Stranger Things: Η 5η σεζόν θα είναι επική όπως το Lord of the Rings: The Return of the King

Οι Duffer Brothers μιλούν για το κλείσιμο της σειράς
05 Ιουλίου 2022 10:12
Stranger Things: Η 5η σεζόν θα είναι επική όπως το Lord of the Rings: The Return of the King

Όταν κυκλοφόρησε το Stranger Things 4 εξέπληξε τους fans με το πόσο μεγάλο ήταν σε διάρκεια, ειδικά με τα τελευταία δύο επεισόδια, στο Vol. 2. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι και η 5η και τελευταία σεζόν του σόου θα κρατήσει τόσο πολύ και αυτό επιβεβαιώνουν οι δημιουργοί της σειράς, “Duffer Brothers”.

Μιλώντας στο Collider, οι δημιουργοί αποκάλυψαν ότι ενώ η 5η σεζόν θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από τις προηγούμενες, οι συνολικές ώρες δε θα ξεπερνούν τις δέκα ώρες.

Πιστεύαμε ότι η 4η σεζόν θα ήταν οκτώ επεισόδια και θα είχαν κανονική διάρκεια. Επομένως, αν μας είχατε πάρει συνέντευξη πριν από την 4η σεζόν, θα λέγαμε πάλι αυτό. Νομίζω ότι στοχεύουμε ξανά τα οκτώ επεισόδια, αλλά δε θέλουμε να είναι 13 ώρες, όπως η 4η σεζόν. Στοχεύουμε τις 10 ώρες ή κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι θα είναι μεγαλύτερη από την 1η σεζόν, γιατί έχουμε να ολοκληρώσουμε πολλά πράγματα, αλλά μάλλον δε θα διαρκέσει όσο είναι η 4η.

Με βάση αυτό, ο Ross Duffer είπε ότι μια συνολική αλλαγή στην ιστορία θα αντιπροσώπευε τη διαφορά στο χρόνο εκτέλεσης, προσθέτοντας:

Στην 4η σεζόν, για παράδειγμα, πέρασαν δύο ώρες πριν καν οι χαρακτήρες μας συνειδητοποιήσουν ότι το τέρας σκότωνε ανθρώπους στο Hawkins. Ξέρουν ποια είναι η απειλή τώρα και αυτό θα βοηθήσει στην επιτάχυνσή της.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το ew μεταφέρει και άλλα νέα που αφορούν το setting της νέας σεζόν, η οποία θα λαμβάνει χώρα εξ’ ολοκλήρου στο Hawkins πλέον.

Οι χαρακτήρες στην 5η σεζόν θα είναι ήδη σε δράση. Θα έχουν ήδη έναν στόχο και μια ώθηση και αυτό θα κάνει αυτή τη σεζόν πραγματικά διαφορετική.

Μάλιστα, τα αδέρφια Duffers, αστειεύτηκαν και είπαν ότι το φινάλε θα είναι “Return of the King-ish”, αναφερόμενοι στην 3η ταινία του The Lord of the Rings. Επιπροσθέτως, η 5η σεζόν θα διαδραματίζεται εξ’ ολοκλήρου στο Hawkins. Τα αδέρφια ξέρουν ακριβώς πώς θα τελειώσει η σειρά, δεν είναι ακόμα σίγουροι πώς να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Είναι επικίνδυνο ως συγγραφέας να γράφεις ώρες ατελείωτες και να μην ξέρεις προς τα που να πας, είπε ο Ross Duffer.

Είναι σαν φάρος που αναβοσβήνει από μακριά και ενώ πολλά πράγματα στην 5η σεζόν είναι θολά, τα τελευταία 30 λεπτά της σειράς είναι αρκετά “καθαρά” στο μυαλό μας και στο τι πρέπει να κάνουμε. Έτσι, αν μπορούμε να κάνουμε το ταξίδι αυτό διασκεδαστικό, νομίζω ότι έχουμε ένα τέλος που ελπίζουμε ότι θα ικανοποιήσει. Δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους, αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι κάτι σωστό γι’ αυτή την ιστορία.

Το παρεάκι του Hawkins και το υπόλοιπο cast αποτελείται από τους: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Winona Ryder, David Harbour, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery και Maya Hawke. Μαζί τους ο Matthew Modine και οι Priah Ferguson, Cara Buono, Robert Englund, Tom Wlaschiha και Brett Gelman.

Διαβάστε την άποψή μας για το φινάλε του Stranger Things 4 πατώντας εδώ.