Game of Thrones: Ο δημιουργός του έχει βλέψεις να γίνει σύμπαν σαν της Marvel

O George R.R. Martin δεν κρύβει το γεγονός πως θέλει να μοιάσει το GoT στο MCU
21 Ιουλίου 2022 11:37
Game of Thrones: Ο δημιουργός του έχει βλέψεις να γίνει σύμπαν σαν της Marvel

Πολύ σύντομα το σύμπαν του Game of Thrones θα επεκταθεί με την prequel σειρά "House of the Dragon", η οποία πρόσφατα απέκτησε και ένα νέο εντυπωσιακό trailer. Ο δημιουργός αυτού του "σύμπαντος", ο συγγραφέας George R.R. Martin δεν κρύβει την επιθυμία να μοιάσει λίγο στο σύμπαν που έχει χτίσει εδώ και πάνω από μια δεκαετία η Marvel Studios. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο THR, ο Martin συζήτησε για την όλη επέκταση του franchise αλλά και για το γεγονός πως δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη στα βιβλία το έπος του "Α Song of Ice and Fire". Όπως ο ίδιος εκμυστηρεύεται θα ήθελε να επεκτείνει τον κόσμο με διάφορους τρόπους όπως έκανε το MCU: 

Το MCU έχει τους Avengers, αλλά έχουν και κάτι παράξενο όπως το WandaVision. Αυτό ελπίζω να κάνουμε με τις επερχόμενες σειρές του Game of Thrones, ώστε να έχουμε μια ποικιλία που θα προβάλει την ιστορία αυτού του κόσμου. Είναι μετρημένες οι φορές που μπορείς να διαγωνιστείς για τον Σιδηρούν Θρόνο. 

Τη δεδομένη στιγμή, λοιπόν, το HBO αναπτύσσει 7 projects εντός του σύμπαντος του Game of Thrones, πέραν του House of the Dragon. Αυτά είναι τα 10.000 Ships (Nymeria) με showrunner την Amanda Segel, 9 Voyages (The Sea Snake) με showrunner τον Bruno Heller και το "Dunk and Egg" με showrunner τον Steve Conrad. Ωστόσο στα animated spinoffs συναντάμε τρία σόου μαζί με το The Golden Empire, που θα διαδραματίζεται στην χώρα του YiTi που είναι εμπνευσμένη από την Κίνα. Πιο πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι αναπτύσσεται το "SNOW", η πρώτη sequel σειρά του Game of Thrones με πρωταγωνιστή και δημιουργό τον Kit Harington. 

Tη δημιουργία του House of the Dragon υπογράφουν οι Goerge R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του. 

To House of the Dragon θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου 2022 στα HBO και HBO Max.