Το Squid Game αποθεώνει ο θρυλικός Steven Spielberg: 'Άλλαξε εντελώς το παιχνίδι"

Με κολακευτικά σχόλια μίλησε ο διάσημος σκηνοθέτης
22 Μαρτίου 2022 19:05
Το Squid Game αποθεώνει ο θρυλικός Steven Spielberg: 'Άλλαξε εντελώς το παιχνίδι"

Δεν είναι λίγο ένας από τους θρυλικότερους σκηνοθέτες που πέρασαν ποτέ από το σινεμά να μιλάει με τόσο κολακευτικά σχόλια για μια σειρά από την Νότια Κορέα. Ο λόγος για τον Steven Spielberg και το Squid Game, ο οποίος αποθέωσε το νοτιοκορεατικό δραματικό θρίλερ επιβίωσης του Netflix που έγινε η δημοφιλέστερη σειρά παγκοσμίως στην ιστορία του. 

Κατά τη διάρκεια των PGA Awards ο Spielberg έμπλεξε το εγκώμιο του Squid Game που υπογράφει ο Hwang Dong-hyuk λέγοντας πως άλλαξε εντελώς το παιχνίδι στη βιομηχανία, ειδικά όσον αφορά το casting. 

Και να που έρχεται το Squid Game και αλλάζει εντελώς το παιχνίδι για όλους μας. Σε ευχαριστώ Ted Sarandos (CEO του Netflix). 

Ο σκηνοθέτης των Indiana Jones, E.T., Minority Report και προσφάτως του West Side Story μίλησε για το πώς ο κόσμος των streaming υπηρεσιών επέτρεψε σε άγνωστους ηθοποιούς να ηγηθούν μεγάλων σειρών: 

"Πριν από αρκετό καιρό ήταν οι εγχώριοι αστέρες που έφερναν το κοινό στις ταινίες. Σήμερα, προκαλεί ενδιαφέρον το ότι άγνωστοι ηθοποιοί μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε ολόκληρες μίνι σειρές, να παίζουν σε ταινίες."

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το κορεατικό φαινόμενο εκτόξευσε τις καριέρες των πρωταγωνιστών του, οι οποίοι πλέον είναι περιζήτητοι στο Χόλιγουντ.