Κι όμως το "Σινεμά o Παράδεισος" γίνεται τηλεοπτική σειρά από τον Τζουζέπε Τορνατόρε

H οσκαρική ταινία του ιταλικού σινεμά θα επιστρέψει σε μοντέρνα μορφή
02 Αυγούστου 2022 12:57
Κι όμως το "Σινεμά o Παράδεισος" γίνεται τηλεοπτική σειρά από τον Τζουζέπε Τορνατόρε

Το "Σινεμά o Παράδεισος" (Cinema Paradiso) θεωρείται μι από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και ένα διαμάντι του ιταλόφωνου σινεμά, το οποίο είχε κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας το 1990.

Η δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε για την αγάπη ενός αγοριού με τον κινηματογράφο, θα μετατραπεί σε τηλεοπτική σειρά, όπως μαθαίνουμε από το Variety. Ναι, καλά διαβάζετε, σε όλον αυτόν τον χαμό των remakes, reboot, requel και τηλεοπτικών διασκευών ούτε μια τέτοια ταινία δε γλιτώνει.

Μάλιστα τη σειρά "Σινεμά ο Παράδεισος" θα σκηνοθετήσει και θα υπογράψει το σενάριο ο ίδιος ο Τζουζέπε Τορνατόρε. Την παραγωγή του έχει αναλάβει ο Marco Belardi ο οποίος μάλιστα βρίσκεται -με τον Τορνατόρε στο πλάι του- σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με αμερικάνικη streaming υπηρεσία ώστε να αναλάβει τη διανομή του. 

Μαθαίνουμε επίσης πως η σειρά Cinema Paradiso θα εξιστορήσει την ίδια ακριβώς ιστορία με την ομώνυμη ταινία, αλλά θα επεκτείνει διάφορες αφηγηματικές κλωστές. Αυτόν τον καιρό ο Τορνατόρε γράφει το σενάριο για τον πιλότο, με το πλάνο να αναφέρει πως μόλις δοθεί το πράσινο φως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν άμεσα, ούτως ώστε να κυκλοφορήσει το 2023

Κάτι που σημαίνει επίσης ότι έχει κλειδώσει κατά κάποιον τρόπο και το cast των ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν τους χαρακτήρες της ταινίας.

Η ταινία είχε αποσπάσει επίσης το Ειδικό Βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 1989. 

Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρωταγωνιστής του Cinema Paradiso, ο Ζακ Περέν ((Jacques Perrin) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.