Έφυγε από τη ζωή ο Michael K. Williams, αστέρας των "The Wire" και "Lovecraft Country"

Εντελώς ξαφνικά σε ηλικία 54 ετών
07 Σεπτεμβρίου 2021 01:20
Έφυγε από τη ζωή ο Michael K. Williams, αστέρας των "The Wire" και "Lovecraft Country"

O Michael Kenneth Williams, ηθοποιός γνωστός από τις σειρές "The Wire" και "Boardwalk Empire", έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ώρες σε ηλικία 54 ετών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Οι αστυνομικές αρχές που ερεύνησαν το χώρο κάνουν λόγο για θάνατο που προήλθε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, ωστόσο περιμένουν την ιατροδικαστική εξέταση για να οριστικοποιηθούν τα αίτια. 

Πρόκειται για έναν ηθοποιό που έλαμψε και έγινε ευρέως γνωστός με τον ρόλο του στο The Wire ως "Omar Little". Έναν ρόλο που μιμούνταν κατά κάποιον τρόπο την προσωπική του ζωή καθώς το 2016 είχε μιλήσει σε συνέντευξή του το 2016 σχετικά με τα προβλήματα εθισμού που αντιμετώπιζε ακόμη και τον καιρό των γυρισμάτων του The Wire. 

Τότε είχε αποκαλύψει πως η κατάστασή του τον οδήγησε να ζητήσει βοήθεια σε μια εκκλησία:

Όταν πέρασα από εκείνες τις πόρτες, ήμουν κομμάτια. Αυτό έγινε θα έλεγα, περίπου, την περίοδο της 3ης σεζόν του "The Wire". Είχα πάρει ναρκωτικά και κινδύνευα να χάσω όλα όσα για τα οποία είχα δουλέψει σκληρά. Τότε πέρασα από εκείνες τις πόρτες και γνώρισα έναν άνθρωπο ο οποίος ποτέ του δεν είχε ακούσε το "Wire", πόσο μάλλον να το είχε παρακολουθήσει"

Ένας ακόμη εμβληματικός του ρόλος ήταν αυτός στη δραματική σειρά του HBO, "Boardwalk Empire" παίζοντας τον λαθρέμπορο ποτών ονόματι Chalky White πλάι στον Steve Buscemi. 

Συνολικά, ήταν πέντε φορές υποψήφιος για βραβείο Emmy, με την πρώτη του υποψηφιότητα να έρχεται από το ρόλο του στο "Bessie" του HBO, ενώ η δεύτερη χάρη στην εξαιρετική μίνι σειρά "The Night of" επίσης του HBO. 

Τηλεοπτικά είχε συμμετάσχει στο επίσης εξαιρετικό "When They See Us" (η 4η υποψηφιότητά του για Emmy) της Ava DuVernay για το Netflix, στο "When We Rise" και δάνειζε τη φωνή του στην animated σειρά "F Is for Family". Ο τελευταίος του σημαντικός ρόλος ήταν στο "Lovecraft Country" της Misha Green, πλάι στους Jonathan Majors και Jurnee Smollett. Ο ρόλος του ως Montrose Freeman του χάρισε την 5η του υποψηφιότητα, ενώ η σειρά που κόπηκε εντελώς άδοξα είναι υποψήφια σε 18 κατηγορίες φέτος

Στον κινηματογράφο επίσης συμμετείχε σε ταινίες όπως τα "The Road", "Snitch", "The Land", "Assassin's Creed", "Gone Baby Gone", "Motherless Brooklyn" αλλά και στο "12 Years A Slave". Αξίζει να σημειωθεί πως συμμετείχε κατά καιρούς σε διάφορα βιντεοπαιχνίδια όπως το Battlefield 4 και το NBA 2K21, ενώ θα τον δούμε και στο επερχόμενο Battlefield 2042 στο ρόλο του "Kimble Irish Graves"

Το Χόλιγουντ τον αποχαιρετά στα social media

Σκηνοθέτες όπως ο James Gunn και ο Spike Lee αλλά και γνωστοί ηθοποιοί όπως ο Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead, Supernatural) και ο Wendell Pierce με τον οποίο συμπρωταγωνίστησαν στο "The Wire", είπαν το τελευταίο αντίο μέσα από το Twitter: 

 

Το αντίο του Spike Lee μέσα από το Instagram:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spike Lee (@officialspikelee)