Το A Plague Tale είναι το επόμενο παιχνίδι που θα γίνει τηλεοπτική σειρά

Δια χειρός γάλου σκηνοθέτη
18 Μαρτίου 2022 19:30
Το A Plague Tale είναι το επόμενο παιχνίδι που θα γίνει τηλεοπτική σειρά

Το Hollywood και οι streaming υπηρεσίες έχουν στρέψει για τα καλά το ενδιαφέρον τους στον κόσμο του gaming, με τις ανακοινώσεις για νέες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που βασίζονται σε πασίγνωστα video games να διαδέχονται η μία την άλλη. Κάπως έτσι, λοιπόν, μόλις έγινε γνωστό πως το λατρεμένο από πολλούς A Plague Tale θα γίνει τηλεοπτική σειρά.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μιας και το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στη μεσαιωνική Γαλλία, θα προσαρμοστεί από εγχώρια ταλέντα. Για την ώρα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το casting ή την παραγωγή, αλλά τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο γάλος Mathieu Turi, ο οποίος ήταν μεταξύ άλλων ο βοηθός σκηνοθέτη στο Inglourious Basterds του Quentin Tarantino.

Σημειώνεται μάλιστα πως απορρίφθηκαν προτάσεις από αμερικανικά στούντιο παραγωγής, για να παραμείνει το σόου πιο κοντά στο αρχικό παιχνίδι που οραματίστηκε η Asobo, η οποία εδρεύει στην πόλη Μπορντώ της Γαλλίας.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Turi δήλωσε:

Είναι επίσημο! Είναι τιμή μου που θα δουλέψω για την προσαρμογή του A Plague Tale ως τηλεοπτική σειρά. Ευχαριστώ το Asobo Studio και την Focus Entertainement για την εμπιστοσύνη τους. Ανυπομονώ να φέρω το ταξίδι της Amicia και του Hugo στην οθόνη!

Για την ιστορία, το A Plague Tale: Innocence έκανε το ντεμπούτο του το 2019 για τα PS4, Xbox One και PC. Το παιχνίδι αφηγείται την ιστορία δύο νεαρών αδερφιών, της Amicia και του Hugo de Rune, καθώς προσπαθούν να αποφύγουν τον πόλεμο και την ασθένεια στον 14ο αιώνα.

Πέρυσι το παιχνίδι αναβαθμίστηκε και για τα PS5 και Xbox Series X|S, ενώ έφτασε και στο Nintendo Switch, με την Asobo να εργάζεται πλέον σε ένα ολοκληρωμένο sequel, το A Plague Tale: Requieum.