Star Wars: Όλα τα τα μυστικά του πρώτου trailer της σειράς "Andor" του Disney Plus

Imperials, Rebels, κατάσκοποι και... Clonetroopers!
27 Μαΐου 2022 14:13
Star Wars: Όλα τα τα μυστικά του πρώτου trailer της σειράς "Andor" του Disney Plus

To πρώτο trailer του Andor, της νέας live-action σειράς του Star Wars για το Disney Plus, παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο του Star Wars Celebration 2022. Πρόκειται για την prequel σειρά του "Rogue One: A Star Wars Story" με πρωταγωνιστή τον Cassian Andor του Diego Luna, τα γεγονότα της οποίας μας μεταφέρουν 5 χρόνια πριν την αρχή της ταινίας. 

Επειδή όμως το trailer ήταν χορταστικό σε εικόνες, ας το αποδομήσουμε παρακάτω.


Τι ρόλο βαράει αυτό το καμπαναριό που ένα τέτοιο σκηνικό βλέπουμε πρώτη φορά στο σύμπαν του Star Wars, μόνο το "Andor" γνωρίζει. Μήπως είναι φτιαγμένο και από Beskar, το μέταλλο από το οποίο φτιάχνουν τα όπλα και τις πανοπλίες τους οι Mandalorians; 

Κάτι παιδιά βλέπουν ένα φλεγόμενο Corellian Corvete των Rebels -όπως αυτά στην αρχική σκηνή του A New Hope- να καταρρίπτεται και να πέφτει στον πλανήτη αυτόν. 

Ένα κόκκινο droid κινείται σε μια απέραντη μάντρα. Ένας πλανήτης που ξέρουμε ότι ήταν μια απέραντη μάντρα είναι ο Bracca στο lore του Star Wars και εμφανίστηκσε στο Jedi Fallen Order, αλλά και στην animated σειρά "Bad Batch". Δεν αποκλείεται αυτή να είναι η πρώτη του live-action εμφάνιση. 

 

 

 

Εργάτες σε ένα ολοκαίνουργιο και φουτουριστικό εργοστάσιο της Αυτοκρατορίας. Μήπως φτιάχνουν κάποιο όπλο όπως στο Rogue One; 

Ο χαρακτήρας αυτός ονομάζεται Salman Paak και τρέχει να χτυπήσει έναν συναγερμό, κρύβοντας τα όπλα που έχει στην κατοχή του. Έρχονται δυνάμεις της Αυτοκρατορίας και λογικά πρόκειται για κάποιον Rebel. 

Πως ξέμειναν αυτά τα gunships από την εποχή του Clone Wars δε ξέρουμε ούτε εάν πρόκειται για κάποιο αναβαθμισμένο μοντέλο. Πετούν όμως στον πλανήτη-μάντρα. 

Ένα είδος τοπικής αστυνομίας στο σύμπαν του Star Wars εμφανίζεται στην πόρτα μιας γυναίκας, που λίγο αργότερα εμφανίζεται στο trailer. 

Το πρώτο πλάνο του πρωταγωνιστή μας ο οποίος κρύβεται από κάποιους της Αυτοκρατορίας. 

Αυτό το αποστειρωμένο και φουτουριστικό δωμάτιο φιλοξενεί κάποιο meeting αξιωματικών της Αυτοκρατορίας. 

Δύο αξιωματικοί των Imperials πίνουν χαλαρό καφεδάκι, παρακολουθώντας κάτι. 

Πρώτη ματιά στην χαρακτήρα της Denise Gough η οποία υποδύεται επίσης κάποια ανώτατη αξιωματικό της Αυτοκρατορίας με συνοδεία από Death Troopers μάλιστα.

Η Genevieve O'Reilly επιστρέφει ως Mon Mothma και επισκέπτεται τον Coruscant υπό Αυτοκρατορική κατοχή. 

Ο Stellan Skarsgard υποδύεται τον Luthen, έναν αρχηγό των Rebels που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη σειρά. 

Πιθανότατα πρόκειται για μια τεράστια υποθαλάσσια φυλακή των Αυτοκρατορικών. 

Μήπως η Αυτοκρατορία χτίζει σε μια υποβρύχια εγκατάσταση κομμάτια του Death Star; 

Η Mon Mothma εκφέρει ομιλία στην Γαλαξιακή Γερουσία. 

Όπως τα Clone Wars εποχής gunships ξέμειναν έτσι μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί πώς βρέθηκαν αυτοί οι Clone Troopers εκεί. 

Δε θα γινόταν ένα κατασκοπευτικό σόου του Star Wars να μην περιλαμβάνει την κλοπή ενός TIE Fighter. Θα ήταν ιεροσυλία. 

Το τελευταίο πλάνο αποκαλύπτει μια νέα χαρακτήρα ονόματι Maarva που την υποδύεται η Fiona Shaw (Killing Eve). Φαίνεται να μιλάει στους αστυνομικούς που είδαμε νωρίτερα. Δεν αποκλείεται να υποδύεται κάποια κατάσκοπο. Άλλωστε στο Killing Eve υποδύεται τον ρόλο μιας αρχικατάσκοπου και θα της πήγαινε ένας τέτοιος ρόλος σε ένα σόου...γεμάτο με κατασκόπους και πολιτική ίντριγκα. 


Έγινε επίσης γνωστό ότι 1η σεζόν του Andor, αλλά και η 2η σεζόν, που έχει ήδη επιβεβαιωθεί, θα αποτελούνται από 12 επεισόδια -τα περισσότερα από κάθε άλλη live-action Star Wars σειρά μέχρι σήμερα. Ως showrunner, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του σόου είναι ο Tony Gilroy, γνωστός για τα κατασκοπευτικά θρίλερ, "The Bourne Trilogy" και "Michael Clayton". 

Παράλληλα, εκτός του Luna που γνωρίζουμε ότι θα υποδυθεί τον χαρακτήρα του από το "Rogue One", τον κατάσκοπο Cassian Andor, το καστ θα πλαισιώσουν επίσης οι Stellan Skarsgard (Dune), Adria Arjona (Morbius), Fiona Shaw (Killing Eve), Denise Gough (The Witcher 3: Wild Hunt), Kyle Soller (Poldark), και Robert Emms (Chernobyl). Τέλος, την επιστροφή τους από τους ρόλους τους στο Rogue One θα κάνουν επίσης και οι Forest Whitaker (Saw Gerrera) και Ben Mendelsohn (Orson Krennic). 

Το 'ANDOR' θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου του 2022, αποκλειστικά στο Disney+. Να αναφέρουμε επίσης ότι το Disney Plus λανσάρεται στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου.