O George R.R. Martin απαντά στους haters και την "έντονη" ζήτηση των fans για το Winds Of Winter

Κάποτε όμως πρέπει και να κυκλοφορήσει...
23 Μαΐου 2022 22:35
O George R.R. Martin απαντά στους haters και την "έντονη" ζήτηση των fans για το Winds Of Winter

To τηλεοπτικό Game of Thrones διαφέρει αρκετά από το αυθεντικό στόρι των βιβλίων που οραματίστηκε ο George R.R. Martin, κυρίως γιατί η σειρά του HBO προχώρησε πιο γρήγορα προς το φινάλε της από ότι τα βιβλία. Έτσι από την 5η σεζόν και μετά οι showrunners, David Benioff και D.B. Weiss έγραψαν το δικό τους φινάλε στο "A Song of Ice and Fire" που τελικά ήταν άκρως διχαστικό -παρά το ότι είχαν συμβουλευτεί και τον Martin. 

Έκτοτε οι fans περιμένουν το φημισμένο 6ο βιβλίο του Martin με αγωνία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε απόγνωση. Και αυτό διότι ο George R.R. Martin υποσχέθηκε πολλές φορές ότι το "Winds of Winter", όπως ονομάζεται, θα είναι έτοιμο σύντομα, μόνο που το σύντομα μετατράπηκε σε κάτι χρόνια και ακόμη να δώσει έναν ορίζοντα κυκλοφορίας. 

Για την γκρίνια και τα συσσωρευμένα νεύρα των fans του Game of Thrones όμως μίλησε έξω από τα δόντια ο δημιουργός του Game of Thrones στο Coupledom podcast και φάνηκε ατάραχος από τα όσα συμβαίνουν γύρω του. 

 

Ανοίχτηκε ειδικά ως προς το θέμα της επιθετικότητας και της επίκρισης που δέχεται στα social media: 

Καταλαβαίνω ότι το Windows of Winter, το έκτο βιβλίο έχει καθυστερήσει. Λαμβάνω 100 καλά σχόλια αλλά ακόμη θα υπάρχουν μερικοί fans εκεί έξω που θα μου το υπενθυμίζουν στο blog μου ή οπουδήποτε. Τους εύχομαι "Καλές Ευχαριστίες" και αυτοί απαντάνε "Άσε μας με τις Ευχαριστίες, που είναι το βιβλίο;" Αγαπώ τους fans αλλά νομίζω ότι το Twitter, το ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν φέρει μια μοχθηρότητα που ποτέ δεν είδα παλιότερα. Η αγάπη και το μίσος είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, ειδικά στα κόμικ ή τα εδραιωμένα franchises. 

Οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της συγγραφής του Winds of Winter όμως δεν οφείλεται μόνο στον Martin αλλά και στα δεκάδες projects που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια από εδώ και από εκεί, όπως τις spinoff σειρές του Game of Thrones, το "house of the Dragon, αλλά και τη συνεισφορά του στη δημιουργία του κόσμου του επιτυχημένου videogame, Elden Ring.