Stranger Things 4: Το budget της νέας σεζόν ξεπερνά σε κόστος την παραγωγή του Avatar!

Επίσημα η 4η σεζόν της σειράς του Netflix είναι μια από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία
22 Απριλίου 2022 07:31
Stranger Things 4: Το budget της νέας σεζόν ξεπερνά σε κόστος την παραγωγή του Avatar!

Αν και δεν αποτελεί κάποια έκπληξη του πόσο έχει θολώσει η γραμμή της κινηματογραφικότητας πλέον μεταξύ των σειρών και των ταινιών, τα κόστη της παραγωγής τους είναι σε περιπτώσεις εφάμιλλα με αυτά τεράστιων παραγωγών. Φαίνεται πολλές φορές από την ποιότητα μιας σειράς του πόσο ακριβή είναι, όπως για παράδειγμα του τελευταίου κύκλου του Game of Thrones, του The Mandalorian και τελευταία των Marvel σειρών του Disney Plus

Το συνολικό budget της 4ης σεζόν του Stranger Things σπάει όλα τα ρεκόρ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της The Wall Street Journal αποκαλύπτεται πως κάθε επεισόδιο της κόστισε $30 εκατομμύρια για το Netflix, το οποίο θεωρεί πως είναι από τα διαμάντια της υπηρεσίας επομένως δεν το πολυενδιαφέρει πόσο βαθιά θα χώσει το χέρι στην τσέπη. 

Ενδεικτικά για να καταλάβετε τη διαφορά στα μεγέθη, τα επεισόδια του τελευταίου κύκλου του Game of Thrones κόστισαν $15 εκατ. έκαστος, ενώ σειρές όπως τα WandaVision και Falcon and the Winter Soldier είχαν budget περίπου $25 εκ. ανά επεισόδιο

Με πρόχειρους υπολογισμούς καθώς η 4η σεζόν θα αποτελείται από 9 επεισόδια, το συνολικό budget αγγίζει το δυσθεώρητα υψηλό ποσό για τα τηλεοπτικά δεδομένα των $270 εκατομμυρίων.

Αυτομάτως την καθιστά μια από τις ακριβότερες τηλεοπτικές παραγωγές στην ιστορία, με budget που ξεπερνά μεγάλων ταινιών της Marvel Studios (όπως το Captain America: Civil War - $250 εκατ.), του Star Wars (The Last Jedi - $262 εκατ.), ακόμη και του πρώτου Avatar, που το μακρινό 2009 κόστισε περί τα $237 εκατομμύρια. 

Η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών είναι φυσικά το πολυαναμενόμενο Lord of the Rings: The Rings of Power της Amazon, όπου η 1η σεζόν του κόστισε σχεδόν $500 εκατ. δολάρια και έτσι το Stranger Things 4 τοποθετείται πλέον ως την 2η πιο ακριβή σειρά που έγινε ποτέ

Άλλωστε η ποιότητα της παραγωγής φάνηκε ότι αγγίζει υψηλά επίπεδα από το πρώτο επίσημο trailer που έσκασε την περασμένη εβδομάδα, με τους δημιουργούς, Matt και Ross Duffer να αναφέρουν ότι ο μεγάλος κακός ονόματι Vecna κατασκευάστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι σχεδόν ολόκληρος με πρακτικά εφέ. 

Σαφώς θα συμμετέχει το γνωστό παρεάκι του Hawkins με τους: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Winona Ryder, David Harbour, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, και Maya Hawke. Μαζί τους ο Matthew Modine που θα υποδυθεί ξανά τον Dr. Martin Brenner, και οι Priah Ferguson, Cara Buono και Brett Gelman που αποτελούν πλέον τακτικά μέλη του cast.

Στις νέες προσθήκες έχουμε επίσης τον Robert Englund, που θα υποδυθεί τον Victor Creel και τον Tom Wlaschiha που γνωρίσαμε ως "Jaqen H'ghar" στο Game of Thrones, μαζί με μερικά ακόμη νέα πρόσωπα

Η επίσημη σύνοψη του 4ου κύκλου αναφέρει: 

Έχουν περάσει έξι μήνες από την Μάχη του Starcourt, που έφερε τον τρόμο και την καταστροφή στο Hawkins. Η γνωστή παρέα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τον απόηχο των γεγονότων χωρίζεται για πρώτη φορά και το να εξερευνούν την πολυπλοκότητα του Λυκείου σίγουρα δεν κάνει την κατάσταση ευκολότερη. Στην πιο ευάλωτη στιγμή τους, μια νέα τρομακτική απειλή αναδύεται και τους φέρνει ενώπιον ενός σατανικού μυστηρίου που εάν λυθεί ίσως να βάλει τέλος μια και καλή στις τερατουργίες του Upside Down. 

Το Stranger Things 4 θα κάνει πρεμιέρα χωρισμένο σε δύο μέρη με το "Vol.1" να κάνει προβάλλεται στις 27 Μαΐου, ενώ το "Vol.2" την 1η Ιουλίου.