Η επέλαση του Disney Plus συνεχίζεται και φτάνει σχεδόν τους 138 εκατομμύρια συνδρομητές

Εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Netflix και βρίσκεται σε τροχιά να το φτάσει
12 Μαΐου 2022 11:38
Η επέλαση του Disney Plus συνεχίζεται και φτάνει σχεδόν τους 138 εκατομμύρια συνδρομητές

Μετά το στραβοπάτημα του Netflix όπου έδωσε χώρο στους ανταγωνιστές του να το φτάσουν στην κούρσα, την ώρα που όλοι γύρω του επεκτείνονται ραγδαία ανά την υφήλιο, πρωτοπόρος στην κούρσα αυτή είναι η streaming υπηρεσία της Disney. 

Το Disney Plus συνέχισε την επέλασή του στην παγκόσμια αγορά μεγαλώνοντας κατά ακόμη 7.9 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2022. Η αύξηση αυτή σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι είναι της τάξης του 33% δείχνοντας πως το momentum καλά κρατεί, σπάζοντας όλες τις προβλέψεις των αναλυτών για το εν λόγω τρίμηνο που βρίσκονταν κοντά στις 5 εκατ. νέες συνδρομές. 

Πλέον το Disney+ αριθμεί σχεδόν 138 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως (137.7 εκατ. συγκεκριμένα) και είναι κυριολεκτικά θέμα χρόνου να τους αυξήσει ειδικά όταν τον Ιούνιο θα επεκταθεί σε δεκάδες ακόμη χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. 

Αναμένεται έτσι από την ίδια την Disney, το επόμενο τρίμηνο η αύξηση αυτή να είναι μεγαλύτερη. Ακόμη μένει εντός στόχου για να φτάσει τους 230-260 εκατ. συνδρομητές μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2024

Η μια σημαντική απώλεια που είχε είναι στα συνολικά της έσοδα για αυτό το τρίμηνο όπου βρέθηκε "τρύπα" $1.02 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αφορά συμφωνίες με άλλες streaming υπηρεσίες και εταιρίες διανομής για τηλεοπτικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο που τερματίστηκαν πρόωρα, ώστε να τα φέρει στο Disney Plus. Εδώ μπορεί να αναφέρεται και στη λήξη της συμφωνίας με το Netflix για τις Marvel σειρές των Daredevil, Punisher, Luke Cage, Jessica Jones και Iron Fist. 

Λίγα λόγια για το Disney Plus στην Ελλάδα

Με κάθε επισημότητα το κόστος του πακέτου του Disney Plus θα ανέρχεται στα €8.99 το μήνα, ενώ η ετήσια συνδρομή κοστίζει €89.99. Η κάθε συνδρομή επιτρέπει τη θέαση τεσσάρων streams ταυτοχρόνως σε ισάριθμες διαφορετικές συσκευές, 4K HDR ανάλυση, IMAX εκδόσεις επιλεγμένων τίτλων, καθώς και απεριόριστα κατεβάσματα περιεχομένου σε έως και 10 συσκευές.

Ανάμεσα στο περιεχόμενο που θα προσφέρει είναι οι ταινίες των Disney και Pixar, Marvel και του Star Wars. Θα βρείτε περιεχόμενο όπως τις σειρές Moon Knight, Obi-Wan Kenobi, Ms. Marvel, Loki και The Mandalorian, μαζί με ταινίες όπως "Πάντα στο Κόκκινο", Free Guy, Eternals, Encanto, Frozen 2, Cruella, Soul και πολλές ακόμη. Στο πακέτο θα περιλαμβάνονται και σειρές των FX/Hulu όπως το "Pam & Tommy". 

Επίσης θα υπάρχει ελληνικού ενδιαφέροντος περιεχόμενο καθώς πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου κάνει το "RISE", η ταινία για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τους δρόμους της Αθήνας μέχρι το χρυσό δαχτυλίδι του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς. 

Το Disney Plus θα έρθει στην Ελλάδα επίσημα στις 14 Ιουνίου. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα στο Unboxholics.com. 

Tags: