Ρατσιστική επίθεση στην Moses Ingram του Obi-Wan Kenobi και η Disney απαντά

Δείτε την επίσημη τοποθέτηση της εταιρίας
01 Ιουνίου 2022 12:27
Ρατσιστική επίθεση στην Moses Ingram του Obi-Wan Kenobi και η Disney απαντά

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα τα πρώτα επεισόδια της νέας Star Wars τηλεοπτικής σειράς, Obi-Wan Kenobi, έκαναν το ντεμπούτο τους μέσα από τη συνδρομητική υπηρεσία Disney+.

Αυτά σύστησαν μεταξύ άλλων στους fans την χαρακτήρα Reva Sevander, μια Inquisitor της Αυτοκρατορίας, η οποία αναλαμβάνει την αποστολή να εξοντώσει και τους τελευταίους Jedi που έχουν απομείνει στο σύμπαν. Βέβαια, τη Δευτέρα μετά το φετινό Star Wars Celebration, η ηθοποιός που έχει αναλάβει το ρόλο, η Moses Ingram, μοιράστηκε μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram ορισμένα από τα «εκατοντάδες» ρατσιστικά και μισογυνιστικά μηνύματα που έλαβε.

Στο πλαίσιο αυτό η Ingram παραδέχτηκε ότι αισθάνεται απογοητευμένη και δήλωσε ευγνώμων για αυτούς τους fans που μπορούν να καταλάβουν ότι οι ηθοποιοί δεν είναι στην πραγματικότητα οι χαρακτήρες που υποδύονται, τονίζοντας:

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει κάποιος για να σταματήσει αυτό το μίσος, και έτσι αναρωτιέμαι ποιος είναι ο σκοπός μου, ακόμη και να είμαι εδώ μπροστά σας, λέγοντας ότι συμβαίνει αυτό. Νομίζω πως αυτό που με ενοχλεί είναι αυτό το συναίσθημα που είχα μέσα μου - που κανείς δεν μου το είπε - αλλά αυτό το συναίσθημα του τύπου: «απλά πρέπει να σιωπήσω και να το αποδεχτώ».

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της ηθοποιού, ο επίσημος Star Wars λογαριασμός της Disney έσπευσε να την υπερασπιστεί, με ένα ηχηρό αντιρατσιστικό μήνυμα.

Η απάντηση της Disney για τα ρατσιστικά σχόλια έναντι της Moses Ingram:

Είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε τον Moses Ingram στην οικογένεια του Star Wars και είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνέχεια της ιστορίας της Reva. Αν κάποιος σκοπεύει να την κάνει να νιώσει με οποιονδήποτε τρόπο ανεπιθύμητη, έχουμε ένα μόνο πράγμα να πούμε: Αντιστεκόμαστε.

Υπάρχουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια είδη στον γαλαξία του Star Wars, μην επιλέγετε να είστε ρατσιστές.