Ο Ncuti Gatwa είναι και επίσημα ο νέος «Doctor Who»

Το BBC ανακοίνωσε το νέο πρωταγωνιστή
08 Μαΐου 2022 18:30
Ο Ncuti Gatwa είναι και επίσημα ο νέος «Doctor Who»

Είναι πλέον επίσημο, ο Ncuti Gatwa, τον οποίο έχουμε γνωρίσει μέσα από τη σειρά Sex Education του Netflix, θα είναι ο επόμενος Doctor, αναλαμβάνοντας το θρυλικό ρόλο του Time Lord από την Jodie Whittaker στο Doctor Who.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το BBC ανακοίνωσε τον 14ο Doctor μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της τηλεοπτικής σειράς στο Twitter, τονίζοντας πως το «μέλλον έφτασε». Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη φορά που μαύρος ηθοποιός αναλαμβάνει το ρόλο.

Για την ιστορία, το μεγάλο "μπάμ" για τον Gatwa έγινε μέσα από το Sex Education, στο οποίο παίζει τον Eric Effiong. Μάλιστα, για τον ρόλο του αυτόν βραβεύτηκε και με το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού των Σκωτσέζικων BAFTAs, ενώ σύμφωνα με το IMDB ο Gatwa έχει υπάρξει υποψήφιος για συνολικά 13 διακρίσεις στην καριέρα του.

Μιλώντας για το νέο του ρόλο, ο Gatwa δήλωσε:

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω πώς νιώθω. Πρόκειται για ένα μείγμα από βαθιά τιμή, ενθουσιασμό και φυσικά λίγο φόβο. Αυτός ο ρόλος σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου.

Κάθε ένας από τους απίστευτα ταλαντούχους προκατόχους μου έχει χειριστεί αυτή τη μοναδική ευθύνη και το προνόμιο με τη μέγιστη προσοχή. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνω το ίδιο. Ο Russell T Davies είναι σχεδόν όσο εμβληματικός όσο και ο ίδιος ο Doctor και το ότι μπορώ να συνεργαστώ μαζί του είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.