Το Netflix χάνει περισσότερους μακροχρόνιους συνδρομητές

Σύμφωνα με νέα έρευνα
19 Μαΐου 2022 11:31
Το Netflix χάνει περισσότερους μακροχρόνιους συνδρομητές

Όπως αποκαλύπτει ένα νέο ρεπορτάζ του The Information, το Netflix χάνει περισσότερους μακροχόνιους συνδρομητές από ποτέ. Συγκεκριμένα, το μέσο κατάφερε να δει τα αποτελέσματα της νεότερης έρευνας για τη συνδρομητική υπηρεσία, τα οποία δείχνουν πως από όλους τους χρήστες που ακύρωσαν τη συνδρομή τους μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, το 13% ήταν μέλη του Netflix για πάνω από τρία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δεδομένα προέρχονται από την Antenna, μια εταιρία στατιστικών που συλλέγει δεδομένα από 5 εκατομμύρια Αμερικανούς τηλεθεατές που μοιράζονται ανώνυμα πληροφορίες για τις συνδρομητικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν. Τα στοιχεία της νέας έρευνας έδειξαν ότι οι συνολικές ακυρώσεις έφτασαν τα 3,6 εκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο. Πρόκειται για σημαντική αύξηση από τις κατά μέσο όρο 2,5 εκατομμύρια ακυρώσεις τα τελευταία πέντε τρίμηνα.

Μάλιστα, παρόλο που ο αριθμός των ακυρώσεων συνολικά έχει αυξηθεί, αναφέρεται πως οι νέοι χρήστες αντιπροσωπεύουν μικρότερο μερίδιο. Αυτό σημαίνει πως το Netflix δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να διατηρήσει χρήστες για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Συγκριτικά, το δεύτερο τρίμηνο του 2021, από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην ίδια έρευνα, το 6% που ακύρωσαν τη συνδρομή τους στο Netflix ήταν μακροχρόνιοι χρήστες. Αυτό το ποσοστό πλέον είναι πάνω από διπλάσιο.

Σε αυτό σημείο να αναφερθεί πως το 2022 δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την πλατφόρμα. Όπως σας είχαμε ενημερώσει στα τέλη του Απριλίου, το Netflix κατέγραψε για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία πτώση στον συνολικό αριθμό των συνδρομητών του, κάτι που όπως φαίνεται από τις ακυρώσεις διαφόρων σειρών, μεταξύ των οποίων και το Space Force με τον Steve Carell, είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μάλιστα, τα σκαμπανεβάσματα συνεχίζονται, αφού εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, το Netflix αναγκάστηκε να απολύσει περίπου 150 υπαλλήλους του.

Για την ιστορία, ο Spencer Neumann, οικονομικός διευθυντής του Netflix, είχε ξεκαθαρίσει πρόσφατα ότι η εταιρεία θα μειώσει τις δαπάνες της για τα επόμενα δύο περίπου χρόνια. Συγχρόνως, η υπηρεσία ετοιμάζει και ενώ νέο συνδρομητικό πακέτο με διαφημίσεις, όσο “παλεύει” να σταματήσει την κοινή χρήση κωδικών.