Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Αυτές είναι οι νέες τοποθεσίες που θα γυριστεί η σειρά της Amazon (ΦΩΤΟ)

Η πανάκριβη υπερπαραγωγή μετακομίζει στη Μ. Βρετανία για τη 2η σεζόν
24 Νοεμβρίου 2021 20:06
Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Αυτές είναι οι νέες τοποθεσίες που θα γυριστεί η σειρά της Amazon (ΦΩΤΟ)

Αποτελεί αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές γενικότερα στο χώρο του θεάματος και σίγουρα η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή στην ιστορία με budget -για την 1η σεζόν μόνο- που ξεπερνά τα $460 εκατομμύρια. 

Ο λόγος φυσικά για την σειρά Lord of the Rings της Amazon, την τηλεοπτική μεταφορά των διάσημων βιβλίων φαντασίας του Τόλκιν για το οποίο μάθαμε τις νέες τοποθεσίες που θα γίνονται τα γυρίσματα από εδώ και πέρα. 

Η παραγωγή μετακομίζει στη Μ. Βρετανία

Από τη Ν. Ζηλανδία που γυρίστηκε εξ'ολοκλήρου όλη η 1η σεζόν της σειράς, το συνεργείο μεταφέρεται στη Μεγάλη Βρετανία για να γυριστεί εκεί η 2η σεζόν του σόου. Μπορεί για τους Νεοζηλανδούς να ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη μέση -οικονομικά μιλώντας- αυτή η απόφαση της Amazon, ωστόσο αυτό θα ωφελήσει τα ταμεία και το budget της σειράς.

Εδώ να αναφέρουμε πως θα είναι η πρώτη φορά που ένα project του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα γυριστεί εκτός της Νέας Ζηλανδίας, καθώς μέχρι και η τριλογία των "Hobbit" γυρίστηκαν στο παραδοσιακό τους σημείο και πλατό. 

Οι πηγές του Variety αναφέρουν ότι η παραγωγή της Amazon θα χρησιμοποιήσει το προσφάτως ανακαινισμένο Bray Film Studios και το Bovington Airfield για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Το τεράστιο στούντιο αποτελείται από δύο εκτάσεις των 5.000 τ.μ. και 17.000 τ.μ. αντίστοιχα. Εκεί έχουν γυριστεί μεγάλες παραγωγές όπως το Mamma Mia! Here We Go Again, το "Rocketman", το "Dracula" του BBC αλλά και η σειρά "Bodyguard, μεταξύ άλλων. 

Στο αεροδρόμιο του Bovington έχουν γυριστεί επίσης γνωστές παραγωγές όπως το "Justice League" και το "Fast & Furious 6". Αυτές θα είναι οι βασικές τοποθεσίες που μετακομίζει το συνεργείο της Amazon και εν καιρώ θα μάθουμε και άλλες. Η προπαραγωγή λέγεται ότι θα ξεκινήσει εντός του 2ου τριμήνου του 2022. 

Τέλος, να θυμίσουμε πως η 1η σεζόν του Lord of the Rings θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2022 αποκλειστικά στο Amazon Prime Video