Έφυγε από τη ζωή ο Robert Morse, σταρ της σειράς "Mad Men"

Σε ηλικία 90 ετών
21 Απριλίου 2022 19:22
Έφυγε από τη ζωή ο Robert Morse, σταρ της σειράς "Mad Men"

O γνωστός ηθοποιός Robert Morse έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών την Τετάρτη 20 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του στο THR, ύστερα από μια σύντομη αρρώστια στο σπίτι του στο Los Angeles. 

Πρόκειται για τον δις βραβευμένο με Tony βραβείο αστέρα του μιούζικαλ του 1967, "How to Succeed in Business Without Really Trying", ο οποίος κέρδισε μια νέα γενιά θαυμαστών ανά τον κόσμο υποδυόμενος τον Bertram Cooper, τον εκκεντρικό επικεφαλής της διαφημιστικής Sterling Cooper στην πολυβραβευμένη θρυλική σειρά, "Mad Men" του AMC. 

"Ήταν ένα τεράστιο ταλέντο με πανέμορφο πνεύμα. Στέλνω την αγάπη μου στον γιο του Charlie και την κόρη του Allyn", έγραψε o φίλος του και παραγωγός Larry Karaszewski. 

Αποτέλεσε κιόλας ένας από τους πέντε μόλις ηθοποιούς στην ιστορία που κέρδισαν Tony βραβείο για θεατρικό έργο και μιούζικαλ, μια διάκριση που μοιράζεται μαζί με τους Harvey Fierstein, Rex Harrison, Christopher Plummer και Zero Mostel. 

Για την ερμηνεία του στο Mad Men έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Emmy βραβειο και ίσως η πιο χαρακτηριστική σκηνή του στην σειρά του Matthew Weiner να ήταν και η τελευταία. Εκεί όπου ο χαρακτήρας του Bert άφησε την τελευταία του πνοή και ο Don Draper του Jon Hamm τον βλέπει σαν ψευδαίσθηση μπροστά του χορεύονται το "The Best Things in Life are Free".