Ο δημιουργός του Game of Thrones αποκαλύπτει τι τον ενόχλησε στη σειρά του HBO

"Άδειασε" τους showrunners του Game of Thrones ο George R.R. Martin
19 Αυγούστου 2022 13:14
Ο δημιουργός του Game of Thrones αποκαλύπτει τι τον ενόχλησε στη σειρά του HBO

Τρία χρόνια μετά το φινάλε του "Game of Thrones" βρισκόμαστε προ των πυλών στην prequel σειρά του, με τίτλο "House of the Dragon" που θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Κυριακή.

Ενόψει της νέας σειράς, ο George R.R. Martin, συγγραφέας και δημιουργός του "A Song of Ice and Fire" μίλησε στο επίσημο podcast του σόου και ούτε λίγο ούτε πολύ "άδειασε" τους showrunners και δημιουργούς της σειράς, δηλαδή τους David Benioff και D.B. Weiss για τις αμφιλεγόμενες επιλογές που έκαναν στην εξέλιξη των χαρακτήρων του. 

Παραδέχτηκε ότι είχε ανάμεικτα συναισθήματα με τον τρόπο που εξελίχθηκαν στη σειρά οι χαρακτήρες του και ενώ κάποιες φορές γινόντουσαν σωστά, τις άλλες δεν τους αναγνώριζε καν. 

Όπως λέει χαρακτηριστικά: 

Θυμάμαι από την εποχή του Game of Thrones όταν επισκέφθηκα το πλατό στο Μπέλφαστ και ακόμη γύριζαν τον πιλότο. Και ο David Benioff μου έδειξε ένα απόσπασμα με μια σκηνή με την Arya και τον Ned στα σκαλιά, εκεί όπου προσπαθούσε να ισορροπήσει με το ένα πόδι και ήταν φοβερή. Είχα δει τις πρόβες με τους ηθοποιούς αλλά δεν τους είχα δει υποδυόμενοι κανονικά τους χαρακτήρες. Η σκηνή μου είχε ζωντανέψει για τα καλά. Αυτοί είναι οι χαρακτήρες μου είπα και είχα νιώσει τόσο ωραία.

Ωστόσο υπάρχει και η αντίθετη πλευρά όπου ξαφνικά βλέπεις μια σκηνή και λες "τι στο διάολο έκαναν εκεί" και δεν έπρεπε να γίνει έτσι. "Ο χαρακτήρας μου ποτέ δεν θα το έκανε αυτό' ή ούτε θα έλεγε εκείνο και το άλλο. Ήταν κάτι που με ενόχλησε και με σύγχυσε, οπότε, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, είναι πολύπλοκο."

Λίγα λόγια για το House of the Dragon:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το πρώτο spinoff σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο θα μεταφερθούμε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά και θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Tη δημιουργία του υπογράφουν οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του.

Το House of the Dragon θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου 2022 στα HBO και HBO Max.