Better Call Saul: Το φινάλε έκρυβε ένα ακόμη easter egg από το Breaking Bad

Σε μια σκηνή που συνδέει πολλούς αφηγηματικούς ιστούς μεταξύ του prequel και του sequel
18 Αυγούστου 2022 12:24
Better Call Saul: Το φινάλε έκρυβε ένα ακόμη easter egg από το Breaking Bad

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS για το BETTER CALL SAUL


Το τελευταίο επεισόδιο του Better Call Saul προβάλλεται ήδη μέσω του Netflix στην Ελλάδα και έχοντας ήδη προβληθεί σε όλον τον κόσμο, έριξε μια φανταστική αυλαία στο σύμπαν του Breaking Bad, συνδέοντας επιτέλους ολοκληρωτικά το παρελθόν και το μέλλον του. 

Η παραγωγή της σειράς του AMC έκτοτε έχει δημοσιεύσει αρκετές φωτογραφίες από τα παρασκήνια οι οποίες είναι έγχρωμες, σε αντίθεση με τις "sequel timeline" σκηνές στη μετά-Breaking Bad εποχή να είναι γυρισμένες σε ασπρόμαυρο κάδρο. 

Χάρη σε αυτές μια ακόμη λεπτομέρεια πρόσεξαν οι fans, η οποία σαν άλλο easter egg συνδέει τα γεγονότα του "Saul" πίσω σε ένα συμβάν που έγινε στο timeline του Breaking Bad. Βλέπετε ο Saul Goodman του Bob Odenkirk σε μια από τις τελευταίες του σκηνές στο δικαστήριο, όπου ομολογεί πως αυτός δημιούργησε τον Walter White, φοράει ένα από τα ιδιαίτερα και γουστόζικα κοστούμια του. Στο πέτο του συγκεκριμένα έχει καρφιτσωμένη μπλε κορδέλα. 

Για όσους δε θυμούνται οι κάτοικοι της Αλμπουκέρκης φορούσαν αυτή την κορδέλα για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της πτήσης Wayfarer 515, την οποία εν μέρει είχε προκαλέσει ο Walter White οδηγώντας στο θάνατο πάνω από 160 ανθρώπους. 

Αν και η σκηνή της δίκης του Saul Goodman στο Better Call Saul διαδραματίζεται προς τα τέλη του 2010, το αεροπορικό δυστύχημα συνέβη στις αρχές του 2009 βάσει του timeline του Breaking Bad. Το πιθανότερο σενάριο του γιατί είναι ο μόνος στην αίθουσα του δικαστηρίου που φοράει την μπλε κορδέλα είναι γιατί μάλλον το κοστούμι αυτό ήταν ένα από τα κατασχεθέντα αντικείμενα της αστυνομίας.

Δείτε τη φωτογραφία: 

Όσο για το πώς πιστεύει η "Kim Wexler" aka Rhea Seehorn, ότι συνεχίζεται η ιστορία του Better Call Saul μετά το φινάλε μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ