Star Wars: Η συνθέτρια του Loki αναλαμβάνει το soundtrack της σειράς Obi-Wan Kenobi

H ταλαντούχα Natalie Holt γίνεται η πρώτη γυναίκα συνθέτρια στο σύμπαν του Star Wars
23 Απριλίου 2022 09:05
Star Wars: Η συνθέτρια του Loki αναλαμβάνει το soundtrack της σειράς Obi-Wan Kenobi

H Disney και η Lucasfilm ανακοίνωσαν πως "κλείδωσαν" την συνθέτρια Natalie Holt για το soundtrack της σειράς Obi-Wan Kenobi, η οποία πρόσφατα έλαμψε με την αξιομνημόνευτη μουσική της σειράς "Loki" της Marvel Studios.

Έτσι γράφεται ιστορία καθώς η ταλαντούχα Holt γίνεται η πρώτη γυναίκα συνθέτρια που γράφει μουσική για το σύμπαν του Star Wars και μπαίνει σε ένα στενό κλαμπ συνθέτων που έχουν αναλάβει τα soundtracks των live-action ταινιών και σειρών του σύμπαντος του George Lucas. 

Ωστόσο τι γίνεται με την περίπτωση του John Williams; Ξεκαθαρίστηκε λοιπόν πως ο θρυλικός πατέρας της μουσικής του Star Wars θα γράψει ένα ολοκαίνουργιο πρωτότυπο κομμάτι για τον Obi-Wan του Ewan McGregor, όπως είχε κάνει στην περίπτωση του Han Solo για τις ανάγκες του "Solo: A Star Wars Story", τότε που το υπόλοιπο soundtrack ουσιαστικά ανέλαβε ο John Powell. 

Μιλώντας στο Vanity Fair η Holt είπε πως είναι fan του Star Wars από πέντε χρονών και πώς η δουλειά του John Williams έχει βάλει τα στάνταρ γαι την ίδια στη δουλειά της: 

Για εμένα τα θεμέλια τα έθεσε ο John Williams. Υπάρχουν στοιχεία στη σειρά που είναι νέα και φρέσκα και μπόρεσα να βάλω τη δική μου ερμηνεία με στοιχεία που δεν μπορώ να αποκαλύψω. Είναι μια εξαίσια εμπειρία το ότι δούλεψα με το πρότυπό μου και πως μπόρεσα να βάλω το δικό μου λιθαράκι στη σειρά. 

Η σειρά θα λαμβάνει χώρα 10 χρόνια μετά τα γεγονότα του "Revenge of the Sith" και θα φέρει ξανά σε σύγκρουση τον Obi-Wan Kenobi του Ewan McGregor με τον Darth Vader του Hayden Christensen, κάτι που η Lucasfilm έχει αναφέρει ως "ρεβάνς της δεκαετίας". 

Τη σκηνοθεσία του Obi-Wan έχει αναλάβει η Deborah Chow (The Mandalorian) και περιλαμβάνει επίσης στο cast του: Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Rupert Friend, Indira Varma, Sung Kang, Moses Ingram, Kumail Nanjiani, o'Shea Jackson Jr., Simon Kessell, Benny Safdie, Maya Erskine, και Rory Ross.

Το Obi-Wan Kenobi αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις 27 Μαΐου αποκλειστικά στο Disney+.