Ο Peter Jackson ξεμπροστιάζει την Amazon για τη σειρά Lord of the Rings: The Rings of Power

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης των τριλογιών LOTR και Hobbit αποκαλύπτει!
06 Αυγούστου 2022 10:54
Ο Peter Jackson ξεμπροστιάζει την Amazon για τη σειρά Lord of the Rings: The Rings of Power

Σίγουρα πολλοί fans του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών έχετε αναρωτηθεί γιατί ο Peter Jackson δεν εμπλέκεται καθόλου στην επερχόμενη prequel σειρά του Lord of the Rings της Amazon. Η δουλειά του στην πρώτη τριλογία του "Άρχοντα" θεωρείται μια από τις καλύτερες όλων των εποχών, που έχει σαρώσει κιόλας τα Όσκαρ, επομένως το να λείπει από μια τηλεοπτική δημιουργία του LOTR φαντάζει μια παράξενη εξέλιξη, ειδικά όταν το budget αγγίζει δυσθεώρητα ύψη

Λοιπόν, αυτό το μεγάλο ερώτημα για το "The Rings of Power" έλυσε ο ίδιος ο Peter Jackson μιλώντας στο podcast του The Hollywood Reporter όπου κυριολεκτικά ξεμπρόστιασε την Amazon για το πώς χειρίστηκε το θέμα. 

Αποκαλύπτει, καταρχάς, ότι ο ίδιος ήθελε να συμμετέχει στο project και να βάλει ένα χεράκι αλλά η Amazon τον έκανε...ghosting. Κοινώς, τον προσέγγισε μια φορά και μετά εξαφανίστηκε. 

Με ρώτησαν εάν ήθελα να συμμετέχω και εγώ. Μαζί με την Fran Walsh είπαμε ότι είναι μια ερώτηση που αδυνατούμε να απαντήσουμε χωρίς να δούμε το σενάριο. Οπότε είπανε "μόλις έχουμε έτοιμα μερικά scripts, θα σας τα στείλουμε. Και τα σενάρια δεν ήρθαν ποτέ. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα νέα τους, και είναι εντάξει όλο αυτό. Κανένα παράπονο. - Peter Jackson 

Ωστόσο, παρά την αδικαιολόγητη συμπεριφορά της Amazon προς τον άνθρωπο που εξύψωσε κινηματογραφικά τα μυθιστορήματα του Τόλκιν, ο Jackson αποκαλύπτει ότι θα δει το Rings of Power: 

Ναι θα το παρακολουθώ. Δεν είμαι από τους τύπους που είναι μνησίκακοι. Η δημιουργία ταινιών είναι ήδη αρκετά ζόρικη. Εάν κάποιος κάνει μια καλή ταινία ή σειρά, είναι κάτι που πρέπει να γιορτάζεται. Ανυπομονώ όμως για ένα πράγμα, να δω τη σειρά σαν ένας εντελώς ουδέτερος θεατής. 

Επίσης, ο λόγος που δεν εμπλέκεται ο Jackson στην υπερπαραγωγή της Amazon, σύμφωνα με διάφορα ρεπορτάζ, είναι επειδή η οικία του Τόλκιν δεν το επιθυμούσε. Χαρακτηριστικά ο Christopher Tolkien είχε μιλήσει ανοικτά πριν το θάνατό του το 2020 για τη δυσαρέσκειά του προς τις ταινίες του Jackson. 

Λίγα λόγια για το The Rings of Power

Η σειρά της Amazon Studios θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο και πολυπληθές cast, επιστρατεύοντας μεταξύ άλλων τον Max Baldry, γνωστό για τη δουλειά του στο βρετανικό δράμα επιστημονικής φαντασίας «Years and Years», τον Robert Aramayo, που θα τον θυμάστε στον ρόλο του νεαρού Eddard Stark στην έκτη σεζόν του "Game of Thrones", τον Joseph Mawle, γνωστός κι αυτός για τη συμμετοχή του στο "Game of Thrones" στο ρόλο του Benjen Stark, και πολλούς ακόμη.

Το πλήρες cast περιλαμβάνει τους: Cynthia Addai-Robinson, Owain Arthur, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman και Sara Zwangobani.

Όσον αφορά το σενάριο, το Lord of the Rings: The Rings of Power θα εστιάσει στους ηρωικούς θρύλους της μυθικής ιστορίας της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό μας αφιέρωμα με όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα, πατώντας εδώ.

Η σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα κυκλοφορήσει και με ελληνική μεταγλώττιση και το cast περιλαμβάνει τους: Παρή Τρίκα, Χίλντα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Βασίλης Μήλιος, Μιχάλης Κοιλάκος, Ντίνος Σούτης και Γιάννης Τσούτσιας.

Το Lord of the Rings: The Rings of Power θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στο Amazon Prime Video.