Το Netflix σχολιάζει με "Λουπέν" τους κλεμμένους πίνακες της Εθνικής Πινακοθήκης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το επίκαιρο post της ελληνικής σελίδας του Netflix τα σπάει
29 Ιουνίου 2021 20:11
Το Netflix σχολιάζει με "Λουπέν" τους κλεμμένους πίνακες της Εθνικής Πινακοθήκης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την εξιχνίαση της "ληστείας του αιώνα" από την Εθνική Πινακοθήκη και τον εντοπισμό των ανυπολόγιστης αξίας πινάκων του Πάμπλο Πικάσο σχολίασε με ξεκαρδιστικό και εύστοχο τρόπο, η επίσημη ελληνική σελίδα του Netflix στο Facebook. 

Χρησιμοποιώντας -ποιόν άλλον- τον αγαπημένο "ληστή και τζέντλεμαν" του Netflix, τον "Λουπέν" του Omar Sy. Συγκεκριμένα, ανέβασε ένα καρέ από τη 2η σεζόν της σειράς, στο οποίο ο Lupin επιστρέφει έναν πίνακα που φαινομενικά είχε κλέψει για δικό του σκοπό στη σειρά. Οι διαχειριστές της σελίδας έκαναν ένα εύστοχο σχόλιο γράφοντας στη λεζάντα: "Ο Λουπέν διδάσκει ήθος"

Αυτή είναι η ανάρτηση και το επικό σχόλιο του Netflix

 

Τι συνέβη με την "κλοπή του αιώνα";

Για όσους δεν γνωρίζουν χθες, έπειτα από 9 χρόνια ερευνών, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη. Και όχι μόνο αυτό αλλά εντόπισαν και τους δύο ανυπολόγιστης αξίας πίνακες των Πικάσο (το "Γυναικείο Κεφάλι") και Πιετ Μοντριάν (τον "Ανεμόμυλο Στάμμερ"). Μάλιστα, τον πίνακα "Γυναικείο Κεφάλι" τον είχε δωρίσει ο ίδιος ο Πάμπλο Πικάσο στον ελληνικό λαό. Υπήρχε και ένας τρίτος πίνακας αλλά σύμφωνα με τον κατηγορούμενο "καταστράφηκε" στην πορεία. 

Πρόκειται για έναν 49χρονο ελαιοχρωματιστή, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2012 πίστευε ότι έκανε την..."τέλεια ληστεία". Γνώριζε από γυψοσανίδες και χώρους της πινακοθήκης, ούτως ώστε να κάνει ευκολότερη την παραβίαση του χώρου. Όπως ο ίδιος ομολόγησε τις πράξεις του, αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως τους πήρε σπίτι του με ταξί και δήλωσε, μεταξύ άλλων:

"Το 2012 είχα μπει στην Εθνική Πινακοθήκη και είχα πάρει τρεις πίνακες. Θα σας πω τα πάντα με όσες λεπτομέρειες θυμάμαι. Ζητώ μόνο την κατανόηση σας γιατί έχουν περάσει περίπου 9,5 χρόνια έχω ήδη υποστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.. Σκοπός μου είναι να συνεργαστώ απόλυτα με τις αρμόδιες αρχές ώστε να ανακτηθούν πλήρως οι πίνακες. Έχω μετανιώσει πάρα πολύ για την πράξη μου. Από πάντα με ενδιέφεραν τα έργα τέχνης" 

Ο δράστης πιάστηκε λίγο πριν διαφύγει στην Ολλανδία όπου και σκόπευε να τους πουλήσει στη "μαύρη" αγορά. Αυτές είναι οι φωτογραφίες που ανήρτησε η Αστυνομία και η ανάρτηση του Υπουργείου Πολιτισμού στο Twitter:

 

Tags: