλτιμόρης επιβεβαίωσε την είδηση ότι οι παραγωγοί της σειράς έπεσαν θύματα εκβιασμού από ντόπιους. Λέγεται ότι τους ζητήθηκε να πληρώσουν λύτρα της τάξης των $50.000 για να τους επιτραπεί να συνεχίσουν τα γυρίσματα. 

Μόνο που άλλες πηγές λένε πως πρόκειται για διακινητές ναρκωτικών οι οποίοι προειδοποίησαν τους συντελεστές της παραγωγής πως έαν συνεχίσουν τα γυρίσματα στο Park Avenue, κάποιος θα δεχόταν πυροβολισμό. 

Στον απόηχο των απειλών αυτών και για "παν ενδεχόμενο" ώστε να είναι ασφαλής, η παραγωγή της νέας σειράς του Apple TV+ αποφάσισε να σταματήσει τα γυρίσματα. Πλέον αναζητείται μια διαφορετική τοποθεσία για να συνεχιστούν τα γυρίσματα. 

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Laura Lippman, η οποία προέρχεται από την Βαλτιμόρη, ενώ και η ιστορία διαδραματίζεται εκεί. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως ο σύζυγός της είναι ο David Simon, δημιουργός της θρυλικής σειράς του HBO, "The Wire", η οποία απεικονίζει την σκοτεινή πλευρά της Βαλτιμόρης, της εγκληματικότητας και του υποκόσμου της. 

Μάλιστα ο Simon έκανε ένα σχετικό tweet δίνοντας τα εύσημα στις τοπικές Αρχές για το πώς χειρίστηκαν την υπόθεση. 

 

Στο The Lady in the Lake πρωταγωνιστεί η Natalie Portman, στον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο, μαζί με τους Moses Ingram (Obi-Wan Kenobi),  Y’Lan Noel, Mikey Madison και Brett Gelman.