Ο συνδημιουργός των αρχικών Halo τα λέει έξω από δόντια για την τηλεοπτική σειρά

Σπάει τη σιωπή του ο Marcus Lehto
17 Μαΐου 2022 22:05
Ο συνδημιουργός των αρχικών Halo τα λέει έξω από δόντια για την τηλεοπτική σειρά

Το πιο πρόσφατο όγδοο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Halo του Paramount+ προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στην κοινότητα των σκληροπυρηνικών fans των παιχνιδιών, η οποία συζητώντας σχετικά στα social media ζήτησε την άποψη του Marcus Lehto.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για τον συνδημιουργό των πρώτων λατρεμένων παιχνιδιών Halo, ο οποίος είχε περάσει από art director και creative director ρόλους στην Bungie, φεύγοντας από το στούντιο μετά από την κυκλοφορία του Halo: Reach. Μάλιστα, ο Letho θεωρείται ο «πατέρας» του Master Chief, αφού είναι αυτός που σχεδίασε την εμβληματική πράσινη πανοπλία του κεντρικού πρωταγωνιστή, ο οποίος έμελλε να γίνει μασκότ του Xbox brand γενικότερα.

Σχολιάζοντας, λοιπόν, την τηλεοπτική σειρά, ο χρήστης του Twitter @HUNGRYxB3AR αναφέρθηκε στον Lehto, τονίζοντας:

Αυτό είναι το θέμα μου, δεν είναι Halo για μένα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που προσθέτει, αλλά υπάρχουν πράγματα που είναι απλά υπερβολικά και απομακρύνουν τη σειρά από την καρδιά του franchise και των παιχνιδιών.

Φαντάσου πως αισθάνεται ο Marcus Letho…χαχαχαχαχαχα

Απαντώντας, λοιπόν, στο tweet αυτό, ο συνδημιουργός του Halo αποκάλυψε τη γνώμη του για την τηλεοπτική σειρά, λέγοντας:

Ναι. Δεν είμαι σίγουρος από που προέρχεται η έμπνευση για την τηλεοπτική σειρά αυτή τη στιγμή. Όχι, πάντως από το Halo που έφτιαξα.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η τηλεοπτική σειρά Halo δεν έχει ενθουσιάσει τον συνδημιουργό του franchise, ο οποίος έμεινε να αναρωτιέται ποια ήταν εν τέλει η πηγή έμπνευσης.


Για την ιστορία, το πιο πρόσφατο παιχνίδι του Lehto ήταν το multiplayer shooter Disintegration, το οποίο είχε κυκλοφορήσει με την ανεξάρτητη ομάδα του V1 Interactive. Ωστόσο, o τίτλος δεν κατάφερε να βρει το απαραίτητο κοινό και έτσι οδήγησε στο κλείσιμο του στούντιο. Πλέον είναι ο επικεφαλής ενός νεοσύστατου στούντιο της Electronic Arts, το οποίο γνωρίζουμε απλά πως θα εργαστεί πάνω σε open-world action-adventure παιχνίδια.

Τέλος, για περισσότερα σχετικά με την τηλεοπτική σειρά Halo μπορείτε να ακούσετε τη συζήτηση της ομάδας των Unboxholics στο πιο πρόσφατο Framerate podcast, πατώντας εδώ.