Frank Langella: Σπάει τη σιωπή του μετά την απόλυσή του από τη σειρά του Netflix

Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά στο πλατό του "The Fall of the House of Usher"
06 Μαΐου 2022 14:15
Frank Langella: Σπάει τη σιωπή του μετά την απόλυσή του από τη σειρά του Netflix

Για πρώτη φορά o Frank Langella σπάει τη σιωπή του μετά την απόλυσή του από το "The Fall of the House of Usher", τη νέα μίνι-σειρά του Netflix δια χειρός Mike Flanagan.

Ο γνωστός ηθοποιός έκανε μια εκτενή ανακοίνωση και μίλησε για πρώτη φορά για τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόλυσή του, καθώς ερευνάται για ανάρμοστη συμπεριφορά στο πλατό της σειράς. Στα όσα έγραψε στο ειδικό άρθρο του Deadline, ο Langella διαψεύδει τα όσα δημοσιεύθηκαν για το ότι χάιδεψε μια συμπρωταγωνίστριά του σε μια ερωτική σκηνή όπου ήταν ντυμένοι, ισχυριζόμενος ότι απλώς άγγιξε το πόδι της ηθοποιού, μια κίνηση που δεν υπήρχε στο σενάριο. 

Στους ισχυρισμούς του επίσης κάνει λόγω ότι απολύθηκε επειδή έκανε ένα άχρωμο αστείο αποκαλώντας "μωρό μου ή αγάπη μου" την συμπρωταγωνίστριά του, ενώ την άγγιξε στον ώμο της. Ξεκινάει τη δήλωσή του γράφοντας: 

Μόλις έγινα canceled. Έτσι απλά. Στην ολοένα αυξανόμενη τρέλα που διέπει την βιομηχανία μας, δε θα μπορούσα να φανταστώ τις λέξεις "παράπλευρες απώλειες" να βαραίνουν τη συνείδησή μου. 

Το περιστατικό όπως το περιγράφει ο Langella έγινε την ώρα που αυτός καθόταν σε έναν καναπέ και η ηθοποιός που δεν κατονομάζει στεκόταν μπροστά του. Εκείνη τη στιγμή λέει ο Lagnella, ότι της ακούμπησε το πόδι, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι δε βρίσκεται στο σενάριο και αμέσως μετά η ηθοποιός γύρισε την πλάτη και έφυγε τρέχοντας από το πλατό, με τον σκηνοθέτη και τον συντονιστή οικειότητας της παραγωγής. 

Έπειτα ζητήθηκε από τον Langella να της δώσει λίγο χώρο αν και εν τέλει η συμπρωταγωνίστριά του δεν επέστρεψε. Τότε ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα και μια εβδομάδα μετά επικοινώνησε μαζί του το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του Netflix, όπου του διάβασε σε ένα τηλεφώνημα τα γεγονότα με τη σειρά. Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος διαβάστηκε και ένα σημείωμα που του είχε αφήσει ο συντονιστής οικειότητας για το που θα πρέπει να τοποθετούν τα χέρια τους οι ηθοποιοί. 

Ο Langella συνεχίζει λέγοντας ότι του ζήτησαν τον λόγο για την αντίδραση που είχε για αυτές τις σημειώσεις του συντονιστή οικειότητας που της αποκάλεσε "παράλογες", ένα σχόλιο που το επιβεβαίωσε με τον ίδιο να λέει: 

Ήταν μια ερωτική σκηνή στην κάμερα. Το να ρυθμίζεις νομοθετικά την τοποθέτηση των χεριών, κατά τη γνώμη μου, είναι γελοίο. Υπονομεύει το ένστικτο και τον αυθορμητισμό. 

Μετά του ζητήθηκε να μην έχει καμία άλλη επαφή με την συμπρωταγωνίστριά του ή οποιονδήποτε άλλο στην εταιρία και αναφέρει μια συζήτηση που είχε με έναν παραγωγό που του είπε: "Δεν μπορείς να αστειευτείς. Δεν μπορείς να κάνεις ένα κομπλιμέντο. Δεν αγγίζεις. Είναι μια νέα τάξη πραγμάτων."

Αναφέρει επίσης ότι το Netflix του αρνήθηκε να παραστεί σε μια ακρόαση με την καταγγέλλουσα με τους σκηνοθέτες και τους παραγωγούς να σταματούν να του απαντούν σε email και τηλέφωνα. Καταλήγει λέγοντας τα εξής: 

Δε μπορώ να μιλήσω για τις προθέσεις της καταγγέλλουσας μου ή του Netflix αλλά ο αντίκτυπος σε μένα είναι ανυπολόγιστος. Έχασα έναν συναρπαστικό ρόλο, μια ευκαιρία για μελλοντικές αποδοχής και ίσως να αντιμετωπίσω μια μακρά περίοδο ανεργίας. Το Netflix με απέλυσε ύστερα από τρεις μήνες δουλειάς ενώ είχαν απομείνει τρεις εβδομάδες για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα, και ακόμη δεν έχω αποζημιωθεί για τις υπηρεσίες μου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η φήμη μου έχει αμαυρωθεί. 

Στη νέα σειρά του Mike Flanagan πρωταγωνιστούν: Mark Hamill (Star Wars), Carla Gugino (Haunting of Hill House), Mary McDonnell, Carl Lumbly, Henry Thomas, Samantha Sloyan, T’Nia Miller, Rahul Kohli, Kate Siegel, Sauriyan Sapkota, Katie Parker, Michael Trucco, Malcolm Goodwin, Crystal Balint, Kyleigh Curran, Paola Nunez, Aya Furukawa, Matt Biedel, Daniel Jun, Ruth Codd, Robert Longstreet, και Annabeth Gish.

Αξίζει να αναφερθεί πως η σειρά βασίζεται σε ιστορίες του Edgar Allan Poe, αλλά αναμένεται να καθυστερήσει να έρθει στις οθόνες σας, καθώς ο Flanagan θα φέρει πρώτα το “The Midnight Club” στο Netflix.