Τελικά δε θα σκηνοθετήσει ο Denis Villeneuve την DUNE τηλεοπτική σειρά

Αποχώρησε από το σόου του HBO Max
28 Απριλίου 2022 15:14
Τελικά δε θα σκηνοθετήσει ο Denis Villeneuve την DUNE τηλεοπτική σειρά

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, από το 2019 ήταν προγραμματισμένο ο Denis Villeneuve να σκηνοθετήσει και τη σειρά Dune: The Sisterhood για την WarnerMedia, αλλά όπως φαίνεται τελικά αυτά τα πλάνα δε θα ευδοκιμήσουν.

Αναλυτικότερα, ο Villeneuve έγινε γνωστό πως δε θα σκηνοθετήσει εν τέλει τα δύο πρώτα πιλοτικά επεισόδια του prequel spin-off σόου. Αντιθέτως, το εγχείρημα θα το αναλάβει ο Johan Renck, ο οποίος είναι ο ένας από τους δύο σκηνοθέτες της σειράς Chernobyl του HBO που είχε κάνει πρεμιέρα το 2019, έχοντας επιμεληθεί επίσης και μερικά επεισόδια του λατρεμένου Breaking Bad.

Όπως αναφέρεται, ο Villeneuve θα διατηρήσει το ρόλο του ως εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, η οποία θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα της streaming υπηρεσίας HBO Max. Ωστόσο, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης του οσκαρικού DUNE χρειάστηκε να αποχωρήσει εξαιτίας των αναγκών του sequel, DUNE: Part 2, το οποίο χρειάζεται περισσότερο από το χρόνο του.

Για την ιστορία, το σενάριο του Dune: The Sisterhood επιμελείται η Diane Ademu-John του The Haunting of Bly Manor, η οποία έχει επίσης το ρόλο της showrunner. Να σας υπενθυμίσουμε πως η τηλεοπτική σειρά αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2023 και τα γεγονότα της θα λαμβάνουν χώρα 10,000 χρόνια πριν την ταινία του Villeneuve, παρουσιάζοντας τη δημιουργία των Bene Gesserit, της ομάδας των ισχυρών γυναικών που επηρεάζουν με τον τρόπο τους τα πολιτικά δρόμενα στο σύμπαν του DUNE.