Το Squid Game βρήκε αντίπαλο στο Hellbound - Νο.1 σειρά σε πάνω από 80 χώρες

Το κορεάτικο φαινόμενο εκθρονίστηκε από μια άλλη κορεάτικη σειρά
24 Νοεμβρίου 2021 22:50
Το Squid Game βρήκε αντίπαλο στο Hellbound - Νο.1 σειρά σε πάνω από 80 χώρες

Η βιομηχανία θεάματος της Νότιας Κορέας έχει την τιμητική της τον τελευταίο καιρό ειδικά στις streaming υπηρεσίες, καθώς το Squid Game ήταν αυτό που άνοιξε το δρόμο για όλους αυτούς που θα ακολουθήσουν. 

Φαίνεται πως ο διάδοχος που είχε "ζωγραφιστεί" εδώ και καιρό από τα social media είναι το Hellbound, η νέα νοτιοκορεάτικη σειρά τρόμου του Netflix, που έρχεται δια χειρός Yeon sang-ho, σκηνοθέτη του "Train to Busan". 

Κορυφαία σειρά σε πάνω από 80 χώρες

Το Hellbound εκθρόνισε, λοιπόν, το πασίγνωστο πλέον "Παιχνίδι του Καλαμαριού" από τις θέσεις που κατείχε εδώ και καιρό στα charts του Netflix και φιγουράρει πλέον στις πρώτες θέσεις. Σύμφωνα με τα δεδομένα του FlixPatrol, το Hellbound κατάφερε μέσα σε 24 ώρες από την πρεμιέρα του (19 Νοεμβρίου) να φτάσει στην κορυφή των streaming charts σε πάνω από 80 χώρες

Η πλοκή του σόου:

Στο επίκεντρο της πλοκής είναι μια ομάδα από δαίμονες που κυνηγούν αμαρτωλούς. Αυτούς τους "επιλέγει" ένα θεϊκό ουράνιο ον που ενημερώνει τα θύματα πρότινος για την ημερομηνία και την ώρα της εκτέλεσής τους. Αυτά τα υπερφυσικά γεγονότα προκαλούν πανικό και χάος και επιτρέπουν σε μια θρησκευτική οργάνωση τη The New Truth να αναδυθεί και να κερδίσει έδαφος και πιστούς. Λίγοι όμως υποψιάζονται τις δραστηριότητές τους και αρχίζουν να ερευνούν τα μυστήρια αυτά γεγονότα.  

Ο πιλότος της σειράς, σε σκηνοθεσία Yeon Sang-ho, έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το Squid Game, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 19 Σεπτεμβρίου, έμεινε επί 46 συνεχόμενες ημέρες στην πρώτη θέση. Η 2η σεζόν του Squid Game βρίσκεται στα σκαριά αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να υποθέσουμε πότε θα επιστρέψει στο Netflix.

Αποτελεί την πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία με 142 εκ. προβολές εντός των πρώτων 28 ημερών από την πρεμιέρα του του ή αλλιώς το παρακολούθησαν για 1.6 δισεκατομμύρια ώρες, ενώ έχει αποφέρει περίπου $900 εκατομμύρια σε κέρδη στο Netflix.